Hei.

Av og til har jeg tenkt på at de som jobber i barnehagen må høre mye merkelig, og det må jammen være vanskelig å skille mellom det som faktisk har skjedd og hva podene finner på ut av ren fantasi. Som når Eir en periode tviholdt på at hun hadde en storebror som bodde i Fossland. Hverken jeg eller Henning ville vedkjenne oss foreldreskapet, men hun fastholdt i lange tider at joda, storebror bodde i Fossland.

Isa derimot har stort sett skilt på verden og fiction. Men av og til kommer ting litt galt ut så dette innlegget er rett og slett en oppklaring til Isas lærer som jeg nå regner med sitter og lurer på hvordan Henning har det for tiden.

La oss skru klokka tilbake et døgn. Det kom en ny vikarlege i går. En ung, trivelig danske som aldri har vært nord for Bergen før. Jeg tenkte at det kunne være trivelig for ham å få middag når han kom der med båten klokka fem så jeg hadde invitert ham på middag før jeg skulle vise ham hvor han skulle bo.

Det jeg helt hadde glemt var jo at Henning hadde dagvakt. Så det ble litt travelt der når jeg hadde hentet ungene og satt over poteter så var jo klokka ti på fem og jeg gav rett og slett min 8 årige datter ansvaret for å se etter sine to småsøsken det kvarteret det tok å hente dansken. Nå lå begge småsøsken i gjestesenga og glodde på hver sin Ipad uten planer om å løfte blikket så jeg anså at det hele skulle gå fint. Noe det også gjorde. Etter at middagen var fortært gjentok samme opplegg seg da jeg kjørte dansken til leiligheta.

Så til dagens middag. Isa kunne stolt fortelle at de hadde hatt noen kort på skola med ulike ord og hun hadde fått forklare hva det betydde å ta ansvar.

“Æ sa mamma at ho Eir ho tok jo ansvar i går!” Ja det stemmer jo det.

“Ja æ sa at ho Eir ho tok ansvar å passa på mæ og hain Yme mæns du for ætter hain fyrn og for mæ hain igjæn!”

Akkurat ja, sa du det Isa? At jeg dro med han fyren?

“ja det sa æ! Du gjorde jo det! Du heinta hain lægen å hain kom jo hit! Hain spiste middag hær pappa!! Æ skulle nok ha snakka litt utenlandsk når hain va hær”

Men Isa, sa du bare at jeg dro med han fyren?

“Ja”

Jadda, kan se for meg hva læreren og resten av klassen har fortalt hjemme rundt middagsbordet i dag. Stakkars Eir sitter hjemme og har ansvar for to småsøsken mens mor drar på vift med en eller annen fyr som ungene ikke kjenner… Og Henning stakkar satt på jobb og ante ingenting…. Jeg vil bare ha det sagt at DET VAR IKKE SLIK DET VAR!!!

Og for å illustrere hvordan ungene har det her slenger jeg med et par bilder der de ene og alene står for vaskingen nå i advent…

IMG_6777 IMG_6781

5 Kommentarer on Beskjed til Isas lærer…. ikke tro alt du hører.

  1. Hahahaha, det er så herlig når det kommer slike gullkorn!! 😀 Og så nå, når du er gravid og alt!! Kan du tenke deg.. 😀

    De som jobber i barnehage er vant til å høre med sprukken øse, der er det fantasifulle historier altså 🙂 Her kunne Arvingen i en alder av to-tre år fortelle at “nei, han pappa kan itje jær da, førr han e opptatt me postdama…”….
    EventyrElin Vil gjerne at du leser denne blogposten Vinnere av Stonz votter og nordnorsk hedersbetegnelseMy Profile

  2. *hahahaha* Da guttungen min gikk siste året i barnehagen flyttet jeg fra pappan og bort i samme gata som søstra mi og etter en stund flyttet bonusmora inn hos pappan. Guttungen fortalte da i barnehagen at “Pappa og bonusmor bor i Enegate og mamma og Evy Ann bor i Andregate.” Jeg så ham, “Du sa ikke også at Evy Ann er tanten din?” Neeei… Jaja. :o) Jeg lurer på hvor overrasket personalet i barnehage var der en stund. ;o)
    Anne Berit Vil gjerne at du leser denne blogposten Porto Francos voktereMy Profile

Stengt for kommentarer.