Hei.

Vi skriver tirsdag kveld. I morgen er jeg 28 uker gravid. Tredje trimester. 70% unnagjort. 88 dager igjen til termin.

Forrige svangerskap hadde jeg allerede vært sykemeldt i to måneder. Denne helga hadde jeg vakt. jeg er veldig fornøyd med at formen er såpass mye bedre denne gangen. Det vil si, den fysiske formen er vel ikke så mye bedre, men hodet mitt fungerer slik det skal denne gangen. Jeg klarer å ha fire tanker i hodet samtidig, jeg klarer å bry meg om andre og verden er ikke en grå tåke av tilbakestengte tårer. Og det er jeg veldig glad for.

Som sagt, vakt i helga. Den startet med et brak med fagalarm og to trafikkulykker. Yme ville vært i ekstase om han var med. Det var både Snorkus, Ambus, Poltus og ikke minst Coptus på et sted.

Av og til så føler en liten kommunelege seg litt liten. Når helikopteret lander, brannmenn i uniform iler til, ambulansepersonellet er proff til fingerspissene.. Men mest av alt føler man seg veldig heldig som faktisk får være del av et sånt team.. Og så tenkte jeg atter en gang: vi er bare NØDT til å kjøpe inn klær til sånne utrykninger. På legekontoret altså. Tilbake på legekontoret var jeg atter en gang takknemlig for å tilhøre et team. Et team som hadde satt lunchen min i kjøleskapet slik at jeg fikk mat og tatt seg av alt oppdukkende slik at timeboka var klarert. Så alt jeg trengte å gjøre var å spise og tørke. Nevnte jeg at det regnet på fredag?

IMG_7126

 

Vi fikk forøvrig besøk av en aldri så liten storm i helga. Ole het den. Og den spiste drivhuset vårt. Det skal innrømmes at undertegnede ikke akkurat hadde forberedt drivhuset for vinterstormer. Så på lørdag ringte jeg AMK og fortalte at jeg måtte ut på en aldri så liten redningsaksjon i hagen og lot radioen være inne. AMK var meget forståelsesfulle. Som de alltid er. Nok et team jeg er glad for å være en del av. Dog var det lite de kunne gjøre for drivhuset.. Yme stakkar sto i baderomsvinduet og lurte på hvor vi nå skulle ha tomatene.. Etter lang tids fundering kom han frem til at vi kan dyrke tomater i Värmland hos onkel Sune og tante Olga i Charlottenberg og så kan vi bygge lekehus i hagen i sommer. Mulig han får sine ønsker oppfylt, tviler på at det blir så mye gartnerarbeid på meg. Høygravid og så med nyfødt baby…. Men takk for alt kjære drivhus, det var moro så lenge det varte..

IMG_7127

Søndag var det morsdag. Med det som hører til. Verdens beste mamma var her på besøk. Hun tok ikke sjansen på at Henning måtte være store deler av helga alene i og med at jeg hadde vakt så hun trosset atter en gang storm og kom seg hit. I og med at ungene har fått det for seg at det kun er sin egen mor man skal hedre på morsdagen vanket det hverken kort eller blomster på mormor, men hun fikk snørrete kyss og gjester i senga hele helgen.. Så jeg tror hun var fornøyd. Dessuten lovnad om å få se så mye VM på TV som hun bare vil når hun kommer neste helg. Dette er ikke kvalitetssikret med husets yngstemann, men vi tar sjansen..

Jeg derimot ble behørig vekket med mat og kort. Yme rasket med seg ei osteskive og en vaffel før han sprang avgårde for å leke mer med mormor så det mangler litt på bildet her, men dere ser essensen..

IMG_7129

Og med den helga tror jeg at jeg takker for meg når det kommer til helgevakter i dette svangerskapet. Faktisk så kunne jeg takket for meg når det kommer til vakt i det store og hele dette svangerskapet, men det gjør jeg ikke. Jeg vet jeg har rett og krav på det, men det er noe med å gjøre det man føler er greit. Og det føles ikke greit å la andre gjøre en jobb jeg vet jeg klarer helt fint. Og jeg har ikke noe imot spredte hverdagsvakter. I allfall når jeg er i såpass ok form som jeg er.

Med forbehold om at jeg får unna det jeg håper å få unna av jobb på ettermiddagen i morgen tenkte jeg å skrive et aldri så lite innlegg om omgangsyke i morgen. Evt øyekatar. Så stay tuned, er det ikke det det heter?

Og dere, ikke glem å stem da. Nå er det kun 5 dager igjen av avstemingen til årets mammablogg og i dag møttes jurien for første gang for å forberede seg. De skal se på de 20 mammabloggene som kommer til finalen og har nå satt kriteriene for hva de skal se etter. Jeg ser jeg faller litt igjennom. Her vel hverken den mest besøkte, den mest innovative eller mest teknisk bra bloggen, men det å komme til finalen ville vært utrolig moro..

Send mblogg5 til 2012

2 Kommentarer on Siste helgevakt…

  1. Jeg ble også litt lei meg av å lese kriteriene, og mistenker at jeg faller ganske kjapt gjennom, jeg også. Men det er jo gøy å være med likevel! 🙂 Så godt å høre at formen er fin – i alle fall hodet – det er jo litt viktig når en jobber som lege.. 😉 Tenk det, bare oppløpet igjen nå! Det minner meg på en epost jeg må sende deg, på nytt igjen… 😀
    EventyrElin Vil gjerne at du leser denne blogposten Løpetur i vakkert vinterlandMy Profile

  2. Så bra, blir vel godt å slippe helgevakter og bare kunne jobbe på dagen den siste tiden. Du har hektiske dager i seg selv og vil tro at du har full rulle hver ettermiddag også. Akkurat nå synes jeg at jeg har nok med jobb og følge opp frøkna på to år. Lite overskudd for tida og jeg er ikke gravid, bare inne i en trøtt periode. Satser på bedring snart og at overskuddet kommer tilbake.

    Vet ikke helt hva jeg skal si om kriteriene, men synes du har en innholdsrik blogg med mange artige innlegg. Både fra barna sin side og ikke minst forskjellige ting i forhold til deg selv. Kjenner meg igjen i mye av det du skriver, bort sett fra at du er lege og jeg jobber i skoleverket.

    Lykke til videre i 3. trimester, nyt dagene og lad opp batteriene dine.

Stengt for kommentarer.