Hei.

Jeg kan ikke erindre så veldig mye av sexualundervisningen vi hadde på skolen. I beste fall så hadde vi en time med dette temaet, men det var ikke videre minneverdig.

Da får dagens unge en bedre opplæring kan det virke som. Og dette med kroppslig endringer under en graviditet er tydeligvis også nøye gjennomgått.. Dagens samtale fant sted ved leggetid på Isas rom..

“Mamma, jammen har du fått store puppa!!” Kunne ikke akkurat argumentere i mot henne da alle mine BH’er nå kan kvalifiseres som tvangstrøyer.

“Dæ e førrdi at di e fuill a melk!!” Njææ, kanskje ikke helt fulle enda, men greit nok..

“Åsså e dæ vældi rart at ein så liten beibi må ha ein SÅ stor mage å ligg i! Førr no har du fått ganske stor mage!!” Kunne ikke akkurat argumentere imot på dette heller. Størrelsen på den magen tilsvarer vel mer fødsel i morgen enn i mai..

“Mamma! No ska æ førtæl dæ nåkka vældi rart! Dæ e nok ikke sekkert at du bi å tru mæ, mæn dæ e heilt saint. Mæn dæ e litt utruli og mærkelig! Hvis main e gravid og main ikke veit dæ å main ikke har store puppa å main ikke har stor mage så kain main tiss på nåkka greier åsså finn main ut at main e gravid!! Dæ e heilt saint!!”

Helt sant det, det er faktisk sånn vi gjør det på legekontoret.

“Åhh, så du visste dæ fra før?” Gjorde nok det, men lurer litt på hvor du har det fra?

“Vi har sett på Newton på skola.”

Det var jo sånn vi fant ut at vi var gravide. Og om vi noen gang blir gravide igjen så finner vi det nok sånn  ut da også.

“Einaste domme da e jo at hain pappa ikke e så frøkteli interessert i så vældi mange nye beibia.

Jaha? Er han ikke? (Akkurat nå er vi vel helt på bølgelengde her, fire er vel et greit antall å gi seg på, selv om man aldri skal si aldri)

“Næi, førr når hain Yme skrik, så gidd ikke hain pappa å bry seg hvess dæ ikke e nåkka ordentlig hain skrik førr! Å beibia skrik masse å førr ailt mulig rart!”

Så da vet vi det, man kan tisse på en pinne om man lurer på om man er gravid, og dersom det skal komme flere babyer her i huset så er det best at de har en grunn når de gråter….

new_digital_pregnancy_3

 

PS: Som jeg nå har fortalt utallige ganger på ulikt vis så er jeg jo nominert til årets mammablogg… I dag har mammanett.no lagt ut noen grafer som sier litt om hvordan stemmene har fordelt seg. De sier intet om hvem som er hvem men man kan jo håpe.

mblogg5 til 2012 er det du må gjøre for å stemme på meg..

5 Kommentarer on Samtaler på sengekanten…

 1. Hehe, artig med slike samtaler på sengekanten 🙂 Heldigvis er mi frøken bare to, så forhåpentligvis enda noen år til hun begynner å lure på dette. I jobbsammenheng har jeg fått noen spørsmål om dette. Blant annet ble en kollega som underviste i naturfag og temaet kroppen spurt om hun hadde hadde barn, noe hun svarte ja på. I neste omgang kom spørsmålet om hun hadde “sexa”. Skal om litt i gang med samme tema på et nytt trinn og det kan bli spennende å se hva som skjer da.

  Gratulerer med bursdagsbarn i huset. Ble imponert over kakebakingen. Her har det blitt laget sjokoladeskuffkake (ny oppskrift, så måtte prøvesmake og den ble godkjent) pyntet med stjerner til morradagens bursdagsbarn. Hjelpes, i morra har jeg plutselig en toåring i hus 🙂

  • Grattis med dagen hos deg også! To år er stor stas. Plutselig er de en liten person og i allefall ikke en baby lengre..

   Seksualundervisning er gøy. Holdt litt på med det på studiet, var ute i tiendeklasser og underviste. Savner det litt..

 2. Hehe… Jeg fikk også med meg den episoden av Newton! Programlederen skal i alle fall ha kred for at hun byr på seg selv 😉 God helg til dere!
  Drømmelykke Vil gjerne at du leser denne blogposten Det mørke husetMy Profile

  • har ikke sett den selv, mulig jeg må finne den på nettet.. 🙂 🙂

Stengt for kommentarer.