Dette innlegget ble skrevet i februar 2015. Og vi fikk søkere og vi fikk ansatt lege! Og tusen takk til alle som delte innlegget! 

 

Hei.

Vi har en ledig legestilling i Gildeskål. Den er ledig fra midten av April faktisk. Så det er jo ikke lenge til. Så dette innlegget rettes til deg som er lege, som kjenner en lege, som har en venn som kjenner en lege eller som bare vet at det finnes leger der ute på generelt basis.

IMG_3198

Ok, en vanlig stillingsannonse er jo dritkjedelig. Her kan vi tilby spennende utfordringer, fin natur, lønn, bla, bla, bla,bla og du må kunne norsk og ha en smule sosial kompetanse.. Så jeg tenkte å prøve å skrive noe bedre.

Altså, vi trenger en lege. Du må ha autorisasjon. Norsk sådan. Du bør kunne kommunisere med folk. Ikke nødvendigvis på norsk, vi er ganske gode på både svensk og dansk her oppe, men om du faktisk snakker norsk så er det intet minus. Du bør kunne takle litt stress, uforutsette hendelser, kake som plutselig dukker opp på lunchen uten at du er informert og være sosial. Vi er et trivelig, lite kontor, usosiale enstøinger som kun trives i eget selskap inne på eget kontor…. Ikke så bra. Om du er ferdig spesialist, nettopp ferdig med turnus, midt i spesialisering.. Vi er ikke så kresne på det. Vi legger også til rette for å få ferdig spesialisering sånn at det er sagt. Om du trenger veiledningsavtale så fikser vi. Jeg er da veileder. Og vi forstår jo at du har oppsigelsestid, så ikke la det skremme deg fra å søke at stillingen er ledig fra midten av april.

IMG_3201

Vi er en trivelig gjeng å jobbe sammen med på kontoret. Man har jo meg da, som er den andre fast ansatte legen. Så har vi en  turnuslegestilling der innehaver naturlig nok varierer med årstidene. Vi har tre trivelige damer som bemanner lab og ekspedisjon og gjør jobben betydelig lettere for deg om du bare er litt ok tilbake.

Vi har verdens beste helsesøster på kontoret. Utmerket samarbeid.

Hjemmetjenesten er en stor del av vår hverdag. De er flinke, de kan være masete til tider, men alt for pasientens beste og mandelen i grøten er at du får mase tilbake og de blir veldig, veldig skjeldent sure på deg. Med mindre du glemmer å gi dem utskrift av oppdaterte medisinkort. Da får du litt kjeft. Begrunnet sådan. Konstruktiv kritikk vil jeg heller påstå. Og de har veldig ofte sjokolade på kontoret.

Sykehjemmet ligger i samme bygg. Du vil være tilsynslege to halve dager i uka. Godt med plass stort sett, KAD-plass på vei. Du kan boltre deg i geriatri og får gjøre masse spennende om du bare vil.

Fysioterapi. Vi har fire fantastiske fysioterapeuter/manuellterapeuter/osteopater/ernæringseksperter på kontoret. De gjør hverdagen din veldig mye enklere og gir deg noen ganger store utfordringer da de mener du bør kunne sette ei kortisonsprøyte sånn passelig rett. I de fleste ledd. Gode diskusjoner, godt samarbeid.

Flott sjef. Både flott å se på og veldig god å ha i ryggen. Gjør også hverdagen din enkel og grei.

Ambulansen bor her. Og de hjelper deg stort sett med det du ber dem om. Du må rekvirere dem via AMK, men brukes de med vett og forstand så har du dem i ryggen hele tiden. Om du skulle trenge hjelp til en veneflon en sen nattetime på sykehjemmet, ha et scoop når du driver litt avansert hjerteerytmemedisinering eller om du sitter på ut med dem på en trafikkulykke. I tillegg har vi ambulansebåt.

To flotte damer som jobber med psykisk helse, et NAV kontor jeg tror de fleste fastleger vil gråte av lykke av å være tilkoblet og en ruskonsulent som bare er utrolig.

Du får lønn her. Bra lønn. Jeg er fornøyd, jeg mener og tror de andre som har vært her er fornøyd. Fastlønn på dagtid, beredskapsgodtgjørelse og refusjon fra Helfo på vakt. Det meste er forhandlingsbart.

Pasienter. Masse pasienter. Med masse ulike sykdommer. Alt fra forkjølelse, fotvorter og til mer avanserte saker som man aldri har hørt om før man fikk epikrisen.

IMG_3236

Så er det jo noen ulemper da..

Vi går tredelt vakt. Det vil jo si at du er bundet til stedet her ganske ofte. men du jobber deg slett ikke ihjel på vakt. Du sover i allefall ni av ti netter. Og vi sitter sammen og legger det vaktsjemaet så MÅ du i et bryllupp helga i uke 27, tante Olga fyller 90 i september og foreldrene dine har gullbryllupp i august så ordner det seg. Du jobber skjeldent vakt på din egen bursdag heller. Men at du skjeldent har fri HELE jula eller påska er vel ikke til å unnslå. Men for all del, er du bedt i bryllupp på bahamas i påska neste år så ordner det seg også.

Vi er ikke noe stort fagmiljø. Med to faste leger og en turnuslege så sier det seg selv. Men du får mulighet til å delta på kurs.

Du må til en viss grad synes at det er greit å møte pasienter på butikken, på trening og på kafeen. Du kan ikke få panikk om noen sier hei til deg. I såfall blir du veldig ensom.

Og det var vel det negative.

Litt om stedet.

Om du er et storbymenneske så er vel ikke Gildeskål noe for deg. Men alle dere andre. Man kan jo tro at vi befinner oss langt ut i gokk, men det er faktisk ganske alright her.

Har du unger tror jeg at jeg kan love barnehageplass. Yme anbefaler stedet varmt. De har masse leker, de får frisk luft og de har økohage. De voksne er greie. Ja Yme har sågar invitert to av dem hjem for å overnatte i mamma og pappas seng. Mamma og pappa kunne sove på hans rom. Så jeg vil vel si at ungene blir oppriktig glad i personalet.

Skole har vi. Med SFO. Der får de veldig god mat, så ingen unger vil hentes før etter maten på SFO. Et og annet lærer de på den skola også.

Vi har idrettshall der du kan sparke fotball, spille innebandy, volleyball, skyte og sikkert masse mer som jeg ikke husker.

Lysløype og en haug med fjell. Vi har midnattsol, stormer og bølger, så du kan også ta med surfbrett. Svensken som er her nå har surfbrett så da kan dere surfe sammen slik at i det minste en av dere kan ringe 113 når den andre slår seg ihjel i fjæra.

Det er biliotek her. Jeg tror det er strikkekafe der.

IMG_3559

Liker du ikke å lage middag så kan du enten bestille deg mat fra sykehjemmet, eller så kan du gå på kafeen å spise. Jeg anbefaler vel det siste. Kanskje bortsett fra de dagene vi ikke gidder å lage middag hjemme og heller spiser på kafeen. Da er det litt bråkete der. Har du unger kan det jo være betryggende å vite at det er STOR takhøyde for unger på kafeen. I dag holdt Yme på å hive en byggekloss i salaten til mannen som satt tre bord unna. Han bare smilte…

Det er to butikker her, begge er åpne til ni. Bank har vi og norges flotteste frisør. Om du liker å snekre så er det et trelastutsalg og så er det gartneri om du er en sånn med grønne fingre..

Med litt egeninnsats så blir du fort en naturlig del av stedet og folk sier hei selv om de ikke er pasientene dine. Men da må du stikke hodet ut av døra og oppsøke litt aktiviteter først.

Du trenger ikke oppsøke oss, men vi ber deg mer enn gjerne på middag. Flere ganger. Ikke bare i begynnelsen, men også senere. Gjerne søndagsmiddag. Og på nyttårsaften om du var uheldig å få vakt da. Også på julaften. Dog må du da overleve gale unger høye på jul, sukker og lite søvn, men det kan jo være trivelig det også.. Og grilling i fjæra i påska.

Vel, det tror jeg var det viktigste. Så om du i det hele tatt var i tvil om du skulle søke så burde du ikke være det nå. Vi, alle sammen, er veldig klar til å ta imot deg og til få deg til å trives. Hvem du enn er. Og har du bare noen spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt.

Det du gjør er å sende meg en mail på: dr.lailadidriksen@gmail.com og så tar vi det derfra. Stillingen kommer til å bli ordinært utlyst også, ikke bare på min blogg, men ingen grunn til å vente på personalavdelingen..

Og dere som leser dette og ikke er lege: kan dere være så snill å dele dette på facebook, print det ut og heng det på lyktestolper, send lenke til søskenbarnet i Larvik som har lyst å gjøre noe annet.. Tusen takk for hjelpen i så fall!!

IMG_3737

17 Kommentarer on Lege søkes til ledig stilling i Gildeskål.

 1. Nå er jeg faktisk litt sur for at jeg har vikariat iallefall frem til jul. Ikke misforstå, jobben min er magisk, vi har verdens beste sekretærer og de fineste premiene i mils omkrets, men den jobben du utlyser høres ganske fin ut den og 😀
  Nina Vil gjerne at du leser denne blogposten PlageåndMy Profile

  • Vikariater er da bare å hoppe rett ut av, er det ikke 🙂 🙂

 2. Har delt innlegfet ditt og flere av fb vennene mine har delt det derfra igjen!
  Krysser fingrene for en snarlig ansettelse.:)

  • Tusen takk. Håper det hjelper.. Venter i spenning på at mailboksen skal fylles med søknader 🙂

 3. Det var ei morsam og koseleg stillingsannonse. Viss dikkøn fortsatt treng ein lege, så kan det kanskje vera ein idé å oversette denne til tysk? Så skal eg tilby meg å dele denne blant mine FB-venner som bur i Tyskland (der nokre få jobbar på sjukehus, og to er lege)
  I Tyskland elskar ein jo alt av storslått natur, og dess lengre unna storbyen, og dess meir “eksotisk” dess bedre 😉
  Kanskje nokon der blir frista?
  (Dei fleste tyskarar er flinke te å lære seg norsk også, på kort tid. Med tanke på språkkrava som skal oppfyllast).
  Lykke til!

  • Takk for tips. Vi har faktisk fått endel respons på annonsen, men det var slett ikke et dumt forslag.

    • Sorry eg fekk ikkje med meg at det kom ein sånn “snikereklame” på slutten av kommentaren min som visar til bloggen min… kommentaren blei publisert før eg skjønte dette og eg får ikkje fjerna den nå i etterkant. Viss du synst det blei dumt, kan du godt fjerne kommentaren igjen, det gjer ingenting.
     Imke Vil gjerne at du leser denne blogposten Basistrening eller “zen”-fasenMy Profile

Stengt for kommentarer.