Hei.

Av og til så møter man som lege på medisinske mysterier. Der jeg som fagperson bare må kaste inn hanskene og rett og slett bare må innrømme at man ikke har peiling. Mysterier der forskningen rett og slett ikke har kommet langt nok, eller har begynt å søke etter svar i det hele tatt..

Jeg har denne julen møtt slike mysterier så og si daglig. Begge jentene har i større og mindre grad daglig blitt rammet av alvorlig sykdom.

Sykdommen er merkelig fraværende i løpet av dagen, men begynner straks å gjøre seg gjeldene så fort klokka slår leggetid.

Den har ymse symptomer. Et utprget hos den eldste har vært kløe. Kløe på hele kroppen. Overalt. Så fort huden traff sengetøy klødde det helt utlidelig. Jeg forsøkte kortison, mormor ilte til med AloVera og Eurax.

Så har man den intense tannpinelignende lynede smerten som sitter i et kne, en legg, en albue og ikke minst midt inne i overarmen. Fryktelige, omtrent livstruende smerter skal man tro den som er rammet.

Halsen har vært ille berørt. Det stikker, det brenner, det svir, det er omtrent umulig å svelge, pusten er nesten stoppet så vondt gjør det.

Hodet verker. Man ser dårlig. Det suser i ørene, det suser i allefall i hodet.

Tårer renner. Hulk kommer i ukontrollerte anfall..

Legemammaen har stått helt rådvill, forsvarsløs og selv et godt utrustet førstehjelpskrin, les nøkler til et legekontor, har kommet til kort.

Det var da jeg innså at medisinen var svært lett tilgjengelig. Eller egentlig så var det vel faren som sa de forløsende ord. “Kanskje du skal legge deg i senga med Ipaden og slappe litt av med en episode Austin & Ally?”

Isa kom sporenstreks inn på kjøkkenet til meg. “Mamma, no trur æ at æ har fuinne løsninga på aille probleman!” “Æ trur nok ein episode eiller to eiller tre vil jær meg bedre med en gang!!”

Klokka 00:30 da jeg tittet inn var hun riktignok våken, men akk så mye bedre i halsen!

Og i går. Utrolig men sant. Noen episoder med Austin & Ally, Monster High og My little Pony kurerte både den ulidelige smerten i overarmen, svien i halsen og suset i hodet.

Så nå vurderer jeg å dele ut Ipader til pasienter der jeg sliter litt med diagnosen. Og årsabbonementer på Netflix. For maken til helbredende evner! Har aldri sett maken faktisk. Det fjerner kløe mer effektivt enn noe antihistimin jeg har forsøkt i alle fall.

Det eneste jeg til nå er helt sikker på at det IKKE kurerer er søvnløshet.. Men det satser jeg hardt på at skolestart vil gjøre

IMG_4995

//sponset av Netflix//

4 Kommentarer on Netflix’ helbredende egenskaper.

  1. hehe, ja den var ikke dum!! Tror vi også skal bruke den litt mer her også! De eldste her bruker nok flixen hver eneste kveld som sovemedisin, mens de minste vet ikke helt hva det er enda:)

  2. SÅ ENIG.
    Her i gården spøker det for oppstart i ny jobb på mandag, men homeland på netflix distraherer litt for hosten. Netflix er forresten også utmerket i kombinasjon med kodein/cosylan, alt netflix har å vise blir så morsomt da… 😉
    Nina Vil gjerne at du leser denne blogposten Mayday: syk legeMy Profile

  3. Jeg vil gjerne ha deg som fastlege, det lar seg ordne – ikke sant? For jeg har en litt uforklarlig vondt i nakken, den er jeg sikker på kan fikses med en iPad. Og netflix!
    Hanne Vil gjerne at du leser denne blogposten Velkommen 2015My Profile

Stengt for kommentarer.