Hei.

Ka e dæ til middag i dag? Isa ser håpefullt opp på meg. Asiatisk fiskesuppe! svarer jeg. Isa tusler inn i stua og jeg hører hun sier, med stor skepsis i stemmen Eir, de e asiatisk fiskesuppe til middag! Trur du vi lika dæ? Svaret fra søsteren er meget oppløftende for et mammahjerte Fiskesuppe? Nam! De gjør vi sekkert.

Henning har nå i fire dager holdt på ute i hagen for å sette sammen et drivhus. Dersom dere noen gang kjøper et drivhus og det står at man må påberegne en 1/2 time for montering… Ikke tro på det! Fire dager er gått og vi er fortsatt ikke helt i mål. Og Henning er en handyman slik at det er sagt..

IMG_4338

I allefall, Henning drev på å kledte av seg uteklærne og jeg sa til jentene at denne fiskesuppa tror jeg dere liker for den er litt sterk! Men ikke si noe til pappa da… Henning sliter litt med sterk mat, derfor sier vi aldri at noe er sterkt for da tørr han nesten ikke smake. Og akkurat denne helgen har han gjennomgått både en cajennepepret gratinert blomkål og chorizopølse i omeletten så jeg tenkte at vi lar ham smake og så ser vi..

Forventningsfulle fnis hos jentene som høylydt forkynte at denne suppa er slett ikke sterk i det hele tatt pappa, ikke sterkt, smaker ikke sterkt, bare spis pappa, spis da pappa den er ikke sterk.. Henning sendte skeptiske blikk over bordet men gjorde gode miner til slett spill.

Jeg hadde en aldri så liten brytekamp med Yme, men fikk han tilslutt ned i stolen sin. Akkurat da hørtes fra andre siden av bordet: Isa! Ikke sterk du liksom! Hadde den vært sterkere ville det stått flammer ut av munnen her. Som på en DRAGE!!

Og vips, på min venstre side satt det ikke lengre noen gutt og ventet på mat. Neida, der sto en drage. whææææ!!! Jeg tommer og TAR dei!!!!! TAR DEI!!! WHÆÆÆÆÆ, BRØØØØL!! Fikk akkurat reddet glass og tallerkner før dragen, nå på alle fire var på vei over bordet. Og så var han ferdig med den middagen….

Deinne suppa va kjæmpego mamma!! Isa lovpriser i store ord sin første skje med suppe. Akkurat sånn suppe lika æ mamma! Eir stemte i. Henning mente at smaken var veldig god, men den var kanskje en smule for sterk ja. Men med mye brød går det jo greit, men kanskje ikke mer enn en posjon.

Jeg har aldri laget denne suppa før. Jeg kjøpte noe curry paste som jeg ikke visste hva man kunne bruke til og fant ei oppskrift. Hvor sterk kan curry paste være?

Eir og Isa har funnet opp et graderingssystem på mat. Tommel opp er kjempegodt, tommel ned er ikke godt og så har vi midt i mellom som kan spises og er helt greit men ikke noe yndlingsmat akkurat. På dette stadiet var begge tomler opp.

Mamma? Ja? Deinne suppa hær.. Dein va vældi go… Takk! Mæn mamma…. Ja, hvis du synes den er god så er det bare å spise. Mamma… Deinne suppa hær, dein va altså go, mæn mamma… DEIN E HEILT USPISELIG!!! KA e de i dein???

Litt curry paste, litt sambal olek og litt chili…. bare litt, ikke så mye som det sto i oppskriften en gang.

CHILI!!!! Hærregud, Eir vi spis suppe mæ CHILI!!!!! Unnskyld ordbruken til min yngste datter, men sjokket var til å ta å føle på..

Eir som jo liker alt som ikke er helt etter boka smilte strålende og svarte Isa, vi spis CHILI, tænk på det!!! Og hves du bare tar bittelitt på skjeia og putta inn masse å drekk samtidig så går det bra. Eirs tommel pekte rett opp, men Isas var på rask vei nedover…

Isa, ta ei brødskive og spis suppe sammen med den. Da merker du ikke så mye til at den er sterkt. Sa Henning som gumlet brød for harde livet. Han også ble ferdig og satte seg sammen med Yme og så barnetv. Yme fikk forøvrig brød med leverpostei. Vi lar ham jo ikke gå helt uten mat heller. Og han var innom bordet og fikk noen fiskebiter..

Isa prøvde noe tvilende brød som hun dyppet i suppa. Mamma… Ja? No e suppa go igjæn! Dein va bedre mæ brø i! Men man kan tross alt ikke gi en uspiselig suppe tommel helt opp så det endte på en midt i mellom.

Eir på sin ende var fortsatt fornøyd. Mellom suppe, vann og litt Pepsi Max ble det en tommel som NESTEN stakk rett opp. For hun mente at den var kanskje bittelitt for sterk.

Selv begynte jeg så smått å spise og kan herved signere at blandingen Sambal olek, litt chili og Panang curry paste kan bli VELDIG sterkt. Men god smak da. Og fin farge, og veldig god til kvelds med hjemmelagede fiskekaker oppi…

IMG_0853

 

Har dere unger som forvandler seg til ildsprutende drager og forlater bordet etter å ha fanget deg i klørne sine? Har dere en mann som lider i stillhet og som plikskyldg smaker og spiser alt dere lager og får dere flest tomler opp eller ned fra ungene?

11 Kommentarer on Middag.

 1. Har en mann som overhodet ikke lider i stillhet. Her sies det straks i fra om det er noe som ikke faller i gode smaksløker. Og det er dessverre ganske mye. Men det skal sies at han er flink til å lage mat selv, selv om det går i mye av det samme. Eksperimentell kan man ikke anklage ham for å være.
  Rødhette Vil gjerne at du leser denne blogposten MisforståelseMy Profile

  • Sannsynligvis tørr ikke Henning annet da han virkelig HATER å stå på kjøkkenet å lage mat. Så jeg tror han spiser mye rart bare for å slippe å lage det 🙂

 2. Jeg har en mann som spiser ALT jeg lager og som stort sett skryter, han spiser opp også når det er mislykka og feil(men kommer gjerne med ett hint etterpå, om endringer, evt “Ikke lag dette igjen”) Sønnene pleide ikke lide i stillhet!!! På ingen måte! Men nå smaker de på alt, den ene liker alt, den andre spiser iallfall uten høylytt klaging. Det var utrolig deilig den dagen da vi slutta med ketshup på alt og ikke lenger måtte fange ungene for å få dem til bodrs!
  Kirsti Vil gjerne at du leser denne blogposten Vekestart veke 18My Profile

  • Gleder meg også til den dagen da jeg slipper å fange unger.. Evt så må jeg skaffe meg en lasso og se morsomheten i det..

 3. Her i huset er det mannen som lager mat, og det er jeg SÅ glad for! Han finner på nye ting hele tiden, og ALT er kjempegodt! Sånn er det med en hobbykokk i huset:) Kan tenke meg du er like flink, bare at du kanskje var litt raus med krydderet denne gangen:p
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten RosaMy Profile

  • Åhh, heldig du… men det er jo så koselig å stå å kjøkkenet.. med country på internettradioen…

   • He og jeg er da med, men vi sitter mest på gulvet, og prøver å flytte oss, sånn at vi ikke er i veien hele tiden:)
    Har fortsatt ikke fått meg sånn radio, men har Spotify, da:)
    Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten RosaMy Profile

 4. Mannen min er mer barnslig enn ungene ved bordet. Han spiser ikke opp hvis han ikke liker det. Dessuten er han veldig “sangsibel” (følsom) for den minste lille usmak – særlig smak av fett som ikke er helt friskt (fisk!tran! sau! gris!`) da blir det lagt igjen. Men greit nok det, altså. Han er en grei kar men litt pysete i matveien. De tre ungene våre eter alt – sterkt, søtt, varmt og kaldt. Det eneste de refuserer er hvis det er for salt for dem.

  • Thihi.. Får håpe ungene kan lære pappaen sin et og annet om bordskikk da 🙂 🙂 Fra spøk til alvor. Jeg synes det er helt greit og en ærlig sak at folk ikke liker ting, og det gjelder både barn og voksne. Men man bør smake.. Det er det viktigste.

 5. Jeg vil bare si at vi har tvilling-drivhuset her hos oss – og det tok også masse tid. Så sånn er det nok bare. Men nå fyller jeg på med tomater og agurkplanter der 🙂 Skal du dyrke mer chili i drivhuset, tror du? Jeg hadde chiliplanter i stuevinduet da den midterste var to år, hun tok en bit – og skreik til hun plutselig sovnet. DA ringte jeg legevakta…. Sånn kan det gå. Det gikk bra.
  underveis Vil gjerne at du leser denne blogposten Fredagstanker: Om oppgjør med skamMy Profile

  • De på gartneriet sa det var for sent å så chili så jeg lot det være.. Men kanskje neste år. Chili er godt, bare man klarer å begrense seg.. 🙂 Huff, hørtes ikke ut som en hyggelig opplevelse med jenta. Gjorde de noe med henne på legevakta? Det er en problemstilling jeg ikke har vært borti før, chiliforgiftet unge.. Får lese meg opp.

Stengt for kommentarer.