Hei.

Det har vært vakthelg i Casa Didriksen. Både på meg og Henning. Da blir det litt sånn unntakstilstand i heimen.

Ungene har fått mat. De har ikke lidd noen nød, selv om tanta glemte kveldsmaten på fredag kveld. Vaskerommet er heller fyllt mere opp enn tømt og leker er dratt ut og kostet på plass.

Fredag kveld var faktisk ganske travel i forhold til hva vakt for min del pleier å være så jeg var ikke hjemme og i seng før nermere ett. Og lørdag morgen kom jeg hjem halv ni etter å ha vært våken til og fra siden kvart over fire og ute siden kvart over seks. Henning kom fra nattevakt klokka åtte. Etter å ha trukket lodd over hvem som skulle få sove litt først vant jeg og sov til tolv. Så sov Henning. Eir hadde vært fornuftig nok til å avtale overnattingsbesøk hos ei venninne og dro glad og lykkelig fra sine sløve foreldre kvart over ni. Klar for bading i havet og det som tøffere var.

Isa er egentlig veldig fornøyd når jeg og Henning ser i kryss og ikke gidder noenting. Film, smågodt, fri lek inne. Kan en lørdag bli bedre? Ikke i følge Isa. Middag tok vi på kafe…

I går kveld, siden Eir var borte slapp vi å se på Skal vi danse. Henning var på nattevakt og tante på plass igjen. Vi leide Karstein og Petra på Apple TV. Som sagt, kan en lørdag bli bedre? Ikke i følge Isa. I mangel på annen fysisk aktivitet den dagen ble det også tid til litt slengtau før filmen.

IMG_6607

I morges gjorde jeg noe jeg skjeldent gjør i en vakthelg. Vi hadde avtalt vaktbytte på søndag. Fantastisk sak. En hel dag med helg!

Mens Henning sov bygget Yme tårn og Isa så Karstein og Petra for andre gang…

IMG_6610 IMG_6611 IMG_6612 IMG_6613 IMG_6614

Når Henning sto opp etter å ha hvilt seg litt etter nattevakta gikk vi ut. Yme og Isa sykla og jeg og Henning forskte å holde følge. Målet var Joker og gulerøtter til Gulasjen som sto og godgjorde seg på ovnen mens vi var ute. Det ble litt mer enn gulerøtter og så måtte vi ta en pause på kafeen før vi gikk hjem. Yme fikk nemlig en kjærlighet på pinne på kafeen og det var ingen suksess kombinert med sykkel. Et spark, et slikk, et spark, et slikk. Så han fikk spise den opp mens Henning drakk kaffe og jeg kakao.

Vel hjemme fikk vi henta Eir og hun og Yme kjørte helikopter i stua. Det er skjeldent jeg er så glad for at vi har 90 m2 stue som når Eir kjører helikopter i stua. Er også veldig glad for at vi generelt sett hater nips. Ingen skader…

Gulasj var et prosjekt jeg lenge har planlagt. Nermere fire år omtrent. Kjøpte noe krydder i Budapest for fire år siden og har tenkt at det må jeg jo prøve å lage.. Og jeg får vel kalle det en suksess all den tid alle tre unger spiste. Og sa nam. Litt sterk, men det tror jeg den skal være..

Man tager en høyrygg og skjærer passe store biter som man bruner i en jerngryte. Så legger man kjøttet til side og koker ut gryta med et par dl vann. Tømmer av sjyen og freser et par tre løk, grovhakkede til de er blanke. Putter oppi tre fire grovhakkede fedd med hvitløk.

Tre spiseskjeer vanlig paprikakrydder og en spiseskje sterkt paprikakrydder blandes inn i løken. Så tar man et lite glass tomatpure og hiver oppi. Steker litt.

En boks hermetiske tomater, stekeskyen og 13 dl kjøttkraft/buljong tømmes oppi gryta. Kok opp og ha kjøttet tilbake.

Så skal dette putre i et par timer.

Etter to timer putta jeg oppi hele skrellede mandelpotet, gulrotbiter og ønsket mengde paprika og kokte til poteter og gulrøtter var myke.

Serveres i suppetallerken med en dæsj creme fraiche. NAM!

IMG_6617

 

Etter middag lå vi i en klynge på sofaen og så, ja du gjetter det kanskje…… Karstein og Petra. Henning og Eir hadde tross alt ikke sett den…..

Sløv helg, jepp, men det er nå engang sånne det er flest av…

2 Kommentarer on Vakthelg, sløving og Gulasj..

  1. Man skal ikke kimse av en sløvehelg! Og nå ble jeg inspirert til å lage gulasjsupe igjen, har en fabelaktig oppskrift!
    Kirsti Vil gjerne at du leser denne blogposten Søndagsklassikar!My Profile

  2. Se her ja.. gulasjoppskrift <3 Sterkt og yummi.. gleder meg!! (Selv om det ser en tanke innviklet ut for mine stakkarslige underutviklede kjøkkenskills.. men man må jo ta en utfordring!) Ingenting er bedre enn sløve helger.. enig med Isa!
    Ps. Skal si Yme kan bygge tårn! Og med krakk og greier.. det står ikke på hverken innsats eller kreativitet der altså!!
    Pps. Tenk at du er gravid med fjerdemann da, har ikke gått opp for meg enda.. Jeg kommer etter, jeg lover!
    Diaperdiva Vil gjerne at du leser denne blogposten 5 tips til hvordan barnebursdagen kan bli billig, og stressfriMy Profile

Stengt for kommentarer.