Hei.

Forleden dag kom Isa hylende: “MAMMA!!!! Ho Eir si at æ e ein okse!!!! Æ e ingen okse!!” Nei, jeg måtte jo innrømme at om tempramentet av og til stemmer så er jo ikke Isa en okse. Vi gikk for å rydde opp i dette.

“Men, mamma! Det er jo du som har sagt at Isa er en okse!” Ehmm, kan ikke helt huske det nei. Det er ikke pent å skylde på andre når man selv har sagt noe slemt!

Isa så med ett meget forurettet på meg og kunne ikke tro at hennes egen mor hadde sagt noe slikt og jeg nektet blankt. Eir ble sintere og sintere og jeg lurte på hvorfor i all verden vi sto her og skrek til hverandre. Jeg har da aldri kalt Isa en okse, hun er ingen okse og Eir skulle slutte å kalle henne en okse. Case closed og jeg snudde og gikk.

Som den intelligente leser så har du antagelig allerede forstått hva saken egentlig gjalt og at jeg hadde trampet i salaten.

“Jammen mamma, du sa at Isa var en okse og jeg en skorpion og Yme er en sånn vannmann!!”

“Æ E INGEN OKSE!!!!!!!”

Ehmm, Isa, hør her. Mamma har nok sagt til Eir at du er en okse. Men det betyr jo ikke at du ER en okse. Det betyr at du er født i stjernetegnet Tyren. Du er født i mai og da er man født i Tyren. Eir og mormor er skorpioner for de er født i november. Mamma og bestemor er steinbukker og Yme er vannmann.

“Æ vil IKKE vær ein okse!! Kain æ ikke heiller vær ei prinsæsse?” Store tårevåte brune øyne ble fylt med håp.

Nå er det lite prinsesser i Zodiaken eller hva det nå heter. Jomfruen kunne kanskje kvalifisere men jeg holdt klokelig munn om hennes eksistens. Beklaget på det dypeste at jeg ikke holdt henne inne tre uker på overtid slik at hun i det minste kunne blitt en tvilling, skjønt jeg vet ikke om det hadde vært bedre. I følge kineserne er hun jammen meg født i oksens år der også og i elementet jord så der er ingen trøst å finne. Hun ER faktisk en okse….

Tyren

Isa, kraftig fornærmet over at jeg ikke kunne endre hennes stjernetegn fra okse til prinsesse trampet opp på loftet, mens Eir ropte etter henne i et forsøk på å trøste: “det kunne vært værre Isa! Tenk på morfar! Han er nemlig en sau!!!!”

I morges sa Isa til meg, og det får meg til å tro at hun har slått seg til ro med sin skjebne:

“Mamma, dæ e greit dæ dær mæ oksen. Æ kain vær ein okse. Førr da slæpp du å fød mæ på nytt!!”

 

5 Kommentarer on Morfar er en sau!!

  1. Hihihihi, ja de barna får sagt det 🙂 Sitter igjen her med et glis I trynet å bare koser meg.
    En gøy blogg dette, også med et snev av alvor, det kan jeg like.
    Du må gjerne lese I min blogg, og kom gjerne med konstuktiv kritikk. Jeg har nettopp endret utseende og er en smule usikker.
    Takker pent for meg. å ønsker deg en strålende flott dag videre

Stengt for kommentarer.