Hei.

Har dere sett den reklamen om pensjon? Der hun dama spør mannen om de ikke snart burde se på pensjon og sånn og mannen sier at jo, det burde de.. Han skal bare feste skapdørene på kjøkkenet først, bare sortere platesamlingen først..

Jeg og Henning har i flere år, sikkert fem år, snakket om at vi burde se over hva vi bruker pengene våre til og hva vi egentlig kan kutte ut av ting og tang som bare trekkes med hjelp av autogiro hver måned. Ting vi egentlig ikke bruker og ting vi nesten ikke vet at vi har.

Det har bare aldri blitt til at vi gjør det. Er jo mye morsommere på facebook, se en serie på netflix, ta oppvasken..

Men i går begynte vi i allefall å skrape på overflaten. Og det er ikke lett skal jeg si dere. Å bli kvitt ting..

Det første vi skulle kvitte oss med var et riks-TV abonement som kosta 399 kroner i måneden og som vi bruker ei uke i året når vi er i Lofoten. Galskap, I now. Vel, Henning ringte.

Hvorfor vi vil avslutte abonementet? Vi bruker det ikke. Nei vi er ikke interessert i tre måneder gratis. Nei vi vil ikke fryse det et halvt år. Nei vi vil ikke ha en annen type abonement. Nei, nei og nei på det også… Og så litt mer nei og så enda et nei før fyren i andre enden gav seg. Vi tror og håper at han avsluttet abonemenet.

Så skulle jeg si opp to boklubber som jentene har vært med i. Vi har bøker nok til å bekle et bibliotek. Og da har vi gitt noen poser til barnehagen…

Hvorfor jeg vil avslutte?? Vi har nok bøker. Ja jeg vet at det går an å avbestille, men jeg glemmer det. Nei jeg er ikke interessert i at dere autoavbestiller de neste seks bøkene. Nei jeg vil ikke sette abonementet på pause. Nei jeg vil heller ikke ha en gratis DAB-radio for å fortsette. Neitakk, jeg har et vaffeljern fra før. Glasskaraffel fra Rosendahl?? Joda,de er fine de, men fortsatt neitakk. Og så nei en tre fire sju åtte ti ganger til og så avsluttet dama abonementet.

Den andre bokklubben tilbød bare automatisk avbestilling og pause i abonementet… Dårlig av dem altså. Kunne i det minste slengt på en liten vannkoker eller noe.

Så skulle jeg avbestille de trankapslene jeg har fått de siste fire månedene. Jeg trykket på et bilde på facebook og plutselig var jeg vinner av et abonement på Polarkrill. Drit og elendighet. Nå har jeg Polarkrill for åtte måneder om noen er interessert i kjøpe dem for en slikk og ingenting av meg. I allefall. Etter en lengre enn lang ventetid i telefonen, for man kan jo ikke sende en enkel mail må dere vite, så svarte ei hyggelig dame.

Spiser du dem ikke?? Hvorfor det?? Nei det har nå bare blitt sånn da og nå vil jeg ikke ha fler. Jeg har som sagt for åtte måneder. Jammen da kan vi fryse abonementet i åtte måneder. Neitakk, jeg regner med at de ligger der om åtte måneder også om jeg ikke har kastet dem. Jammen du kan jo ikke kaste dem, de er veldig sunne! Neida jeg skal da ikke kaste dem, men kan du være så snill å avslutte abonementet? Sikker på at du ikke vil prøve dem litt da? Om du ikke har spist noen mener jeg. Tviler på at jeg vil prøve dem nå når jeg ikke har gjort det på åtte måneder. Så du er helt sikker på at du ikke vil ha fler da? Det er jeg helt helt sikker på. Så da velger du altså å avslutte abonementet??? Ja. Helt sikker? Ja. Helt helt sikker? JA! Ok, da er det avsluttet.

I ettermiddag forsøkte jeg å få Henning til å ringe Canal Digital for å avslutte C-more. Ikke ser vi sport noen av oss og film ser vi på Netflix. Så der er noen tusenlapper i året rett ut vinduet. Det holder med familipakken, det er tross alt Disney Junior og Nikelodeon det går i her i huset. Men i og med at Henning dro litt på det, måtte tenke litt på det og skulle nå se litt på det, så har jeg en skummel følelse av at han har ringt mens jeg var på jobb. Så nå bare lurer jeg på hva som dukker opp i posten som gave for ikke å si opp det. En elektrisk tannbørste kanskje? Eller en neglefil med innebygd radio? Eller hva med en brilljant støvklut som tørker av skjermen uten at du trenger å løfte en finger.. Det kunne vi trenge..

IMG_5498

4 Kommentarer on Å gjøre det slutt skal ikke være enkelt..

  1. Kjenner til det der…. “Å, det så ut som en god avtale, og for ett bra starttilbud” og vips binder man opp mye penger. Har nettopp prøvd å komme meg ut av ett treningssenterabbonement(pent brukt) og ett par bokklubber, og det er ikke gjort i en feil…
    Kirsti Vil gjerne at du leser denne blogposten Vekestart veke 35My Profile

  2. Høres kjent ut… Men jeg øyner en Polarkrill-giveaway i løpet av de neste åtte månedene 😉
    Hanna Vil gjerne at du leser denne blogposten Grattis, Lego!My Profile

  3. En gjennomgang av abonnementer og andre “usynlige” utgifter i ny og ne er en god ting, ja! Jeg har lenge tenkt at vi burde tatt en runde på forsikringene våre, men det er som du sier: Facebook og TV er så mye morsommere (og enklere). Bokklubbene slo jeg opp med for noen år siden. I Bokklubben Nye Bøker og Bokklubben Krim og Spenning var det heldigvis mulig å melde seg ut via nettsidene. Det kom spørsmål om jeg var heeeelt sikker, men da var det bare å gjøre seg tøff og tenke at jeg sjelden hadde vært sikrere på noe som helst 😉

Stengt for kommentarer.