Hallais!

Noen må ta ansvar her, ellers så går jo denne bloggen rett i do.. Mamma tror visst at ferie er ferie fra blogg også, men det må da være måte på. Tenk på leserne har jeg forsøkt å si. Men mamma skylder på at hun har mistet det der internettet i år igjen. Vel, nå har hun kommet til oldemor som hadde internettet her hos seg, men tror dere hun blogget i går fordet? Neida. Skyldte på at vi ungene var våkne til tolv…

Som sagt, vi er på ferie. Flotte saker, men det byr jo på en del trøbbel også. Bilferie sier mamma og pappa at vi har. Vel, når man er på bilferie så synes jeg at man i det minste kan kjøre en time bil per dag.. 6 usle dager har vi tilbrakt i bilen. Av foreløbig 23. 6! Alt for lite spør du meg. Er så fint i bilen. Fint sete, film, kjeks om man spiser pent, juice på flaske. Sutt i ubegrensede mengder. Og ikke minst: BRANNMANN SAM!!! Masse Brannmann Sam.

Så et par kvelder her nå har jeg måttet ta saken i egne hender. Mens bildøra sto åpen har jeg smøget meg inn og satt meg til rette. Etter en del, og jeg mener EN DEL krangling med mamma så får jeg lov å sitte der. Jeg mener, hva galt gjør jeg om jeg sitter der og koser meg? Er ikke akkurat sånn at jeg får starta den bilen, pappa tar jo nøkkelen med seg hver bidige gang den kjipingen. Her på bildet har jeg atpåtil fått satt meg i Eir sin stol. Kan en ettermiddag bli bedre?

IMG_5948

 

Ferien startet i Lofoten. Fin biltur. Ikke det at man trenger å ha noen pause på en biltur på usle seks timer, men den ferga var jo også ganske spennede.

Fint vær var det også. Men mamma skulle absolutt dra meg med ned i ei sånn fjære. Har dere vært i ei sånn fjære? Sand og grus overalt. Som klistrer seg fast.. Det var bortimot ny varmerekord på yttersida av lofoten så mamma fikk den geniale ideen om at det var toppers å gå naken i fjæra. Hadde hun nå gått naken rundt selv så hadde det nå vært en ting, men neida, det var selvfølgelig meg det måtte gå ut over. Nevnte jeg at det var sand overalt.

Jeg er ikke så vant til å gå sånn naken. Hjemme er mamma så redd for at det tisset som er i bleiene skal komme på gulvet om hun tar dem av meg. Jeg har lurt litt på hvordan det tisset skal flytte seg fra bleia til gulvet, men nå har jeg funnet det ut.

Havet i lofoten er iskaldt!! ISKALDT. Eir og Isa er gale begge to. De sprang utti.

IMG_5411 IMG_4795

Det er ikke det at jeg ikke liker å bade. Å svømme rundt med armring og badering i bassenget hjemme, etter at reumatikerforeningen har hatt trening er helt ok. Vel det er ikke mange reumatikere i Lofoten. Ingen faktisk.

IMG_5487

Og når man går ut i det havet der ja da spruter tiss ut fra den greia under magen. Det er nok derfor mamma har kalt den for tissefant. Det holdt at man så vidt stakk stortåa ut skal jeg si dere, og jeg hadde ingen planer om noe mer heller.

Men jeg ropte jo på mamma for å vise henne elendigheten. Hvordan det går når man blir tvunget til å gå rundt uten bleie. Sand i rompa, sand på tissefanten og den sprutet tiss i tillegg.

Mamma kom og sa “nei men Yme da, jeg tror vi må skylle av deg litt” Som om det var helt hverdagslig at den tissefanten spruter. Hvor var bleia spurte jeg. Litt våtserviett og en god bleie var det som skulle til! Men neida. Mamma bar meg ut i det havet. Til hun sto til knes, og så DYPPET HUN HALVE MEG NEDI!!!!!! FYTTIKATTA!!!!!!! Kunne vel kastet meg i et kjøleskap om hun skulle fryse meg i hjel, ville vært mer humant. Jeg hylte, og klatret oppover bena hennes. Og hylte litt mer. Isa kom løpede for å se hva som skjedde. Teite Isa. Å løpe i et ishav er jo ikke særlig lurt. Det spruter jo. Og så kom Eir løpende. At man skal belemres med slike søstre…

Fikk komme opp og Isa bad om unnskyldning for at hun spruta. Så fikk jeg dele handuk med henne og så nektet jeg å flytte meg fra den steinen før mamma kom med ny bleie og boksershortsen min.

IMG_4891

Senere i ferien har jeg fått ha på Lynet McQueen badebuksa mi i det minste, og det har blitt varmere vann senere i ferien så i går badet jeg riktig masse. Er nok flere reumatikere her sør tror jeg. Tissefanten henger der ennå, men oppfører seg litt bedre nå. I allefall til tider.

IMG_5175

1 Kommentar on Yme oppdaterer..

  1. Heia, Yme! Det er kjekt å høre fra ferien din, til tross for bare 6 kjøredager og sand på stranda. Det så vakkert ut der i alle fall, men det forstår jeg at du ikke fikk fulgt med på siden du hadde så mye å passe på. Flott at det har vært varmere vann der du er på feie nå, og den lille gutten min forstår godt at du vil ha badebukse med lynet mc queen på. Det er nemlig hans favoritt også.

    Kos deg mer på ferie, det kommer nok flere kjøreturer !
    Hils resten av gjengen og si at de også skal ja det kjekt
    Nann Karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Vi lar humla suseMy Profile

Stengt for kommentarer.