Hei.

Vi har vært gjennom det før. Vi visste at det ville komme denne gangen også. Men det er så lett å glemme. For man husker jo best det gode, det trivelige…

Voksentid. Det herlige øyeblikket da alle tre har lukket øynene for kvelden. Den ene snorker, den andre ligger med nesa begravd i en kosegris og den tredje klarer å ligge å sove med håret over ansiktet slik at hun blåser litt bort hver gang hun puster. Man går ned trappa og tenker endelig! Man rydder kjøkkenet, plukker leker og legger dem der de skal være. Så finner man frem Mac’en, overhører protester og hentydninger om at man er asosial fra mannen og man koser seg rett og slett. Dere vet. Voksentid.

Man blir fort vant. Noen uker der alle tre legger seg når de skal, uten protester, kun litt lesing og sang og nattakos. Og tannpuss så klart. Så tror man at det er sånn det skal være…

Det er da, det er alltid da helvete bryter løs. Tiden, de grusomme månedene. For man skal ikke tro at dette er gjort i en fei…

Tiden jeg snakker om er så klart tiden der ungen er for trøtt til å ikke ha en dupp i barnehagen, men for våken til at den duppen ikke skal forkludre hele sovinga..

Frem til ferien gikk det bra. Yme sovnet som en stein enten under lunchen eller under 2-måltidet i barnehagen. De lot ham sove med nesa i leverposteien til de andre var ferdige med å spise og så våknet han og var klar som et egg for mer lek og moro. Powernapping på høyt nivå. Leggingen på kvelden gikk som smurt. Bok, flaske, nattasang, suss og så gikk vi ut av rommet..

Vel, fire uker ferie. Ferie med lange dager på stranden, lek med søsken, is og annet som fyller dagen. Fire uker med en dupp tilsammen. Legginga har gått fint. Litt sen legging, men bra. Henning er utpekt til enehersker på legging, mammaen får ikke nærme seg hverken sutt eller flaske. Trenger slett ikke å være negativt spør du meg.

Så kom vi hjem. Første kveld gikk fint. Voksentid. Game of Thrones og armkrokkos i sofaen. Andre kveld gikk fint. Voksentid og rydding av kjøkken..

Tredje kveld. Henning satt og stirret foran seg i stolen da jeg kom hjem fra vakt. Nesten 2 timer tok den legginga. Lite voksentid. Var jo sengetid…

Fjerde kveld. NEIDANEIDANEIDANEIDANEIDA!!!! Lurer du på hvor mange neida som kan sies i løpet av halvannen time?? Det er mange. Så måtte jeg ut på vakt og så var det midt på natta..

Tenkte Yme selv kunne fortelle om kvelden i kveld….

Hallais!!!!

Har startet i barnehagen igjen!! Er så fint! Unger å leke med, ny matboks. Masse unger å snakke med når jeg spiser. Og som jeg spiser. I dag spiste jeg først frokost, så lunch og til tomåltidet spiste jeg fire matmuffins og en pizzabolle. Og så får jeg en lur og så er livet herlig. Er jo i så godt humør når jeg kommer hjem. Og så våken. Har ikke vært så våken på en måned!! På ferien hadde jeg jo ikke tid til sånn soving. I barnehagen er det jo ikke akkurat så mye nytt, så der er det greit å ta seg en strekk..

Mamma og pappa forstår jo ikke at jeg er mye større nå enn før. At jeg trenger å være litt lengre oppe. Slapper litt av med mat til barnetv og så er jeg klar for et par timers lek! Men da sier de at jeg skal legge meg! Legge meg!!!

Pappa er best på sånn legging. Han synger ikke så mye som mamma. Og så har han større fang. Tror jeg holder på å vokse ut av mamma sitt. Og hun skal susse og kose og klemme og BLÆHH! Nei takke meg til en pappalegging!

Ikke at jeg hadde tenkt å legge med. Lot ham lese, drakk flaska og så var jeg egentlig klar for å stå opp. Måtte bare overtale pappa først. Pappa var av en eller annen grunn ikke så interessert i at jeg skulle stå opp igjen. Men HAAHAHAHAHHAHAHAH!!! Vet dere hva jeg gjorde eller? Det gjelder jo å ha forberedt seg og jeg fortalte om alt jeg spiste i barnehagen?? Jepp! JEG BÆSJA!!!! MOWHAHAHAHAHAHAHHAH!!!!

Så da måtte jo pappa ta meg med ned igjen. Fikk prate med mormor i telefonen. Hun forsto meg kjempegodt. Sånne telefoner er så rare. Jeg prøvde jo å vise henne Brannmann Sam bilen min, men mamma påsto at mormor ikke kunne se den selv om jeg satte den oppå telefonen. Ikke kunne hun smake lakrisen jeg la på skjermen heller, men jeg hørte hun lo. Mamma lo ikke. Teite mamma, skulle ikke mormor få smake liksom? Når det var masse i skåla der. Ikke at de smakte spesielt godt, men kunne jo være at mormor likte dem.

Så fikk jeg ny bleie. Fine greier. Leverte fra meg sutten til mamma. Trengte jo ikke den når jeg skulle leke.

Lekte med Brannmann Sam. Lekte med ambulansen. Målte hvor langt det er opp til taklampa, tror jeg snart når den om jeg står på bordet. Prøvde å skru på en Brannmann Sam film. Men er det min feil at DVD-spilleren ser akkurat likedan ut tuneren til parabolen?? De trengte vel ikke rope så fordet, prøvde jo bare å få inn filmen i den tuneren.. Ikke fikk jeg klatre på høystolen heller. Skulle jo bare prøve å sitte oppi der. Se om jeg passa enda. Og hvis jeg ikke skal klatre der så får de la være å sette tripptrappstolen under.

IMG_5368 IMG_5369 IMG_5370 IMG_5373 IMG_5375 IMG_5376 IMG_5378

Når jeg var ferdig med alt så ble jeg faktisk litt trøtt. Tok med pappa og ei ny flaske og gikk og la meg. Håper de har lært at jeg trenger litt barnetid på kvelden så vi slipper dette tullet med den første legginga fremover nå..

 

4 Kommentarer on Leggetid eller voksentid…..

 1. Ikke alltid like lett å få voksentid nei. Kjenn meg godt igjen her. Har ei frøken på halvanna år som ikke er helt enig i at ho må legg seg sjøl om ho er trøtt som en Dupp. Må bare lek litt til eller les litt mer osv. Legginga tar alt fra fem minutta tel n time om ho først bynn å styr på rommet. litt bedring nå da ho stort sett ha søv helt til vi tar kveld og det håpe e ho fortsett med 🙂 så får vi håp at vi etter hvert søvne litt tidliar og ikke minst søv bedre på natta. Så får e litt mere tid til andre ting og ikke minst søv sammenhengende (kanskje) ei heil natta.

  Håpe ting bedre seg for dokk og at Yme finn ut at det faktisk er godt å kom seg i seng i høveli rett tid.

 2. Kjæreste Yme!

  Forstår det er tøffe tak for tiden. Soving, spising, leking og ikke minst telefonsamtaler… Kan skjønne du ikke kan legge deg så tidlig når du ikke er ferdig med alt?

  Men du, ta deg gjerne en tur hit også! Vi har en stor lekeplass på nedslående av huset hvor du kan spille fotball, leke i sandkassa, huske eller klatre. Har dessverre ikke så mye vann. Men du kan få bade i badekaret.

  Hilsen fille- liksom- tante Anja
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Hurra!My Profile

 3. Jepp, det er sånn det er – og ikke tar det slutt heller.. eller kanskje når de runder 15 og foreldre er skikkelig kjipt?

Stengt for kommentarer.