Hei.

En hel uke i Oslo. Alene. På kurs. På mandag da jeg forlot Gildeskål, satte meg på flyet og fløy sørover tenkte jeg at det kanskje kom til å bli en litt lang uke. En uke der savnet av hjem, mann og barn ville komme kjapt og intenst.

Nå er det ikke det at jeg ikke er glad i både mitt hjem og min mann og mine barn.. Men da jeg etter to dager kom på at jeg kanskje burde ringe hjem var heller ikke responsen i andre enden overveldende. Henning kunne fortelle at svigermor hadde laget middag, ungene hadde ikke tid til å prate med meg og det var det. I dag skriver vi fredag. Eir og Isa hadde endelig tid til å veksle noen ord med sin mor. Dog etter at Henning slet dem løs fra fotball og iPad. Grunnen til at de gadd å ofre noen minutter på meg var fordi jeg lurte på hva de ønsket seg i bygave. Jada, man føler seg savnet. Nå er også mormor på plass slik at egentlig kan jeg sikkert holde meg her sør en uke til.

Men det har jo sine fordeler. Det gjør jo at jeg koser meg uten et minste stikk i hjertet. Joda, ville vært kos om Henning var med her på mitt flotte dobbeltrom, men det går greit altså.

For jeg her jo blitt enestående tatt i mot her sør. Og har ikke hatt det så moro på lenge. Det startet jo allerede mandag kveld med Avdelig Holt, Nordlandstrompeten og Diaperdiva.

IMG_1057

På onsdag sto jeg som et spørsmålstegn under tavla på Oslo S og ventet på den mystiske Mrs C fra kommentarfeltet. Hun fant meg og vi hadde en hyggelig dag. Jeg fikk se Mathallen. Den var fin å se på. Men guri malla så overpriset og dyr.. Vel, jeg kjøpte en pai, den var god. Og 6 makroner. Så drakk jeg te på Oslo City. Det var seriøse greier. De veide teen med en liten vekt, hadde vannet over i en søt liten kanne og så målte de at temperaturen var akkurat 78 grader. Ikke noe tull. Så satt jeg i en veldig rar stol. Opplevelsene sto i kø rett og slett..

IMG_1119

IMG_1065 IMG_1067 IMG_1070 IMG_1071 IMG_1072 IMG_1074

Så skulle jeg ta trikken hjem til Diaperdiva som hadde invitert meg hjem på middag. Snille mennesket, ante hun hva hun gikk til? Vel, trikken stoppet pga veiarbeid. Jeg fant en buss. Bussen stoppet på grunn av trafikkkaos. Så jeg gikk. Google Maps er en fantastisk oppfinnelse og jeg fant frem.

Vel hjemme hos Diaperdiva var det utrolig godt å slenge bena på bordet og slappe av, med en Pepsi Max. Selvfølgelig slang jeg ikke beina på bordet, hva tror dere om meg? Men jeg KUNNE ha slengt beina på bordet for akkurat SÅ trivelig og hjemmekoselig var det der. Og så søte unger da. Akkurat som hjemme det og. En som skravlet inn i øret hele tiden og en som slang ris ut over hele stua. I love it!! Er det rart jeg glemte å ringe hjem? Jeg var jo hjemme! Og nevnte jeg at glasset med Pepsi Max stadig ble fyllt? Jeg fikk også æren av å treffe Jack, en mann etter min smak om jeg får være så ærlig. Og søster. Trivelig dame. Og for ikke å glemme svigermor som jeg fikk diskutert litt reservasjonsrett med. Diaperdiva forsvant ut på badet.

Jeg følte meg så hjemme at jeg nesten var litt trist da vi skulle sette nesen mot Vestby. Åpningen av et showroom! Interiør, der har dere meg. Jeg dro med åpent sinn.

Vi hadde en aldri så liten badestopp på veien.. For jeg hadde jo tross alt utfordret Divaen til å hoppe i vannet. Vi skulle visstnok til Ingjerdstrand. Men Jack kjørte forbi.

Jeg kommer jo som kjent fra nord. Her oppe er badevideoer preget av f******* stei****** helv***** Innerst inn i det bl******@ svart*** &/%(%$%&$&(&))&%/. Vel, jeg oppdaget at det var litt annerledes her sør. Dersom dere ikke har sett badevideoen til Divaen så gjør det nå. Jeg tror seriøst at jeg har ledd på meg både brokk og inkontinens så man kan vel si hun fikk sin hevn. Iiiiiik, seriøst? hjeeeelp…

Interiørshowroom er noe jeg aldri har vært på. Men en gang skal være den første. Mulig jeg har hatt barn for lenge for tanker som “men kan man støvsuge det teppet da?” og “den sofaen der ville jeg ikke turt å ha nugatti i” og “montro hvordan parketten ser ut når man drar og snurrer den der bortover gulvet” ligger laaaaangt frem i panna når jeg ser på møbler. Men det var interessant, mye fint og veldig fine bilder. Veldig fine bilder. Og hvis du ser noe du liker på bildene kan du gå inn her og se bedre bilder. Og jeg kan sikkert gå på flere sånne showroom, for det var gøy. Og god tapas.

IMG_1076 IMG_1077 IMG_1078 IMG_1079 IMG_1080 IMG_1084

Og i går, etter intent reklame på nyopprettet facbookside samlet vi hele 7 trivelige damer på YaYas for skravlig og middag. Det ble latter, god mat, selfies og trivelig samvær. Sovebeibibloggen kom helt fra Hønefoss, Petrus og Petrine helt fra Moss, Hanna helt fra et sted i skogen, Her på Sandaker, Diaperdiva og Mrs C ruslet fra der de bor. Bare for å treffe meg. Evt for å treffe hverandre og så fikk jeg være med. Moro var det i allefall. Veldig moro, og veldig koselig. Det er merkelig at man kan føle at man kjenner folk man kun har skrevet med på diverse blogger så godt. Men det føltes virkelig sånn.

IMG_1091 IMG_1092 IMG_1095 IMG_1098 IMG_1102

Og Divaen fulgte meg på bussen og passet på. Ikke ille å være bonde på bytur når man blir så godt tatt vare på. Værre var det da jeg kom frem til Fornebu. Justin Timberlake var akkurat ferdig med å synge. Jeg måtte traske forbi endel folk for å komme til hotellet kan du si.

I dag har jeg lett etter pensko til Yme. Det er slett ikke lett å finne i en by. Jeg vil tro det er betydelig enklere hjemme på Ørnes der det er to skobutikker å velge mellom. Jeg fant, men i feil størrelse. Så enten får jeg prøve å bytte dem i Bodø eller så får jeg stappe 2 pakker bommull i tåa på hver sko på 17.mai. Men fikk lekt turist da. Og tok selfies med diverse dyr.. Og sett på rare ting som veldig store BH’er inni en monter. Og sett folk fnise seg inn og ut av kondomeriet. Og vært på bokhandel for å se på bøker, men der var plutselig Tinteguri og ei anna dame som har skrevet bok.. Og sett en sånn gullmann som ringte i en bjelle når han fikk ei krone. Stor stas. Og fikk endelig spist sushi… Og fant bussen, ved det store rutertårnet.

IMG_1106 IMG_1108 IMG_1112 IMG_1114 IMG_1115 IMG_1117 IMG_1118 IMG_1120 IMG_1122 IMG_1124

I morgen er det siste dag her. Først kurs og så vet jeg ikke helt hva jeg skal finne på. Burde vel søke opp en eller annen gal MGP-fest… Vi får se..

Og bare så det er sagt. Har ikke bare hatt ferie og kost meg. har også vært på kurs og årsmøte og annet, men det ble litt mye og fortelle om det også i et og samme innlegg.

 

13 Kommentarer on Livet i storbyen.

 1. Er det noe problem å være på tur i Oslo når en får slik oppvartning og så godt selskap? Jeg sier det igjen; jeg skulle gjerne ha vært der sammen med dere:)
  Ser ut som du har kosa deg i massevis, og du – den bil-sofa-stol-greia står faktisk på min ønskeliste. Veldig upraktisk men så fantastisk “stygg-fin”:D

  Fin helg til deg, god lørdag og god tur hjem når den tid kommer.
  Og til da; kos deg:)
  Hanne Vil gjerne at du leser denne blogposten KonfirmasjonenMy Profile

 2. Ser nå ut som du har hatt ei riktig så flott uke i Oslo! Angrer nesten på at jeg flyttet derfra nå, for ellers kunne jo jeg også ha truffet deg. Vi får heller ha det til gode til du besøker det blide Sørland i stedet. 🙂
  Rødhette Vil gjerne at du leser denne blogposten AllergiMy Profile

 3. Det var så hyggelig på torsdag at jeg gleder meg til neste gang du kommer sørover. Og, ja, jeg synes også at det er snodig å treffe mennesker som man har blitt kjent med gjennom kommentarfeltet og den andres utvalg av verden. Og da er det gøy at det blir så artig som det ble. Jeg skrev et innlegg på jobbepc – en min i går, men den ligger i bilen. Du vet, armene og hendene tar med alt det viktige, og resten ligger igjen. Og om jeg legger det ut, så kan det være at låner bildene dine. Jeg tok jo ikke en eneste ett …

  Og du, send meg en PM på Facebook, hvilken str bruker YMe i sko. Har noen slike bunadsko som du kan ta av spennen på (ponny) . Minsten her har små føtter, men han har i alle fall vokst ut av disse. Og jeg digger jo gjenbruk og deler gjerne videre
  Nann Karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Alle disse følelseneMy Profile

 4. Ser ut til at du har hatt en skikkelig spa-uke for sjelen:) påfyll i form av kurs og en masse herlige sosiale happeninger.. Det er slikt man lever lenge på! Fikk nesten lyst til å stikke av en uke selv kjenner jeg… det er ikke vondt med en ukealeneforsegselv når man vet at resten av gjengen har det bra. Jeg har kost meg med to timer for meg selv med ny hårklipp denne uka jeg og bare det var deilig.. sier litt om hvor mye man kanskje savner egentid, hehe.. Ha en flott helg!
  trompetmor Vil gjerne at du leser denne blogposten Vi kan ikke vaksinere barna våre mot rusmisbruk, men vi kan gjøre andre ting.My Profile

 5. Det høres virkelig ut som en fantastisk uke!
  Og jeg var så heldig å få være en del av den. 😀
  Den tekannen, den likte jeg, jeg fikk faktisk litt lyst på den selv om jeg ikke drikker te.
  Men jeg vil tro at gjensynsgleden blir stor når du kommer hjem da. <3

 6. Jeg skulle ønske at denne uka hadde vært mindre preget av sykdom og konfirmasjonsforberedelser/-gjennomføring.

  Men neste gang du er på Oslo-tur så har vi en avtale.
  Åshild Vil gjerne at du leser denne blogposten Det grønne på purrenMy Profile

 7. Jeg ville jo selvsagt ikke byttet bort Bilbao med husbonden, men jeg ville veldig gjerne hatt mer tid med deg. Så jeg stemmer for flere verv, jeg. Kan jeg signere deg opp på noe?

  Du er med andre ord en person jeg veldig gjerne kunne tenkt meg mer samvær med. Dessuten har du jo ikke sett trappa mi enda. 🙂
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten En fantastisk turMy Profile

 8. Jeg, Jack, ungene, og søstrene mine er enig i at du var toppen på kransekaka! 😀 Ja til og med svigermor var enig i det! (og du vet jo at det ikke er aaalt vi er enige om!! ;-P) Var blitt så vant med å ha deg her, at det ble rett og slett tomt når du reiste 🙁 Takk for en heeeelt fabilisscious uke! Du er mer en velkommen til å komme og slenge beina på bordet ANYTIME!! Jeg skal ha kald Pepsi Max i kjøleskapet! Og just FYI.. Eivind vant MGP-quizen. Overlegent faktisk. Jeg, du og Helene delte sisteplassen med zerå poa haha ;-P

 9. Hahahaha, jeg ler både av og med deg på dette innlegget, du virker så dønn ærlig og sjarmerende god 🙂 Det høres ut til å ha vært litt av ei uke, og jeg er jo ikke noe annet enn grønn av misunnelse over at dere hadde det så fint sammen 🙂 Nord er selvsagt best, men sør kan tydeligvis også være ganske fint 🙂
  EventyrElin Vil gjerne at du leser denne blogposten Lille, store BajasMy Profile

 10. 😀

  Det ser du som du hadde en herlig tur sørover.
  Det er bra, for Oslo kan være ganske så koselig.
  Og møtte herlige jenter gjorde du visst også, heldige deg.

  Stikker nordover til sommeren jeg. Og det gleder jeg meg til!
  the SAGA by Steinsdotter Vil gjerne at du leser denne blogposten HibernationMy Profile

 11. Åh, jeg henger så veldig etter med bloggingen om dagen! Men altså, for et fint Osloinnlegg, og takk for sist! Det var så hyggelig å møte deg! Det var rart på en sånn skikkelig fin måte, vi hoppet liksom over innledningsfasen. 😉 håper vi sees snarlig igjen! Varme klemmer herfra!
  Carina Vil gjerne at du leser denne blogposten BikiniMy Profile

Stengt for kommentarer.