Hei.

De fleste har vel vært der. Dama forsøker å forklare. Der, litt mer til venstre, nei ikke så langt, litt til bake, bittelitt, der, DER! Jaaaaaa.. Nei nå tok du den for langt igjen..

Mannen forsøker fortvilet å få dette til. Prøver å tyde både signaler og damas mer direkte, men ofte forvirrende beskjeder. Venstre, ikke den venstre nei..

Nei vi snakker ikke om fredagsex. Vi snakker om innstilling av parabol! Hvor mange av dere har ikke hengt ut gjennom et vindu, løpt frem og tilbake mellom TV og verandadøra mens dere har stirret på streker på skjermen som skal endre farge, nå minst 70% merket eller hørt på en intens pipelyd som helst skal nå supersonar høyde..

Alt mens mannen har hengt i en stige og gjort hva det nå enn er han gjør med den parabolen. Forbannet både parabol og deg i forsøket på å få fantastiske TV-bilder servert til godstolen.

Vi har lenge hatt en uholdbar situasjon her i huset. HD kanaler har ikke fungert, Nick JR har flimret. Vi har blitt reddet av Netflix.. Som kommer gjennom en fiberkabel og ikke som stråler gjennom lufta fra det ytre rom. Svære stråler som skal treffe et nålhode av en parabol på vår vegg. I tillegg er vist ikke det ytre rom rett over hodene våre slik jeg har trodd. Neida, det ytre rom ligger tydeligvis bak fjellene vi ser fra do. Og enda værre, bak trærne i skogen utenfor do. Man skulle tro at det var nok himmel her, men neida. Bak der skal de strålene gjemme seg og kjøre i sikksakk mellom hegg og gran for å treffe den parabolen.

IMG_4343

I dag var krisen helt total. Det regner i tillegg. Tydeligvis treffer også regndråper de strålene og får dem til å bomme på parabolen. Og det kunne rett og slett ikke skje. Jeg har satt Game of Thrones på opptak og hverken fjell, gran, hegg eller regndråper skal få ødelegge dette.

Så jeg sendte Henning ut for å fikse det. Og jeg messet for meg selv: Jeg tror på Henning! Han fikser ting. Henning kan fikse alt! Om han så må sage hull i de fjellene for å få dette til så ordner han det!

Jeg var ikke fremmed for å ta i et tak selv. Sto klar ved verandadøra for å rope høyre, venstre, hit, dit, litt mer, NEEEEEEIIIIII!!

Da ringte mobilen.. Facetime.. “Er du der Laila?” “Still deg foran TV’n og trykk på snu kamera knappen på telefonen.”

Så der sto jeg da, og så at røde streker forvandlet seg til vakre grønne. Min elskede handyman! Game of Thrones er sikret. Han hang der, i en stige 8 meter over bakken, i øsende pøsende regn og fikset det!

Ekte kjærlighet kaller jeg det. I et høyteknologisk samfunn.. Men alikevel ekte kjærlighet!

IMG_0855 IMG_0856 IMG_0863

 

Er det mye kjærlighet i hverdagen hjemme hos deg? Eller går det mest i TV der også? Er du avhenging av Game of Thrones? Og hva du enn gjør i kommentarfeltet: jeg har bare sett episode 1 og 2 av sesong fire… Så ingen avslørende ting takk!!

18 Kommentarer on Jaaaaa!! Der, akkurat der!! Jaaa..

 1. Nei, jeg har ikke sett noe som helst av Game og thrones, men jeg har skjønt at det er the shit, så vi må nok få sett det snart, vi også:)

  Og så er jeg veeeldig glad for at vi har fått Altibox, så vi slipper det derre greiene der:)
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten RosaMy Profile

  • Du bare MÅ, jeg gjentar MÅ se Game of Thrones… Er så bra! Og vi har også Altibox, men der har vi ikke den kanalen… Og nå har vi sagt opp altibox-tv. Ble så innmari dyrt om vi skulle ha de kanalene vi ville og ungene ville..

 2. Hehe. Laila huska du når bi såg på parabol etter en fest å Skjalg sa 99, det går bærre t 99 😉

 3. Hehehe, ler godt her og kjenner veldig godt til paraboler og signaler. Husker vi faktisk måtte ut å stille på den gamle tvantenna etter om vi skulle se NRK eller Tv 2 også. Det ble mye bannskapslekser den gangen også..
  Føler meg veldig blant oss heldige som har sånne fantastiske menn, heldige heldige oss som får oppleve sann hverdagskjærlighet. ❤️
  Klar for dagens episode av Game of thrones, og det gledes til å krølle seg sammen med mannen i sofaen til ukas høydepunkt hva TV titting gjelder.
  Røper ingenting, men dere har mye bra i vente

  • Ja, nå har vi tre episoder liggende på vent. Blir en herlig aften!!

 4. Oh yes, Game of Thrones. Ufine, dramatiske, voldelige, seksualiserte og fantastiske Game of Thrones. Er like langt som deg, har to nydelige episoder i vente. Synes det er fint å samle opp litt, for en episode om gangen er for lite.
  Elsk på John Snow!

  Litt hverdagsromantikk er det kanskje her i heimen også, min er også ingeniør, så romantikken må kanskje oversettes litt fra sånn man er vant til å se den i film/litteratur. Mye god romantikk i perfekte tv-bilder!
  Therese Vil gjerne at du leser denne blogposten Bite i det sure..My Profile

 5. Hahahaha, veldig gjenkjennelig! Jeg sender også mannen ut i stigen (men fra nå av må kanskje jeg ta meg av den biten selv??). Vi brukte faktisk samband, vi. Minner om jaktradioen, bare litt mindre avansert (og mye mindre rekkevidde). Funket som bare det 😉
  EventyrElin Vil gjerne at du leser denne blogposten Redebygging light?My Profile

  • Samband var da ikke dumt det heller, men bilder er jo best da.. 🙂 Jeg har ikke tenkt meg ut i noen stige.. Liker meg best i stua..

 6. Her i huset er det fruen selv som må opp i stigen, mannen blir så skjelven i knærne om han kommer mere enn en halv meter over bakken.
  Etter en episoder for noen år siden der alle tvsignaler falt ut under Tour de France, noe fruen selv bare må se, og etter å ha bannet og stilt parabolen i alle himmelrettninger, startet fruen selv motorsaga og saget ned to svære furutrær klokka ellve om kvelden, det kunne jo være de skygget for tvsignalene. For å si det slik, det gjorde de ikke. Etter utallige telefoner til Canal Digital fant de ut at parabolhode var ødelagt og sa så hyggelig at nytt hode kom om ei uke. Jeg klikket i vinkel og enden på visa ble at jeg kunne hente nytt hode i nabobygda og Canal Digital sendt nytt til butikken. Altså, det jeg ville frem til er at mannen prøver å holde alt tv ting i orden slik at jeg ikke sager flere trær ned når han er bortreist på jobb.

  • WOW! Saget ned trærne selv! respekt! Jeg hadde antagelig heller flyttet inn hos en nabo eller noe slikt som hadde TV i orden.. heier på mannen din jeg, ellers vet man jo aldri hvordan hagen kommer til å se ut etterhvert..
   🙂 🙂

 7. hehe. syns jeg ser dere.. det var hverdagsromantikk:))…så koselig..
  Her er det også slik at jeg må omsette det som skjer til romantikken og hadde jeg vært dårlig på å tolke det så hadde jeg kanskje aldri forstått at det er de små handlingene der som sier “jeg er glad i deg”, for noen rosebuketter er det dårlig med:)
  trompetmor Vil gjerne at du leser denne blogposten Lørdags morgenMy Profile

 8. betyr dette at jeg bør begynne å se Game of Thrones igjen? Jeg gadd ikke mer etter sesong 2… hmmm…
  Nina Vil gjerne at du leser denne blogposten full av nerverMy Profile

Stengt for kommentarer.