Hei.

I dag har jeg vært hjemme med alle tre ungene. Initialt var grunnen til dette at både barnehage og SFO/skole har planleggingsdag, men etter Eir spydde ut to senger og x antall laken/puter/dyner i natt var omgangsyke også en årsak til at dagen ble tilbrakt i stua hjemme.

Og etter som dagen skred frem innser jeg at jeg har gjort min sønn ganske stor urett i det siste.

Forrige søndag satt jeg og jentene og laget julepynt. Sånne ferdige sett som jeg har kjøpt på panduro. Riktig koselig og hyggelig. Yme var ute og “hjalp” faren med å sette opp ei trapp.

IMG_6744

Men i dag var det ingen pappa hjemme, og siden hylene med “æ også!!!! æ også!!!!” jomet i veggene da Isa satte seg ned for å lage ei julekule fant jeg ut at han kunne da få prøve. Jeg hadde lite håp om at tolmodigheten varte særlig lenge og ei heller at interessen skulle være stor.

Vel, skam på meg!!! Han malte vattkuler, han malte treføtter. Han satte på plass øyne og snuter og nebb og han limte på nisseluer og sløyfer. Jeg klippet (han fikk prøve men var mer interessert i å klippe av seg fingeren…) filtdelene og gav ham bitene og sa hvor de skulle og han klasket de på. Han fikk maling og lim på store deler av overkroppen og var strålende fornøyd. Og vi holdt på i godt over en time.

IMG_6759 IMG_6763 IMG_6767 IMG_6769

 

Etterpå satt han sammen med Isa og perlet en and. Helt alene. Med Isa som inspirator.. Hun har nemlig diktet en sang: “bare vær deg seeeeeelv….. se hva du får til….. du kan når du viiiiiiiiiiil….. Joda følte meg skikkelig lur da..

Skam og fysj og klaps på fingrene til meg som har trodd at han kun kan leke med brannmann Sam biler, pusle puslespill og bygge legotårn… han kan jo masse jo! Og jeg aner ikke når og hvor han har lært det men sender i det stille en takk til barnehagen….

Får dere av og til slike ahaopplevelser? At ungene bare plutselig har gjort et kjempehopp og ut av det blå er små einsteins??? Altså i overført betydning, glupere enn du trodde… Og går du i skammekroken?

5 Kommentarer on Kan han lage julepynt????

 1. Så fine! Flinke Yme. 😀

  Og joda! Det hender seg. 3 åringen fortalte meg når han hadde bursdag her en dag, det ante jeg ikke at han visste. Han vet også hvordan foreks. et seks tall ser ut, eller to tall, eller en av de andre mellom 0-9. Og han vet hva de innebærer, altså hvor mange fingre de er typ.
  Og når han tegnet selvportrett i barnehagen var jeg ærlig talt ikke klar over at han kunne tegne noe særlig for han gjør det så og si aldri, men han kunne jo faktisk tegne et menneske med alle essensielle deler på riktig plass og alt.
  Og sikkert mye mer, de løper jo fra deg til tider.

 2. Det er utrolig hva de kan, uten at det har gått opp for foreldrene. Hos oss så var poden for et drøyt år siden på besøk hos sin voksne storebror og hjem kom han med en kasse lego. ” I alle verden”, sa jeg ” er ikke dette for mye småttteri for minsten?” Nei, han hadde bygd med lego i alle fall det siste halve året med storebror. Den dagen måtte duploklossene vike plassen for en stor og flott kasse lego.

  Godt vi har oppvakte storebrødre 🙂
  Nann karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Julemarked på Barnehagen Andersrød den 30. novemberMy Profile

 3. Han på to år overrasker meg stadig, spesielt nå som det virkelig løsner på den språkelige fronten. Og hvor mye han forstår når vi spør han om noe, om det er om han kan hente noe eller vil. Dessverre kan vi ikke forstå han alltid, noe som ender i en sint eller fornærmet storebror. Heldigvis er han lett å avlede enda 🙂
  Søster Cecilie Vil gjerne at du leser denne blogposten Hvit julMy Profile

 4. Hmmm… Skjer hele tiden og jeg går i sjokk hver gang! I neste øyeblikk gjør de et eller annet sprell som gjør at vi er tilbake på jorden og normalen 😉 Veldig kjekt er det likevel når de kan finne interesse i sånne koselige ting!
  Drømmelykke Vil gjerne at du leser denne blogposten 1. søndag i adventMy Profile

Stengt for kommentarer.