Hei.

Om bloggen har ligget litt nede for tiden så har de som følger meg på Instagram (@casadidriksen) fått med seg at vi er på bilferie. Vi har kjørt til Lofoten, vi har kjørt hjem, vi kjørte til trondheim, vi kjørte til Lilleputthammer og vi har kjørt til Charlottenberg og til slutt endt opp hos mormor på Setskog.

IMG_5254

Vi har unger som er litt over snittet glad i bil. Selv Eir som blir innmari bilsyk liker biltur. Eir er fantastisk. Hun sitter der med posene sine (som man får kjøpt på apotek i Sverige) Spyr i posen og knyter den sammen. Så er humøret atter en gang på topp. Vi trenger ikke stoppe, jeg strekker bare bak litt våtservietter. Vi har ikke tørket spy fra egne unger på mange, mange år.

IMG_6015

Yme er litt ekstrem når det gjelder bil. Vi må holde den låst for at han ikke skal sitte der døgnet rundt. Nå i denne varmen er det faktisk litt trøblete. Når du må slite ungen ut av bilstolen fordi han har sittet der i 40 minutter etter at vi stoppet både bil og film. Ungen vræler og klamrer seg fast og du vurderer hvor mange fler minutter han kan tåle før han må rehydreres intravenøs på grunn av heten.. Man kan jo undres hvordan det blir til vinteren..

IMG_5948 IMG_6002 IMG_6004 IMG_6007 IMG_6013

Men det var jo ikke egentlig å skryte av bilglade unger jeg skulle snakke om..

 

Bilen durer. Yme har fått på sine nye høretelefoner med rød ledning, Brannmann Sam redder en eller annens katt på skjermen. Eir ser på Jørgen + Anne = Sant og Isa ser Barbie, de tre musketeere for minst 17 gang denne ferien. Rosa høretelefoner. Stillheten er overveldende, aircondition gjør at det er mer levelig inne i bilen enn utenfor. jeg glir ned i setet, glipper med øynene. Finnes det noe bedre enn å sove en par tre mil i bil?

Eir, ser du også Brannmann Sam?Eir, ser du også Brannmann SamEir, ser du også Brannmann SamEir, ser du også Brannmann SamEir, ser du også Brannmann Sam?

Yme er ikke den som gir seg når han ikke får svar. Jeg snur meg, vifter litt foran skjermen til Eir og roper. Svar Yme!

Hæ? Hva sa du? kan du svare Yme? Hva da? Svare Yme!!

Eir, ser du også Brannmann Sam?Eir, ser du også Brannmann SamEir, ser du også Brannmann SamEir, ser du også Brannmann SamEir, ser du også Brannmann Sam?

Nei Yme, Eir ser på en film om noen som er forelska.

Hæ?? Hæ?? ka sa du Eir? Ka sa du? Isa våkner i sin ende av setet. Ordet forelskelse har sneket seg inn gjennom rosa høretelefoner og kampen mellom musketeere og den slemme onkelen til prinsen. Kem e forælska?

Eir, ser du også Brannmann Sam?? NEI!!! Jeg ser en annen film, jeg ser ikke Brannmann Sam. Hæ? Hæ? Hæ?

YME! du må ta av høretelefonene! Jeg ser ikke Brannmann Sam!

åtei! (okei)

Stillhet senker seg atter over baksetet, jeg glir ned i setet, glipper med øynene, hva er vel bedre enn å sove en par tre mil i bil.

Eir? Eir? EIR!!!! Kæm va forælska spurte æ!

Henning har kjøpt en eller annen dings som gir bilen DAB-radio. Noe dunkende greier strømmer ut. Han vrir opp volumet, får lyd kun i de fremste høytalerne, jeg glir ned i setet, glipper med øynene, hva er vel bedre enn å sove en par tre mil i bil..

3 Kommentarer on Baksetekommunikasjon..

  1. Bilturer er ok hos oss også. Gutta synes faktisk det er ganske stas, og de siste to dagene har de insistert på å sitte inni bilen alle tre og “leke hus” – med alle dører åpne selvsagt – noe annet ville jo vært livsfarlig i denne varmen. Men turen fra England gjennom Europa via Danmark uten stopp ble litt i overkant selv for denne bilglade gjengen… ser ikke frem til tilbaketuren 😉 Fortsatt god bilferie!

  2. Vi har en hemmelig plan om å prøve å klare oss uten DVD-spiller i baksetet på bilen, men vi får se:) Søsern min og jeg digga å kjøre bil i gamledager uten noen annen underholdning enn verden som passerte på utsiden, så det skal jo i teorien være mulig!
    Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten PotpurriMy Profile

Stengt for kommentarer.