Hallais!

Har dere tannbørste? Jeg forstår altså ikke vitsen med den greia der. Den stikker, og den er ekkel og den får meg nesten til å spy! Og tannkrem.. BLÆHHH!!!

Mamma maser og maser. Hver kveld. Og ikke snakk om at det går an å få sånne smiledrops før man har hatt den der børsten i munnen.

Eir og Isa har sånne elektriske. Lånte Isas litt. Den var kjempefin… å pusse sofaen med. Mamma ble sur. Mente at nå var børsten helt flat og ødelagt. Så prøvde jeg Eir sin på veggen i stedet. Mamma ble sur da også. Og Eir. Bor sammen med så kjedelige folk!

Så kjøpte pappa egen til meg. På Coop. Den var stilig! Blå og hvit og laget masse lyd. Men mamma.. hun er helt håpløs, vet ikke hva jeg skal gjøre med henne. Hun skulle jo børste tennene mine med den!! HERREGUD!!!!!!! Fysj og føy!!! Om vanlige tannbørster er fæle så var i allefall den det. Snurret rundt helt av seg selv. Holdt på å dra skinnet av tunga mi! Den vanlige tannbørsten kan man jo bare bite kjempehardt i så slutter den å børste. Det gjorde ikke den der! Den bare fortsatte. Rett på tunga! Tunga er vel ikke noen tann vel?? Mamma satte den bort. Like greit når jeg ikke fikk pusse dusjdøra med den.

Eir har sagt at tennene mine kommer til å ramle ut og så får jeg penger. Jeg trenger penger. Jeg trenger nemlig å kjøpe en ny rød brannbil. Så da må jo de tennene ramle ut. Og da trenger man jo ikke å pusse dem så jeg fatter ikke hva mamma maser med.

Hun prøver alt mulig rart. Sang “puss puss så får du en suss..” Det var jo moro en stund. Når man var to mener jeg. Men nå er jeg faktisk to og et halvt og ikke så fryktelig interessert i at mamma skal drive å kysse meg på nesa!

Jeg har prøvd å vræle. Vræler hver kveld. Og holder meg for munnen. Og legger meg på mage. Men mamma, hun er immun mot vræling. Sånn blir det når man har så mange unger sier hun. Hun bryr seg absolutt ingenting om vræling. Og så bare venter hun til jeg må puste, for man må jo puste av og til og så pusser hun i vei og da vræler jeg enda høyere, men for å vræle så høyt så må man jo gape og da pusser og pusser hun. Og så sier hun “det var da vel ikke så ille??” IKKE SÅ ILLE?????? Har dere også sånne torturmødre??? Pappa er mye mye enklere, han gir opp under første runde med vræling.. problemet er bare at han roper på mamma…

Så kjøpte hun tannbørste som blinker. Røde blink. Lekte at det var en brannbil. Men hun er jo passe teit da. Jeg ser godt forskjell på en tannbørste og en brannbil og brannbiler pusser ikke tennene på folk, de spyler på dem! Men det er moro å trykke på knappen.

Mormor synes også jeg må pusse tennene. Hun kunne også fortelle at de innerste tennene ikke kommer til å ramle ut heller. Jeg har en høne å plukke med Eir! Ikke bare taper jeg masse penger på at de største tennene blir stående igjen, men det kommer en tannpleier og skal se på dem om ikke lenge! Når jeg blir tre år! Og den tannpleieren deler ikke ut premie om man ikke har pussa tennene. Ingen penger og ingen premie! Hva skal man med storesøstre spør jeg? Når de bare forteller halvparten av det man trenger å vite.

Så jeg lot mormor ta et tak i helga. Og mamma fikk pusse de innerste i kveld. Men de fremste der, de som bare skal ramle ut, de trenger jeg ikke pusse altså! Ikke tale om! Så jeg bet og bet.. til mamma sa at jeg var helt blå i fjeset og da måtte jeg jo se i speilet og le litt og da pusset hun jammen de fremste også. Fillemamma!!

IMG_6418 IMG_6421

7 Kommentarer on Ymes tanker rundt tannpuss

 1. He he he, herlige Yme, ler så tårene triller her., utrolig bra skrevet. Ingen fare for skrivesperre hos han.

 2. He he he he, heligste Yme, ler så tårenen triller her. Fantastisk godt skrevet, ikke mye skrivesperre på han:-):-):-)
  Herlig start på dagen, så takk for den <3

 3. Tannpussen har gått ganske greit her, fram til for et par uker siden. Nå rister hun bare febrilsk på hodet og kniper igjen munnen. Håpløst.
  Men hun er veldig glad i å suge på tannkremtuben, da, så fluor får hun iallfall i seg! 😀

  Stakkars Yme. Fortell ham om i gamledager, da folk fikk gebiss i konformasjonsgave! Kanskje det kan motivere ham litt? For jeg er rimelig sikker på at det er noe annet han ønsker seg mer, feks en moped eller noe:)
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten Gjorde jeg virkelig det?My Profile

 4. Dette høres veldig kjent ut, gitt. Her er det anledning for alle penga, med sang, Shaun the sheep på iPad eller å late som om tannkosten er en dinosaur. Gruer meg til han gjennomskuer oss 😉
  Søster Cecilie Vil gjerne at du leser denne blogposten Friluftslivets dagMy Profile

 5. Yme altså – luring! Tannpuss går fint her i gårde enn så lenge, men tøflusen har faktisk bare to små riskorn i munnen enda, så har ikke så mye å streve med 😉 God skrivesperren er over! (Regner med Yme fikk litt hjelp til rettskrivingen)
  På tjukka Vil gjerne at du leser denne blogposten Skinntøfler til småttiseneMy Profile

 6. Tenker mine to toåringer ville sagt seg enig med deg, Yme! Her i huset er vi vant til at tannpussen skjer innimellom boklesing, synging, tv-titting, ablegøyer, løping og hopping. Men pusses må det! 🙂

Stengt for kommentarer.