Hei.

De siste månedene har krøllene til Yme vært heftig diskutert i heimen. Frontene har vært steile. Med mormor’s tårevåte neeeeeeeeeiiiii og Hennings krystallklare ja.

Vi snakker hår, vi snakker krøller, vi snakker om arv fra far med hår tjukt som en murvegg, vi snakker bedårende krøller i nakken. Vi snakker pannelugg som begynner å stikke rett inn i øynene og vi snakker om svett nakke, veldig svett nakke.

Så det var med heiagjeng på en side og en gråtende mormor på den andre siden at Yme fikk frisørtime på mandag. Nuh! skulle krøllene bort i følge far. Hvorfor det da er mor som må følge ham til frisøren kan vi jo snakke om en annen gang.

Har dere vært hos frisør med en toåring? Sittet og krampholdt dem i fanget mens ei dame med ei livsfarlig saks gjør sitt beste for å ikke klippe av ører, stikke ut øyne og skade poden for livet. Resultat: Sånn passe rett klipp og bare et lite sår der på øreflippen. Du selv dekket av hår fra topp til tå. Det klør, det stikker, du nyser og det hjelper jo ikke når du skal holde den sprellende geleklumpen fast.

Vel, slik er det ikke her hos oss. Vi har vel verdens beste frisør!! Så om du bor innen to timers kjøring unna så er det vel verdt tiden å dra hit når poden skal klippes.

Dama har en lekekasse som er fyllt til randen. Vi snakker biler. Lastebiler, busser, gravemaskiner, røde biler, blå biler og ikke minst gule biler.

Poden leker lykkelig på gulvet og frisørdama, sprek som en fole, krabber rundt og klipper i fart!! Mor sitter lykkelig og avslappet, ikke et hårstrå i nærheten. Og frisyren blir fin, rett ved ørene, rett i nakken.

IMG_1172 IMG_1173 IMG_1176 IMG_1177

Er du skikkelig smart tar du med ei gammel strømpebukse og body som poden har på under klippen. Disse kler du av etterpå og tar på genser og bukse. Sokker glemte jeg, men bare føtter går også inn i joggesko. Den gamle strømpebuksa kastet jeg. Bodyen skal jeg se om jeg får fri for hår 🙂

Alle hjerter gleder seg. Mormor så at det fortsatt er krøller i nakken, pappa er lykkelig over at luggen er borte, barnehagepersonalet kan igjen si Yme og ikke Eir som han etterhvert så ut som en klone av.

Eneste som var litt missfornøyd var Yme. Han måtte nemlig sette igjen den lekekassa med biler hos frisøren.. Snakk om tull..

7 Kommentarer on Frisørtimen..

 1. Fine Yme! Fin da, og definitivt fin nå! Jeg forstår den første skikkelige klipp- angsten. Den utløsende faktoren for vår del kom vesentlig tidligere da en venninne påsto at Ida lignet på Gollum i Ringenes Herre….

  Og jeg gleder meg allerede til del 2.

  Hvorfor dro du og ikke Henning?
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Tilbakemelding ønskesMy Profile

 2. Frisøren min i Bodø hun har videoskjerm i speilet. <3
  Så alle tre fosterbarna jeg hadde ble klippet der. Hvem ville ikke elsket å se Donald Duck mens noen pjusket deg i håret og småpludret med deg? Jeg ville definitivt ha likt det!

 3. så fin han er:) Deilig for han å få bort håret nå det blir sommer men jeg forstår mormor veldig godt. Her har vi lokket med kjærlighet på pinne, men du kan tenke deg hvordan det gikk..hehe… den ble full av hår! Nå går det bedre, nå forstår de og sitter rolig. Vi har fått frem sommersveisen, den ble veldig kort men det vokser så innmarig raskt.
  trompetmor Vil gjerne at du leser denne blogposten Å måtte venne seg til når man lever med gutter/mennMy Profile

 4. Så genialt med mobil frisør… Hos oss er det litt lengde på håret som gjelder, men når saksens time er slagen så blir det litt skjevt og skakt. Noe det ikke gjorde da han var ny og usikker hos frisøren. Av to onder så er vel de små skjevhetene helt ok 😉

  Yme ble kjempefin, og seriøst, jeg forstår at han synes det var helt ok hos frisøren, til tross for at han ikke fikk lekene med seg hjem! Ha det kjekt i dag
  Nann Karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Bloggens goodiebagMy Profile

 5. Så fin han ble. Jeg bruker bare maskinen på 5 åringen, det nytter ikke å ha lenger enn ca 1 cm på håret hans for han har knall tykt hår og svetter bare man ser på han 🙂

  3,5 åringen må jeg få bestillt time til for det laaaange håret tør jeg ikke løe meg på gitt. 😛
  Fru Jacobsen (@frujacobsenno) Vil gjerne at du leser denne blogposten Ganske stille om dagen…My Profile

Stengt for kommentarer.