Hei.

Må vel skrive et aldri så lite innlegg om hvordan det har gått med skolestart her i huset.

Mandag for en uke siden og Isa var klar som et egg! Eir også. Og Yme, ikke glem Yme..

IMG_5506 IMG_5515

For å unngå store scener med en toåring med meget kraftig stemme på skoleplassen kjørte jeg Yme i barnehagen en hel time før jeg skulle være på skola. Henning, mormor og morfar fikk ansvar for jentene.

Har dere opplevd en toåring som blir snytt for første skoledag?? For å si det slik…. vræl som kunne vekke døde, furteleppe som fikk skosålemerker, raseri som selv fikk glødende kull til å blekne.. “Æ SKA HA FØSTE SKOLEDAG!!!!! Æ SKA!!! Æ SKA!!!!!” Nå tror jeg ikke Yme helt vet hva første skoledag betyr, men etter en sommer i hælene på storesøstre så var det helt og fullstendig uakseptablet å bli plassert i barnehagen igjen.

Jeg er vant til unger som roper hadet til meg i det de kommer inn døra i barnehagen. Vel, jeg var det 40 minutter og det hjalp ikke det spøtt. Til slutt måtte jeg jo dra. Kunne jo ikke gå glipp av skolestarten.

Traff en blek men fattet Isa i skolegården. Vet ikke hvem jeg var mest redd for at skulle besvime, hun eller mormor. Skolestart er en alvorlig sak må vite, man kan da ikke gå rundt å smile da. Det gikk bra. Hun hilste på rektoren, hun hilse på “hun der dama som jeg tror er lærern vår” og hun fikk pult og blyant og meldemappe.

IMG_5520 IMG_5522 IMG_5535 IMG_5537

Resten av uka har gått strålende. For Isa. Hun var svært skeptisk da det på tirsdag sto på timeplanen: “lære om bokstaven i” For man kan da vel ikke bruke en hel dag på å skrive en i?? “Mamma? Ska vi bruk HEILE dagen på å lær ein i??? Dæ e tross alt bare ein strek mæ ein runding over!” Jeg ble litt svar skyldig, for jeg er jo litt enig. Heldigvis finnes det lærere. Mennesker som har en jobb jeg ikke hadde overlevd en dag i. Mennesker som vet utrolig mye om alle tingene man kan gjøre for å fylle en uke med bokstaven i. Men for ordens skyld så hadde de matte og engelsk også. Og denne uka skal de ha om bokstaven S og den er jo litt vanskeligere for den har svinger så da er det greit. Lekser har hun også hatt til sin store glede.

IMG_6257

Utegym og turdag er også prøvd. Litt usikker på hva hun mente om det for å måtte ha på seg joggebukse to dager på rad… det er litt i overkant av hva Isa kan klare.

Yme derimot er en annen sak. Det har vært vræl, det har vært hyl, det har vært utrolig mange “Æ SKA IKKE I BARNEHAGEN!!!!!!!” “Æ SKA I LAMME HO EIR OG HO ISA!!!!!” “Æ SKA VÆR HJÆMME ALEINA!!!!!” “Æ VIL IKKE, Æ VIL IKKE, Æ VIL IKKE!!!!” Heldigvis er det fort glemt når han bare får matboksen sin og finner ut at det er litt kjedelig å vræle, og jeg og Henning forlater synsvidden. Og neste uke skal han begynne på storavdeling så da regner jeg med at det går enda bedre. Livet er hard når storesøster bare plutselig begynner på skola. Og i dag begynte hun også på ridning sammen med Eir. “Æ VIL OGSÅ RI!!!!!! Æ SKA, Æ SKA, Æ SKA!!!!!” Som dere forstår, det kommer ganske snart et innlegg om den herlige treårstrassen.

Summa sumarum så har skolestarten vært akkurat så fantastisk for Isa som jeg håpet den ville bli. Og litt tøffere for Yme enn jeg trodde den skulle bli.

2 Kommentarer on Skolestart.

  1. Så utrolig herlig! Og, så bra å se at skolestarten har gått bra.
    Her var det omvendt i begynnelsen, 1.klassingen ville absolutt ikke på skolen, han skulle tilbake til barnehagen. Nå tror jeg derimot barnehagen er glemt 😉
    Grønne Røtter Vil gjerne at du leser denne blogposten Augutsgiveaway: Pop chef!My Profile

  2. Jeg håper Isa har en dyktig lærer som ser at ikke alle barn er like og gir henne nok utfordrende oppgaver slik at hun ikke mister den fantastiske gnisten! Dere er så fantastisk flinke til å lage barn at jeg skjønner dere måtte ut og kjøpe seng. Flott trekløver, jeg merker jeg har blitt litt sånn glad i dem. På en ikke-stalker-aktig måte, vel og merke. Henning også forresten. Deg har jeg jo møtt, så det er ikke så farlig å si at jeg vil møte deg igjen. Eller bo på doen. Det er liksom helt innafor det nå.
    Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten RestematMy Profile

Stengt for kommentarer.