Hei.

Våkna til regn i dag. Grått og vått og skyete. Men det gjorde jo ingenting for vi skulle på kino og se Rio 2 i dag. Om med bilen pakket full av unger satte vi snuten til Mo i Rana. Det er med litt uggen magefølelse jeg drar til Mo for det er ikke akkurat byen i mitt hjerte, men det er nå en kino der.. Og filmen var morsom og de hadde store mengder popcorn og alle var strålene fornøyde da vi igjen satte snuten ut mot kysten.

Kommunen jeg kommer fra heter Lurøy og i det vi kjørte over kommunegrensa åpenbarte solen seg i all sin prakt. Rett over en skybanke bak Lovund. Det var rett og slett bedårende vakkert. Og selv om klokka var ni og vi hadde bilen full av unger, som egentlig skulle vært lagt, beordret jeg en liten fotostopp

Og jeg synes ærlig og oppriktig at Lofoten er en smule oppskrytt. Jada det er spisse fjell med grønt gress på toppen og hav og himmel. Men Helgeland!! Helgeland i mitt hjerte. Helgeland er vel fortryllende vakkert. Når det kan være så vakkert som dette på en ellers grå og regntung dag, ja tenk da hvor pent det er i solskinn.. Og ikke trenger vi elger heller. Man tager hva man haver og i kveld ble det en Volkswagen Sharan i solnedgang… Og meg da, ikke glem Doc Didriksen herself i solnedgang..

IMG_4220 IMG_4222 IMG_4224 IMG_4228IMG_4231

IMG_4230

 

12 Kommentarer on Lofoten kan gå å legge seg..

 1. Jeg har en stk samboer som nok er veldig enig med deg – men det er nok først og fremst jaktrelatert… 🙂 Han har igjen en fru som ønsker å dra på sykkeltur nedover kystriksveien og campe i telt, bedrive hip øyhopping og bare kose seg med fjell og fjære. Må bare slutte med disse graviditetene først……. 😉
  EventyrElin Vil gjerne at du leser denne blogposten Drikkfeldig tante?My Profile

  • Jeg er litt ambivalent når det kommer til sykkelturer. Det ser fantastisk ut i pent vær, men med standard nordnorsk sommer…. Njææ litt usikker der altså..

  • Må innrømme at Romsdalen er en sort flekk i min geografi… Men tviler ikke på at det er vakkert der.

 2. Nydelige bilder.

  Men Lofoten er og blir vakker 😉 På tross…
  Jeg er godt kjent i Helgeland oxo.
  Mo, Mosjøen, Trofors, Hattfjelldal. LOL. Mine barneben tråkket rundt der også.

  MEN, jeg elsker også østlandet. Al det frodige grønne. Det varme været. Bade i havet.
  Det blir liksom litt for kaldt å dyppe i havlandskapet der nord. hihi… Så det er de varme sommermånedene som holder meg igjen her nede!
  the SAGA by Steinsdotter Vil gjerne at du leser denne blogposten A day in picturesMy Profile

  • Joda, ser den, men når sommeren først kommer her nord finnes det intet bedre..

 3. OK, jeg lar meg gjerne lure oppover. Ikke bare har du knall utsikt i fra do. Du har den tydeligvis flere retninger. Og jeg elsket “Sharan i solnedgang”!
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Mønevann på sykkelMy Profile

 4. Jeg har litt smal erfaring med områdene der opp i nord, da det eneste stedene jeg har vært er Kirkenes, Tomsø og Lofoten. Men gud bedre så fint det er i Svolvær. Hvis det er sant som du sier at dette …(scroll scroll)… Helgeland el enda finere, ja, så får jeg vel ta meg en tur dit en gang da. Jeg, He, mannen og iPhone-kameraet mitt:)

  Jeg lurer på hvordan en vaskeekte Avensis hadde tatt seg ut i den solnedgangen der! For ikke å snakke om en grafisk designer! Eller en bedårende bebi! Elller en rockemann, for den saks skyld….
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten Krabbesesong!My Profile

  • Vil tro en Avensis hadde glidd rett inn.. For ikke å snakke om den fantastiske familien som som kjører den..

 5. Jeg har kun vært i Tromsø når det kommer til nordpå (og Trondheim og Svalbard.. men de teller vel kanskje ikke som nord-norge noen av dem..?;) ) I Tromsø var det regn og kaldt, så da blir man ikke så veldig mektig imponert. Men her solgte du hvertfall Helgeland til meg! Gideskål har jeg jo forelsket meg i for lenge siden! Og jeg må si at.. jeg har faktisk aldri kjøpt Lofoten heller jeg altså..
  Men hva er det med Mo egentlig, jeg husker du har sagt det før også..
  Ja men da vet jeg hvertfall at jeg skal stryke Mo i Rana og Lofoten av must-see-listen (de var jo egentlig aldri på den heller da) og tilføye Helgeland!! 🙂
  Diaperdiva Vil gjerne at du leser denne blogposten Påskekrim: Den pussige faceplanten i lammelåretMy Profile

Stengt for kommentarer.