Hei.

For et par uker siden viste jeg og Henning ungene et bilde. Ser dere hva dette er?

Det er en bjørn!! En bamse! Yme var rimelig raskt ute med fasiten.

Det er vel ingen bjørn vel! Det er jo en baby! Inne i en mage, jeg har sett sånne bilder på skola! Kunne Eir fortelle.

Isa trodde også det var en baby, men egentlig så var iPaden litt mer interessant.

Men i hvem sin mage tror dere den babyen ligger da??

Hæ? Hva? ÅHHHHHHH!! Yme, du skal bli storebror!!!

Jeg er ikke en storebror! Jeg er en lillebror!! Atpåtil lillebroren til en bjørn.

Helsesøster mener at om det er en bjørn så anbefaler hun keisersnitt, jeg er enig, men holder en knapp på at det ikke ligger en bjørn der inne. Det ser da ikke ut som en bjørn, gjør det? Ok, kanskje litt, men til å være så tidlig så ser man da i allefall et hode, to armer og to bein og da er jeg fornøyd.

IMG_6579

 

Vi skal altså bli en familie på seks. Om alt går bra, og det satser vi på at det gjør. Jeg skulle nå fortsatt med at formen er strålende og at jeg går rundt og strutter av lykke, men det ville være å dra det litt langt. Joda, lykkedelen er der da dette var høyst planlagt, men formen er ikke akkurat helt 100%.

I tre svangerskap har jeg vært lykkelig uvitende om hva kvalme er. Vel 1-2-3 og på det fjerde skal det skje. Og hva slagt tull er det at den kvalmen bare er der om morgenen. Joda, den er jo det, og så er det noen fine timer der midt på dagen. Akkurat nok til at man kjenner seg skikkelig sulten til middag fordi man spiste bare to knekkebrød til lunch. Så spiser man middag og PANG!!!

Så prøver man å la være å tenke på at man er kvalm og planlegger at i kveld, i kveld skal jeg gjøre alt jeg ikke har gjort på 8 uker nå, litt husarbeid, klesvask,skrive blogg, skrive foredrag, dra ned på kontoret å komme ajour med papirhaugen osv, osv. Så legger man ungene…… og så sovner man. Jeg tuller ikke, jeg har lagt meg før Eir enkelte kvelder.

I tillegg har jeg plutselig mistet all imunitet for forkjølelse og holder på å dø av en vanlig høstforkjølelse. Har aldri følt meg som værre hypokonder i hele mitt salige liv.

Men nå skal det altså snu. Vi nærmer oss de magiske 12 uker. Da skal man jo komme inn i det fantastiske 2.trimester og alt blir så meget bedre… Forkjølelse skal trylles vekk, alle minner om kvalme skal forsvinne og energien skal strømme på. Kjenner det starter bare jeg snakker om det..

What? Ikke kommet til tolv uker og forteller det allerede? Vel, vi har aldri vært fryktelig gode på å ikke si sånt. Sjefen får vite det på 4+2. Mamma og svigers omtrent før vi har to blå strek. Og går det galt så går det galt og så vet folk hvorfor man ikke er helt på topp der en stund. Og ungene vet også at de kanskje får en lillebrøster og at ting kan gå galt. Ting kan skjære seg helt til fødsel og etterpå også og jeg har aldri klart å ta sorger på forskudd.

Men nå er klokka halv elleve. Langt over sengetid for en gravid hypokonder. Så dere får ha en fortreffelig kveld videre i sofaen mens jeg går og legger meg og ruger!

PS: vi gleder oss altså. Eir har laget lange og utfyldige navnelisteforslag, Isa vurderer fra dag til dag om søster eller bror er mest ønskelig og Yme har lært seg at han ER en lillebror, men SKAL BLI en storebror. Og Henning, han har endelig virkelig en grunn til å titte på biler på Finn.no. Selv lurer jeg på hva jeg skal skrike meg til å kjøpe til nurket. Er ikke lett å argumentere for noe som hels når man har nedarvede ting fra tre stk og i tillegg i begge fargekoder. Så tips på de nye MUST HAVE tingene som har kommet de siste to år mottas med takk…

44 Kommentarer on Det er en bjørn!!

  • Tre barn og en bjørn ville vært interessant, men jeg håper veldig på en baby da. Skjønt forandring fryder..

 1. Såå gøy!! GRATULERER!! Jeg har jo lest at du innimellom er litt babysyk så det skulle vel ikke komme som noen sjokk, hehe.. Så koselig! Synd du er i litt dårlig form, men det går vel over etter hvert får man håpe. Jeg kan ikke gi deg noen must have tips siden minstemann her er over fire år, men skulle jeg startet om igjen selv så hadde jeg nok gått amok i butikkene for her har jeg kastet alt etter hvert nå. Hilsen tidligere trompetmor -nå mammaglitter:)
  mammaglitter Vil gjerne at du leser denne blogposten Å slå et slag for utelivet!My Profile

  • Prøvde å gå å titte litt i en babybutikk i går, men tok liksom ikke helt av. Tror det er litt for tidlig ennå selv om jeg har sett nurket på ultralyd. Blir liksom ikke helt ekte før livmora titter over symfysen. Selv om kvalmen og trøttheten gjør det ekte nok. Men shoppinglysten kommer nok 🙂 jeg frykter ikke..

 2. Gratulerer så mye! ❤️ Selv om vi får enda e. gutt på akkurat samme årstid (bare tre dager skiller terminen min og minis bursdag), har jeg fått sneket til meg litt shopping. Som for eksempel ny vugge, babynest (lykkerede), newbornsetet til Stokkestolen og selvsagt litt nytt deilig bsbytøy i str 50 og 56 (og 62 og 68) 😛
  Søster Cecilie Vil gjerne at du leser denne blogposten God rosa oktoberMy Profile

  • Vurderer og en ny stol. En som får dem opp i bordhøyde fra nyfødtalder. Og et slikt babynest…

 3. Gratulerer så mye. Fire ja! Wow 🙂 Og så kan jeg tipse om de nydeligste små babybukser fra Dragemamma! Sånn apropos nye ting de siste to årene…
  Dragemamma Vil gjerne at du leser denne blogposten Til opplysningMy Profile

  • Bukser fra Dragemamma må absolutt på handlelista!!

 4. Fantastisk! Gratulerer så mye! Også en søt liten Bjørn da!!:)

  (Og jeg kan skrive under på det der med “ikke-bare-morgenkvalme”, for meg økte det jevnt og trutt gjennom dagen og eksploderte på kvelden. Håper formen din kommer seg fort! )

  • Formen er takk og lov i stigning. Og takk for søte ord, for jeg syntes og det var en utrolig søt skapning som sprellet på skjermen..

 5. Gratulerer igjen 🙂 Om det hadde blitt flere her hadde jeg ønsket meg et babynest og en sånn damp/mose-maskin for å lage babymat 🙂

  Hadde det ikke vært litt gøy med en babybjørn?!
  Hanna Vil gjerne at du leser denne blogposten TemabursdagerMy Profile

  • Bjørn ville sikkert vært stas, men satser veldig på baby i stedet.. 🙂 babynest er under vurdering 🙂 Ser det er mange som tipser om det så det må jo være en bra ting..

  • Takk. Henning ble med han når jeg bare bestemte at det skulle bli sånn 🙂

 6. Gratulerer så mye!! Regner med at det kommer et eget innlegg med navneforslag til bjørnen. 😀

  • Du skal ikke se bort fra et eget navneinnlegg eller fler…

 7. Gratulerer! Så stas! 😀
  Og jeg har ingen aning om hva som er nyttig, men et sånt lite babyrede har jeg sett at mange har.

  • Takk. Jo jeg ser det er flere som snakker om sånne babynest så tror jeg må sjekke ut det. Noe nytt må da denne krabaten også få 🙂

 8. Gratulerer så mye. Dere går en spennende tid i møte, både store og små. Håper kvalmen roer seg. Slapp sv unna m en måned må kvalme da e skjønt at e ikke måtte stresse om Morran og ellers kunne berge me med en pakke ICA og litt cola når det stod på som verst.

  Om jeg skulle gått for noe, så er det babynest. Trygt å godt for den lille å ligge i, både i vogna og i senga

  • har også funnet ut at 12 timers søvn hjelper veldig.. Babynest må nesten bare prøves, alle tipser jo om det 🙂

 9. hmm. innlegget mitt forsvant. Prøver på nytt.

  Gratulerer så mye til store og små. Dere går en spennende tid i møte, bare synd at du plages med kvalme. krysser fingrene for at det er noe som går over fort. Fikk stifte bekjentskap med den selv en periode. Ble heldigvis likere, da jeg fant ut at jeg ikke måtte stresse rundt på morran/ha dårlig tid og sluke brødskiva. Måtte ha litt tid å våkne på og så gikk det stort sett greit. Dusjing på morran gikk heller ikke, da var doskåla neste stopp.

  om jeg skulle hatt noe nå til en ny baby, så tror jeg at jeg måtte ha kjøpt inn et babynest. Trygt og godt for den lille og kan brukes i vogna og inne i senga (både egen og mammas). >Tror det var det frøkna savna da ho va baby. Ville ikke sove andre plasser enn i armkroken vår, der var det trygt og godt, ikke minst varmt. Babynestet skaper nok samme følelsen for den lille.

  • 🙂 🙂 Har vel ikke landet ennå tror jeg..

 10. Gratulerer så mye!!!
  Dette var koselige nyheter å lese på en regntung dag 😀
  Liker at det vi holder på å bli en “gjeng” firebarnsmødre i bloggverden. 😉

  Håper formen din kommer seg snart. Vet hvordan det føles å være midt i de verste kvalme og trøtthets-ukene. Virker som det aldri skal ta slutt!

  PS: jeg er kjempespent på hva “bjørnen” skal hete, i og med at dere har så fine og ikke helt “topp 10 liste”- navn på de andre 😀
  Jona (mammalivet.com) Vil gjerne at du leser denne blogposten Hadde dere ikke seksualundervisning på skolen?My Profile

  • firebarnsmødre rocks!! heia oss sier jeg bare.. Jo vi er spente på navnet selv. Kommer nok på noe. Enn så lenge har vi utelukket Ari og det er vel dit vi har kommet…

 11. Lailaaaaa!!!! Er det sant!?? Gratulerer!!! Dette er jo fantastiske nyheter 🙂 🙂 Kan kvalmen komme altså, når man har hatt et par uten?? Hjelpes, du har min fullle sympati! Åh så gøy!! Jeg har de siste ukene vært ekstremt babysyk.. og dette hjalp ikke på gitt. Litt praktiske ting nå, så kommer jeg etter! 😉 Og at du klarte å få Henning med på dette da.. respekt, min kjære nordlandske og preggisse venn 😉 :-* (Håper hyperkonderiet og kvalmen gir seg asap!)
  Diaperdiva Vil gjerne at du leser denne blogposten 5 tips for å bli en fullstendig utslitt mammaMy Profile

  • Helt sant! Og veldig fantastisk selv om jeg ikke har følt meg så fantastisk ennå. Men det kommer seg.. Håper du kommer etter. Da kan vi jo møtes på midten og ha babytreff i Trondheim eller noe.. Hører at Rica Nidelven har bra frokost.. henning ble med han vet du, bare jeg bestemte oss for at det skulle være slik…

 12. Gratulerer og lykke til med svangerskapet videre. Spent på navnevalget

  • Siste linje forsvant
   Prøver igjen
   Hilsen lege som også har en Eir

   • Så moro!! Er ikke så mange som heter Eir. De fleste slenger på en A på slutten der, og det er jo ikke det samme..

Stengt for kommentarer.