Hei.

Ble litt inspirert av et innlegg Avdeling Holt har på bloggen sin i dag. Hun lurer på om hun er lik pappaen sin.

Når nyfødte barn popper ut så er jo ofte det første man får høre “hjelpes meg så lik han er faren” eller “ja,ja du kan ikke lyve deg unna den der” Ofte er meningene delte. Noen sier far og noen sier mor.

Selv har vi “en unge hver og en på deling” Da Eir ble født var hun UTROLIG lik Henning. Og bare en oldemor kan komme unna denne setninga her: “hun er da forferdelig lik Henning, men heldigvis er hun ikke så stygg som han var når han var nyfødt” Joda, det er av sine egne man skal ha det.

Selv følte jeg at verden falt litt på plass da Isa var født. For man ser gjerne for seg hvordan babyen inni der ser ut. En liten miniatyr av en selv som skal poppe ut. Og ja, der kom hun. Brune øyne så og si momentant, mørkt hår (ble fryktelig fort lysere) og rett og slett en liten meg..

Yme var en blåkopi av Eir. Kun klær og at bilder nå er på pc og telefon og ikke i album gjør at vi kan se forskjell på dem det første året. Men nå begynner det å gå seg til og han er en god blanding.

Men det jeg skulle vise dere var dette. Jeg sto nemlig hjemme og så på bildene i bokhylla i påsken. Og ja jeg tror jeg kan si at slekter følger slekters gang..

Dette er mamma når hun var ca 3-4 år.

IMG_4272

Så var det meg. Bunadpyntet og fjong hos fotografen som treåring

IMG_4273

For så å avslutte med Isa. Min stakkars datter som bærer åket videre.. Selv vil jeg jo påstå at Isa er verdens vakreste, men det aner meg at jeg er en smule innhabil her…

IMG_4274

 

Og så, bare for å gi dere en god latter på formiddagen. Jeg var ikke fremmed for å slå ut håret i mine yngre dager! Og for et hår jeg hadde å slå ut da dere!! Takk til Nina som gang på gang laget disse fantastiske krøllene! Og til mamma som lot meg få dem.

IMG_4210

6 Kommentarer on Familielikhet..

 1. Jeg kan starte enda et ledd bakover: min mormor, mamma, meg og min datter.

  Min mann klarte å plukke ut min mormor i et skolebilde av 1920 tallet basert på at hun var lik min datter.
  Åshild Vil gjerne at du leser denne blogposten God start?My Profile

 2. Trodde først jeg hadde hoppet over ett bilde – var sikker på at det av deg var Isa!
  Kanskje hun velger en annen frisør enn du gjorde i din unge ungdom…;-)

 3. Her var det skikkelig kopier i flere ledd 🙂 Jeg ligna ikke mye på mamma, mine krøller kom nok ikke fra hennes glatte hår. Men nå ser jeg klart og tydelig at hun er min mor! Søster trodde hun så mamma gjennom viduet, men oppdaga at hun bare så speilbilde av seg sjøl… 😉 Jeg har to helt ulike sønner, ingen ligner mor, men den ene er knallik morfar og den andre er kopi av sin far, så noe har de fått.
  Kirsti Vil gjerne at du leser denne blogposten Vekestart veke 19My Profile

 4. Så fine og veldig like!

  Lillemann likner egentlig ikke så mye på noen. Vi ser og ser, men klarer ikke å finne ut av det. Lillesnupp i magen er jeg litt spent på. Syns det liksom er greiere at jenta får noen av de søte genene enn kanskje gutten. Men om hun ender opp med å likne på broren er jeg fornøyd. Mulig da at faren begynner å lure på om han egentlig har vært delaktig i skapelsen av noen av dem, men det får vi ta når den tid kommer…
  Kirsti Vil gjerne at du leser denne blogposten Festlige tiderMy Profile

 5. Så like dere var!
  Ny blogg for meg, dette, jeg kom hit via Det store lille livet. Koselig! Kommer tilbake; begynner med å legge deg til i RSS-feeden min.

  Ha en fin uke!
  Sulvis Vil gjerne at du leser denne blogposten Middager midt i maiMy Profile

Stengt for kommentarer.