Hei.

“ehh, Henning… Har du flyttet de dype skålene??”

Det hadde han. Han hadde flyttet de små hvite og blå asjettene dit de hvite dype skålene sto. Og de dype skålene ned i den nederste skuffa, under de der spaghettisilene. Der de hvite og blå asjettene sto. Jeg ble med ett litt tom for ord, men fikk hvisket frem et

“hvorfor??”

Tydeligvis har dette vært plagsomt i to år. Fryktelig plagsomt at de dype skålene som vi, i allefall jeg bruker nesten hver dag sto enkelt og lettvint plassert ved siden av glassene. Mens de hvite og blå tallerknene, som vi bare bruker når vi er tom for alt annet sto trøblete plassert under spaghettisilene…

“men, men, men..”

De dype hvite skålene blir visstnok ikke rene heller, selv ikke i maskinen. Det var et rusk der på en av dem i dag. Og det er visst bare jeg som ikke bruker de hvite og blå tallerkenene..

Som dere ser av dette blogginnlegget så mangler jeg fortsatt ord, det er sørgelig kort. Men hva skal man si da? Når mannen tar seg til rette og ommøblerer kjøkkenskuffene? Jeg er fortsatt i en litt ekstensiell krise her. For hvorfor, hvorfor???? Hvorfor skal de hvite og blå asjettene stå så lettvint til? Når jeg ikke bruker dem mener jeg? Er det meningen at jeg skal begynne å bruke dem oftere? Vi har jo de sorte som vi bruker mest.. Og de står fortsatt der nede sammen med spaghettisilene.. Det er ingen logikk som jeg forstår her. Det er en mannelogikk som min hjerne ikke takler.

Nå har kvelden videre gått veldig bra, med en mann som både har ryddet kjøkken, hengt opp og satt på en maskin med klær, gått ut med søppel flere ganger og lot meg ha fjernkontrollen helt alene. Men nei, tror fortsatt jeg sliter litt med å sove i natt..

Gjør deres menn sånne sprell?? Og hvorfor gjør de det???

13 Kommentarer on Alt på sitt sted…

 1. Absolutt ikke!!! Mannen her flytter ikke på en ting, han bryr seg overhodet ikke med innredning av noe slag, bare nikker om jeg spør om det ble fint eller om han legger merke til noe nytt.. Derimot tar han heller aldri verken oppvask eller klesvask.. han er ute-mann.. Vi har fordelt oss slik, han-ute, meg-inne. Men så vet jeg og sitte i sofaen og kose meg mens han måker snø, hogger ved, bærer ved, ordner med bikkjer og andre ute-ting.. og så slipper jeg at han roter i “mine” ting. veldig greit! kjenner jeg er fornød!
  mammaglitter Vil gjerne at du leser denne blogposten Høststemning og bursdagsfeiringMy Profile

  • Høres ut som om dere har den perfekte fordeling. Jeg liker også å sitte inne med levende lys og tv mens han er ute og brøyter… men veldig greit at han gjør litt inne også, det setter jeg umåtelig stor pris på..

 2. Vi har nettopp byttet kjøkken og mannen min har virkelig ikke peiling på hvor ting er! Så hver gang (sjelden) han tømmer opp vaskmaskinen finner jeg ting på de merkeligste steder, selv om alt er logisk plassert der av meg…

  • thihi.. sånn er det her når svigermor har tømt oppvaskmaskinen.. eller feriegjester. Finner stadig ting fra i sommer.. Jaså var det der den lå..

 3. Min mann gjør ikke slikt ofte, men av og til rydder han! Veldig! Grundig! I mine øyne gjemmer han bort det jeg bruker, mens han i sine øyne rydder bort ting som aldri blir brukt… Og han tømmer kjøkkenbenken for “rot”, altså det han sjøl ikke bruker(fordi han oftest ikke bruker kjøkkenet så mye) Så blir jeg litt sur, så blir han litt skuffa over at jeg ikke ser nytten i det han gjør, så faller vi tilbake til våre egne oppgaver, kjøkkenbenken fylles og han irriterer seg mens jeg har det jeg trenger lett tilgjengelig. Nå har det straks gått bra i 21 år, så vi fortsetter vel!
  Kirsti Vil gjerne at du leser denne blogposten Vekestart veke 40My Profile

  • Vil tro at om opplegget har fungert i 21 år så virker det i 21 år til.. Og så er det aldri dumt da å gi dem kredit for at de prøver… selv om det ble heeeeeelt feil 🙂 🙂

 4. Nah… Vi er særboere og selv ikke hos seg selv ommøblerer han i kjøkkenskapene, men spør gjerne meg hvor han skal sette plastboksene etter vask (han tar oppvasken!) eller hvor stavmikserbollen står. :o)

  • greit at du finner frem hos ham da, når han ikke gjør det selv 🙂

 5. Å huff, for et skrekkscenario.. at Jack skulle komme å kludre til mine velorganiserte kjøkkenhyller med en enestående logikk. Da tror jeg ikke bare jeg hadde slitt med å sove, men måtte muligens ringt deg for hjelp med den kroniske hodeverken jeg ville pådratt meg! Har du flytta de tilbake, eller har du bestemt deg for å begynne å bruke de hvite og blå litt mer? 😉
  En liten søt digresjon: I går da jeg var inne på bloggen din, så kom hu minste bort for å se hva jeg drev med.. Og vet du hva hun sa! “Laila! Laila mamma!!” Noen har gjort et sterkt inntrykk!! 😉
  Diaperdiva Vil gjerne at du leser denne blogposten Nysgjerrighet til glede, og besværMy Profile

  • Faktisk så har Henning flyttet dem tilbake.. Blogg er sterkere enn tusen ord… 🙂 🙂
   Så koselig at hun husker meg.. Varmer et nordlandshjerte!!

 6. Mannen her i huset flytter ikke på en kopp… han kjenner meg og mitt kontrollbehov litt for godt og vet at det sannsynligvis ikke er verdt umaken…

Stengt for kommentarer.