Hei.

Dersom du ikke har lest mitt innlegg fra i går så anbefaler jeg at du leser det. Jeg hadde egentlig planlagt hverken en oppfølger eller fortsettelse følger, men slik kvelden utartet seg ble det slik..

Som dere da vet så gikk jo Isa og la seg med vondt i magen. Veldig i tvil på om hun kom til å overleve natten og meget skuffet over sin mors evner til diagnostisk tenkning.

Jeg selv satt fullstendig avslappet, langt, langt inne i blogglandia og koste meg med andres blogginnlegg. Hadde akkurat postet mitt eget. Kikket på likes som tikket inn på facebook.

Det jeg hadde glemt, var at det finnes lesere der ute. Lesere med tilgang på helseradio, samband og humor. Lesere på AMK. Trivelige folk som nå satt og humret i skjegget og planla ondskapsfulle spøker..

Jeg lærer jo aldri. Jeg satt lett foroverbøyd ved bordet og med nesa i Mac’en, vaktradioen sto nøyaktig 14,5 cm unna mitt høyre øre.

Plutselig satt jeg ikke stille og avslappet lengre. Jeg satt ikke i det hele tatt. Jeg svevde ca 1/2 meter over stolen mens hjertet slo trippelslag, hoppet over slag, sluttet helt å slå, startet igjen med å ta en tur ned i magen, gallopperte rundt i brystet som en gal. Alt dette mens jeg kom meg ut på gulvet med trappa i sikte. Jeg skvetter så inn i det grønne når fagalarmen går!

Oppkalling av gildeskål lege!” Bare meg? Hvor var ambulansen? Var de dratt i forveien? Hva skulle lille meg gjøre uten dem? Aldri blitt kalt ut på akuttoppdrag alene før. Men må man så må man..

Akuttur til naborommet, akuttur til naborommet, akutt buk under utvikling!”

HA HA HA!!!! Så veldig morsomt!! Mens hjertet fortsatt slo kolbøtte klarte jeg ikke å si noe mer morsomt enn “Ja, takk, det er mottatt!

Det var så klart et gruppeoppkall så litt lengre bort i veien her lå ambulansen og lo på sofaen.De hadde hørt alt sammen. Helsesøster som var på besøk hos ambulansen lo også. Veldig mange “ler meg skakk her-smilefjes” på melding..

Mens pulsen sakte kom ned i normalt tempo kom jeg jo på en hel masse morsomme og vittige svarreplikker. Vurderte å ringe dem å si dem, men litt teit det da..

Jeg inviterete heller ambulanse og helsesøster på kake.

Midt i en lekker bringebæriskake med litt banoffipai på siden ulte sirenen fra loftet. Ikke fagalarm, men Isa. Jepp, tid for et dobesøk og case closed tenkte jeg. Henning ruslet opp.

“Eh, Laila, hun spyr.”

Ambulansen og helsesøster med dype rynker i panna. “Kanskje det var litt mer enn bare treg mage Laila? Kanskje hun virkelig er syk? Tror du kanskje det er litt mer alvorlig alikevel?” Doktor Didriksens evner som lege var nå i alvorlig trøbbel. Alvorlig trøbbel. Slukøret ruslet jeg opp trappa.

Men etter en dusj, total renovering av seng og dyktig og kyndig undersøkelse av en erfaren pappa (moren, legen, kall henne hva du vil, konsentrerte seg om vaskemaskinen) så var konklusjonen fortsatt forstoppelse. Å legge seg med magen full av Grandiosa når tarmperistaltikken ikke er helt som den skal ender gjerne på denne måten.

Og nuh, et halvt døgn etterpå går alt så meget bedre. Som jeg trodde det ville, som jeg planla det ville når jeg gav parafin i går, som jeg VISSTE det ville fordi vi snakket om en full mage. Jeg er jo tross alt lege..

 

20 Kommentarer on AMK har humor.

 1. Haha, det er sjelden jeg ler på ordentlig, og ikke bare inni meg, når jeg leser ting på nettet, men nå lo jeg høyt og lenge:) Og ler litt fortsatt! Gode kolleger er gull! Og så fint at vesla er bedre!
  Ha en fin dag:)
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten Ville tilstander!My Profile

  • Jotakk, dagen har vært fin og velsignet fri for fagalarmer. Isa er i form og magen også. Og moro å få folk til å le 🙂 ha en fortsatt fortreffelig helg..

 2. Jeg er så glad jeg fant denne bloggen. Jeg lurer på hvordan jeg kom meg igjennom uten disse daglige smilene fra Doc med mann og barn med verdens nydeligste utsikt fra do.Jeg har lagt deg inn på telefonen også, litt keitete å svare der men har jeg ledige stunder må jeg klikke meg inn.

  Dagens Gildeskål, bedre enn tran og påvirker ikke lever slik lykkepiller sikkert gjør. Stå på Laila!
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten To gode naboerMy Profile

  • En gildesskål er jo en veldig bra skål… 🙂 Og jeg forstår godt at du føler det litt som “livet før og livet etter Casa Didriksen” 🙂 🙂 Jeg er også glad du fant veien hit 🙂

 3. Ha, ha….

  Jeg har lært at sosialt kompetante mennekser skiller på borte og hjemme, – så ikke rart om det gjelder doktorer også 🙂 Godt at det finnes kollegaer der ute, – og ikke minst en mormor som til tider kan ha mer tyngde en selveste modern. Godt det er bedring på vei og god, god helg til hele helgen!

  Klem
  Nann karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Hverdag skildret av Lois JacobyMy Profile

  • God helg til deg og. Og jeg er veldig god på å skille mamma Laila og lege Laila så det er ikke rart at de tviler på mine evner 🙂 🙂

 4. Bloggen din e eit eit arti leselektyre i ein travel småbarnsmor hverdag! …som sykelpeier gift med en sykepleier, å begge jobb med aluttmedisin, kan vi sett åss inn dæ du skriv så te de grader

  • Så hyggelig. Moro når folk kan relatere seg til det jeg skriver..

 5. hehehe utrolig morsomt 😉 glad det ikke var meg, tror jeg hadde blitt ganske rasende egentlig, jeg hater også når alarmen går (ALLTID akkurat når jeg tenker: “kanskje jeg skal sove litt?” kl 4 om natta/morgenen på legevakten)…

  • Når det har vært stille hele dagen og du akkurat tenker at “nå skjer det nok ikke noe i dag…” DA hyler det..

   • jeg har en regel når jeg har alarmen: ingen får noen sinne lov å si “å idag er det rolig” eller lignende, for DA…. DINGDINGDING VAKTLEGE!!!! Grrr….
    Nina Vil gjerne at du leser denne blogposten Siste dag i Hoi AnMy Profile

 6. Hehehe, sååååå bra . Ler så tårene triller

 7. Hehe… Godt med kolleger som er trygg nok på deg til å tøyse og tulle! Må jo si de var griseheldige som faktisk endte opp med å få kake og is 😉 Håper alt går så meget mye bedre nå med Isa. Magen min er heller ikke veldig begeistret for antibiotika og slik. Slår seg vrang med en gang!
  Drømmelykke Vil gjerne at du leser denne blogposten Magien på SkåldalsnipaMy Profile

 8. Jeg regner med at du har testet allerede, men probiotika hjelper veldig godt på min ene’s mage ved antibiotikakur.

  Anyway, fantastisk, jeg kjenner at jeg digger de kollegaene dine! 😀

 9. Nå lo jeg høyt!
  Mammaen min er sykepleier og vi måtte være døden nær for å få mer omsorg enn en paracet og “gå å legg deg”.
  Men når vi var syke så fikk vi ordentlig stell altså!

  *ler fortsatt*

 10. Hahahaha, hærli!! 🙂
  Jeg kjenner “et hav av ambulansefolk” og det virker som om denne typen humor er gjengs over hele linja?! 🙂 Suverene folk – helsefremmende arbeidsmiljø..! 🙂 Bra det (fortsatt) bare var forstoppelse 🙂
  EventyrElin Vil gjerne at du leser denne blogposten Hvordan få bort støttehjulene?My Profile

 11. Hehe eller huffa meg
  🙂

  du skriver godt!
  håper alt har ordnet seg nå

  kan vi tyde av dette at bloggverden er et farlig sted å fortape seg.
  kanskje litt sant i det?
  sommer og varme og lyse kvelder.
  i alle fall bra å huske på den virkelige verden også
  har nettopp spist take-away og drukket mojito med min mann av 23 år 🙂
  livet er i grunnen ganske bra 🙂

  klem herfra
  Åpent^hus

Stengt for kommentarer.