Hei.

I dag da jeg dro hjemmefra hadde jeg faktisk en plan for middagen. Det vil si, jeg hadde en plan om at vi skulle ta å hoppe over hele middagen og heller bake lussekatter og spise dem til kvelds.

Jentene spiser varm mat på SFO klokka halv tre. Det fører til at de ikke er så forferdelig sultne når de kommer hjem uansett. Yme er ingen svær middagsspiser så jeg var ikke overvettes bekymret for at planen min skulle føre til hverken sult eller hysteriske unger.

Det å handle i butikken på tom mage er ikke lurt, så med i handlekurven havnet både kremtopper og moccabønner. Disse fikk jeg ikke gjemt fort nok så Yme så dem. Jeg tenkte, strategisk som jeg er at kremtopper vil han sikkert ikke like… Det er jo tross alt mintfyll inni dem.. Så feil kan man ta. Så middag ble det, dog ikke av den helt anbefalte sorten. Kremtopper og litt rester fra morgenens adventskalender gikk ned så fort begge hender klarte å skufle det inn..

IMG_6812

Videre hadde vi en ganske hyggelig ettermiddag. Jeg fikk god hjelp på kjøkkenet. Eir målte, Yme rørte og Isa leste oppskrift og plukket ut eggeskall som hun ved “et forferdelig uhell” kom til å ha oppi deigen…

IMG_5612 IMG_5610 IMG_5613 IMG_5615IMG_5609

Mens deigen hevet så vi på Jul på Månetoppen. Yme tok seg likegodt en lur og jeg angret på alle gangene jeg har blitt irritert for at han har sovnet ved siden av Eir eller Isa når de har sett på Ipad og ikke fått med seg at han sovner. I dag satt han i min armkrok og sov søtt mens jeg sang med på alle sangenen på tv og overså glatt snorkingen på siden av meg.

Vel litt ekstra energi før man skal rulle ut lussekatter skader ikke så iført pysj og ny bleie satte han igang med liv og lyst. Ikke en cm deig skulle få stå udekket for rosiner. Eir flettet og Isa kjeftet på deigen som ikke ville følge instruksjonene hennes…

IMG_5616 IMG_5617 IMG_5618

Så spiste vi kveldsmat i fred og ro og fordragelighet.. For det meste i allefall. Og hørte på julemusikk.

IMG_5621 IMG_5623 IMG_5624

Da jeg la Isa snakket vi om at det hadde vært en koselig ettermiddag. Og hun sa: “Mæn mamma!! I mårra bi dæ einno beire! Førr da kommer han Sander å ho Julie og vi ska bak pepperkake!! Og vænna e beire einn familie!!”

Så da vet jeg det…… Familietid liksom… hva er vel det mot venner…..

 

2 Kommentarer on En ettermiddag i desember

  1. hehe.. ja sånn er det her også innimellom.. bare koselig !!!
    Det er sånne dager man føler at man lever!
    trompetmor Vil gjerne at du leser denne blogposten Luke nr 5My Profile

Stengt for kommentarer.