Hei.

De siste kveldene har vært ganske så fantastiske. Varme nok til å nytes på verandaen uten å pådra seg urinveisinfeksjon og med nydelige solnedganger..

IMG_6234

Slikt gir jo ro i en urolig sjel. I tillegg har kveldsmaten vært serdeles god.

IMG_6198 IMG_6241

Vi nyter nå resultatet av kjøkkenhagen. Jeg skal ikke påstå at de rekene kommer fra kjøkkenhagen, men fiskekakene er hjemmelagde. Og resten. Salaten, agurken, dillen, persillen, korianderen. Kjøkkenhage og drivhus er skikkelig morsomt..

Vi kjøpte et drivhus billig hos ei venninne som hadde gitt opp å vente på at mannen skulle gidde å montere det. Jeg forstår mannen innmari godt. Kun ekte kjærlighet gjorde at Henning ikke brøt sammen og kastet hele drivhuset til et varmt sted under monteringen. Men det kom opp og inn kom små agurkplanter, tomatplanter, aubergineplanter, paprikaplanter og en melonplante. Og diverse urter. Mye døde, men jammen har endel overlevd også. Vi har blandt annet spist pesto fra en monstebasillikum i sommer. Enorm ble den!

Ute sådde vi salat, koriander, dill, persille, gul løk, rød løk, hvitløk, charlottløk og solsikker. Og noe har det blitt av alt.

I morgen skal jeg ta inn den siste slangeagurken. Litt monster den også. Auberginen henger der og skal bare bli større. Jeg har en plan om en fantastisk moussaka bare den blir stor nok. Jeg har en masse sylteagurker jeg skal forsøke å sylte. Og et par kilo kreps som skal kokes i dillake. Korianderen skal vakumpakkes og fryses og jeg håper den blir god i noe indiske greier utover vinteren. Løk bruker vi nesten hver dag. Solsikkene skal bare stå der og bli fine.. Tomatene gleder vi oss til. Det har til og med kommet en tomat utendørs! Det har kommet i allefall 6 melonemner på den planta så er veldig spent på om det blir noe av dem.

Jeg aner jo ikke hva jeg driver med men har gjort meg noen tanker om neste år. Henning skal bygge kasser med selvvanningsystem. Det blir bra…

Skikkelig skryteinnlegg dette, men synes det er så moro at vi har fått til litt. Så litt spinkelt ut i starten liksom.. Her er et bildedryss fra start til mål.. Enjoy! Og i helga skal jeg ut i skogen og lete etter sopp. Passer bra med at charlottløken snart kan høstes..

IMG_4320 IMG_4852 IMG_4961 IMG_4962 IMG_4963 IMG_4965 IMG_4968 IMG_4971 IMG_4972 IMG_5081 IMG_5244 IMG_5246 IMG_5573 IMG_5576 IMG_5577 IMG_5729 IMG_5730 IMG_5742 IMG_5743 IMG_6088 IMG_6174 IMG_6205 IMG_6206 IMG_6207 IMG_6209 IMG_6210 IMG_6211 IMG_6213 IMG_6214 IMG_6215 IMG_6216 IMG_6217 IMG_6218

3 Kommentarer on Markens grøde…

 1. Åh så herlig!!! Du er flink! Jeg har også så lyst på drivhus og kjøkkenhage. Lysten har kommet krypende de siste årene så jeg holder nok på å modnes litt etter litt.. det er ting jeg skal vokse på meg, pleier jeg og si… så kanskje neste år?! Du har vertfall vært kjempeflink og kanskje det blir kjøkkenhage på meg til våren:) Jeg har plukket bær og saftet den siste uka jeg og det er også gøy:)
  trompetmor Vil gjerne at du leser denne blogposten Alle mennesker har noe vakkert i seg!My Profile

 2. Det er drivhus vi mangler her i vårt liv hos Avdelingholt. Mannen og barna planter i god tro hvert år. I år veltet alle plantene i minidrivhuset. I fjor døde alt i løpet av sommeren. Vi har hatt suksess et år, da bodde vi i leilighet med innglasset terrasse. Da snakker vi tomater, altså!

  Jaggu har dere hatt mye godt på tallerken, noen nye ting dere har planlagt neste år?
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Sommerferie- husMy Profile

 3. Mine hagekasser rødmer av skam mot den prydhagen du viser fram! Jeg skjønner at det er drivhus som må til!!! Må bare vise mannen at det er han som skal montere 🙂 Men egentlig er jeg godt fornøyd meg resultatet his oss, potetene er bra(om få) gulrot og rødbeter blir nok snart, salaten har mettet både oss, naboens kaniner og ett utall snegler og jeg har spist masse sukkererter.
  Kirsti Vil gjerne at du leser denne blogposten Det døve øret (vekestart veke 33)My Profile

Stengt for kommentarer.