Hei.

I går kjørte jeg og Henning til byen. Opprinnelig var planen å ha med alle tre ungene. Hverken vi eller ungene har sett frem til dette. På slutten av uka begynte det i tillegg å trøble seg til med aktiviteter som skulle foregå på lørdag.

Isa ble bedt på hagefest, Eir hadde plutselig kamp og jeg skulle selge kake på samme kamp.

Organisering er noe jeg aner jeg kommer til å bli en kløpper i fremover. På sju minutter onsdag kveld var to av tre unger ekspedert bort til diverse venneligsinnede sjeler og kakesalg overlatt til en tante. Så ringte mamma: Får jeg lov å komme på besøk i helga?

Jeg forstår ikke helt hvorfor hun spør. Får hun lov å komme på besøk??? På sju nye minutter ble venneligsinnede sjeler kontaktet på ny med beskjed om at vi alikevel ikke trengte deres assistanse, mormor var på tur!

Det var en mildt sagt lykkelig Yme som ble leid inn på gjesterommet lørdag morgen. MORMOR!!!!!!!!!!!!!!!!!! VI MÅ SLOKKE BRANN!!!!!!! Yme er en smule hekta på brann om dagen. Men mormor spratt opp, jeg krøp tilbake i senga, varm og hjertet for jeg er så glad i mammaen min!!!

Men som sagt vi skulle til byen så sto opp ikke alt for sent og ble møtt av dette synet

IMG_6290

I mangel av bedre brannhjelm gikk mamma rundt og slukket branner med en plastkasse på hodet. Yme i kledelig ridderhjelm. Og det brant overalt. Vi går en dyster vinter imøte. Tviler på at vi får lov å tenne i vedovnen..

I allefall. Vi kjørte til byen og vi så ingen elger men et par kuer i veien.

IMG_6291

Vi skulle kjøpe seng. Jeg har siste uka trodd at jeg har fått fibromyalgi. Men funnet ut at det rett og slett er senga vår som er moden for utskiftning.

Å kjøpe seng er ikke lett. Det er to som skal bli enig. Jeg sier for myk, han sier for hard, jeg sier ikke pokker, han sier fantastisk. For smal, for stor, for lav, for høy. Ikke minst alt for dyr!! På den siste der var vi stort sett enige.

Fant ei drømmeseng. På Jysk av alle steder. Fin, passe hard, passe dyr. Men måtte bestilles. Flere uker med fibromyalgi….. Vi sjekket Skeidar. Måtte bestilles der også og dobbelt så dyr.

Så dro vi innom en Eplebutikk, og en tur innom Expert. En mac og et kamera senere var drømmesenga en saga blott og vi sto på Jysk og diskutere nest beste eller alternativet under der…

Sluttresultatet ble faktisk rimelig bra og det beste var at de hadde den på lager og vi fikk den med hjem. Så midt i natten der når vi burde ha lagt oss monterte vi ny seng. Jeg hadde også kjøpt sengetøy. Måtte jo ha nye dynetrekk når vi fikk ny seng.

Pakke opp.. Glad og fornøyd.. “Kjøpte du bare et??” “nei, to, men vi trenger da bare et i gangen” “Vi må jo nesten ha to når vi har to dyner og to puter….” “POKKER!!!!! Jeg tenkte jo ikke på at det bare er et dynetrekk i en sånn pakke”

Den sorte og hvite sida er mi om dere lurer..

IMG_6305 IMG_6306

Etter en natt med Yme i midten aner det meg at den fibromyalgien kanskje ikke bare skyldes senga, men liggestillingen generelt det er noe i veien med. men senga var god den.

Og Yme, han var i allefall fornøyd med byturen vår. For da jeg sto opp i morges var bygaven han fikk i går allerede på.. Og den har vært flittig brukt av de fleste som er innom huset her. For å si det slik så går vi nå under navn som brannmann_mormor, brannmann_pappa, brannmann_mamma, brannmann_tante og brannmann_Yme og en heldig utvalgt får av og til den stolte oppgave å være kontrollsjef! (som egentlig hører hjemme i Thomas Toget, men ikke si det da!!)

IMG_6292 IMG_6293 IMG_6294 IMG_6297 IMG_6300 IMG_6307 IMG_6314IMG_0019IMG_0022IMG_0030IMG_0043IMG_0049

5 Kommentarer on Brann i kjøleskapet og ny seng

 1. Hehe. Kjenner meg igjen i foehold til senga. Her endte vi opp med en litt dyrere enn vi hadde tenkt. Løsning m to forskjellie madrasser. En ekstra hard og en midt på treet. Da har vi begge det godt 🙂 men sia madrasser skal snues med jevne mellomrom så får vi byttet på hvilke sider vi ligger på. Om e ikke sku ligg godt is enga så skyldes det nok ei lita frøken som snik seg oppi og ligg å breie seg mot meg.

  • Seng er ingen enkel sak å bli enig om, det er sikkert. Deres løsning var jo ganske lur da. Med forskjellige madrasser mener jeg. Mulig vi bør gå for det neste gang 🙂 Og jeg kjenner veldig godt til det der med noen som ligger og breier seg i midten..

 2. Vi har også seng fra Jysk. Eller rammemadrasser. Syntes de ble litt harde selv med en mellomtykk overmadrass, så vi kjøpte to skumgummimadrasser (rimelige) å la oppå og på toppen der har vi en dobbel overmadrass, kjøpt på Jysk den også. Det er tempur-aktig og former seg deiiiilig etter kroppen når den blir varm. Jeg elsker den overmadrassen! Den er ca, 12 cm tykk tror jeg og helt vidunderlig. :o) Føler meg som prinsessen på erten da, senga er ganske så høy! *haha*
  Anne Berit Vil gjerne at du leser denne blogposten Dagens gulrot!My Profile

 3. Yme altså…. han er en bra kar. Jeg liker han. Og jeg er ikke automatisk glad i alle gutter. Du reklamerer bra for han. Tror til og med jeg kan passe han ved en anledning. Når det er varmt og han kan spyle på alle som bråker ute. 😀

  Og mormor. Hun tar jeg veldig gjerne med på kjøpet. Hvem vil vel ikke elske ei som kan løpe rundt og leke brannmann med plastkasse på huet? Rett og slett makeløs. Vi må jobbe med den kloningen!
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten RestematMy Profile

 4. Senge er continental og basen er den samme. En tynn og tjukk felles madrass og så er det selve ramma lengre ned som er fastere på hans og mykere på min

Stengt for kommentarer.