Hei.

2. Mai er en festdag her i huset. For Isa har nemlig bursdag. Og ingen jeg kjenner i hele verden gleder seg så til bursdagen som Isa. Her startes planleggingen av neste års bursdag allerede samme kveld som årets feiring er ferdig.

Nå har det seg slik at en kamerat av Isa har bursdag bare to dager før henne. Så vi feirer sammen. Slik at 1. mai her i huset er en trivelig dag der jeg og Mai Cathrin står på kjøkkenet og banner over en kake, mens ungene leker.

I år var planen relativt enkel. Regnbuekake. I stedet for to kaker som tidligere gikk vi for en diger.  Ungene var fornøyde, vi likeså. Forndant i alle regnbuens farger var kjøpt inn.

Å lage kakebunner gikk som en lek. Onsdag kveld lå fem kakebunner klare. Den siste og grønne laget vi torsdag. Ble et riktig staselig skeivt tårn..

IMG_0926

 

Vi har erfart at unger ikke er så glade i smørkrem. Så vi dynget på med vanlig krem blandet med vaniljekrem. Pastamaskin kan brukes til så mangt, også å kjevle ut fondant… Og vips, evt etter en halv dags jobb var kaken vakkert pyntet i alle regnbuens farger..

IMG_0930

Så begynte vi å få litt abange anelser for holdt ikke den fondanten på å skli ned? Var den ikke blitt veldig tynn og klissete på toppen? Vi satte den i kjøleskap og håpet at litt kulde ville gjøre underverker.

2 mai og lutter glede. Isa fikk krone i barnehagen, fikk ny kjole og var skikkelig heldig med gavene. Montro hvordan alle visste hva hun ønsket seg??

IMG_4575 IMG_4579

Kaken derimot så ut som et takras! Fondant tåler ikke fuktig krem.. Fondant smelter selv i kjøleskap. Fondant blir er svare søl og trekkes ned av tyngdekraft. Gode råd dyre.. Hva gjør man. Jo man pisker krem og kjøper nonstop. Fargerike sådanne og dette her:

IMG_0934 IMG_0935

ble i løpet av en hektisk time omvandlet til dette:

IMG_0937 IMG_0938 IMG_0939

Og jeg lurer på hvorfor vi ikke kom på dette i går… For den ble jo mye finere nå..

 

Vel, vi har feiret bursdag med futt og fart. Rop og skrik. Unger som løper som gale rundt i sirkel. Unger som hopper opp og ned og roper. Jeg og Mai Cathrin gjorde det veldig enkelt i år. Vi laget den kaka, noen sjokolademuffins og så leide vi en ballongklovn. Og han sto der og blåste ballonger og laget dyr og sverd og blomster og bamser og hjerter og altmulig i 1 1/2 time. Og så gjorde vi ikke mer. Bursdagsbarna var fornøyde, vi var fornøyde, klovnen var fornøyd. Kaka var god og perfekt når vi skar den, alle farger var med. Jepp, en strålende bursdag. Nå er det takk og lov et år til neste gang..

IMG_0941 IMG_4643 IMG_4642 IMG_4640 IMG_0952 IMG_4629 IMG_0948 IMG_0946 IMG_4626  IMG_4599 IMG_4600IMG_4630IMG_4614 IMG_4606 IMG_4594

 

13 Kommentarer on Kakekatastrofe..

 1. Den kaka var bare helt knall…både før og etter for så vidt:) hehe.. jeg hadde jo fått panikk!! jeg har aldri prøvd fondant -men har så lyst til å prøve det en dag for jeg syns det er så fint. Den fargerike bunnen var bare kjempetøff. Det er ikke vanlig konditorfarge dere blander i bunnene? hva bruker dere og hvor kjøper du det?
  trompetmor Vil gjerne at du leser denne blogposten ØvelseskjøringMy Profile

 2. Fondantkaka var skikkelig stilig synes jeg, men kremkaka tok absolutt opp konkurransen.
  Åshild Vil gjerne at du leser denne blogposten EksplosjonMy Profile

 3. For en snartenkt løsning! Jeg hadde fått panikk og perfeksjonisten i meg hadde forbannet meg herfra og til evigheten! 🙂 Kjempekul bursdag og super søt bursdagsjente 🙂

 4. Jeg synes fondantkaken var superkul og jeg da!
  Bra reddet dog, virkelig.
  Og det så da ut som en super bursdag, heldige, fine bursdagsbarna!

 5. For en kake! Du kunne ikke tenke deg å komme nedover en dag før? Vilde feirer jo dagen sin i morgen vettu…. Superfin kake, virkelig, dette har du dreisen på!
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten By på deg selvMy Profile

 6. Hohoy for ei kake!!!! Den var knallfin med fondant men jammen var den flott med krem og nonstop også – hell i uhell det der. Ballongklovn hørtes artig ut, en super idè til et barneselskap.
  Hanne Vil gjerne at du leser denne blogposten Mobilbilder 2014 – Uke 18My Profile

 7. Kaka var fin før, men etter oppussingen nådde den jo nye høyder!! Du har uten tvil et kaketalent. Og bursdagen så ut som den svarte til forventningene… Vi har nettopp hatt toårsfeiring her, og takk og lov for at den er dobbel, så vi slipper unna med to bursdager årlig på tre barn. Ikke verst! 😉

 8. Dette er den lekreste bursdagskaka jeg noen sinne har sett. Bøyer meg i hatten!!

 9. Gratulerer med vel overstått. Imponerende kake og artig å se hvordan den så ut før dere reddet den og lagde den finere enn før. Husmorpoeng i fleng.

 10. Kakene var kjempefine! Jeg har tenkt på å lage regnbuekake i mange år, men jeg tør ikke siden jeg vet mine begrensninger på kjøkkenet… Hadde min kake smeltet og hengt i kantene hadde jeg grått litt og servert den likevel 🙁
  Hanna Vil gjerne at du leser denne blogposten LanghelgMy Profile

Stengt for kommentarer.