Hei.

For ei drøy uke siden tikket det inn en tekstmelding på telefonen: “hei, har du lyst å komme på sminkeparty hos meg? Du kan ta med Eir 🙂

Først tenkte jeg jo at avsender hadde sendt meldinga feil. Meg på sminkeparty? HAHAHAHAHHAHAHAH!!!! men så var det jo det siste der. Ta med Eir… Ikke veldig mange andre med ei datter som heter det rundt her.

Eir er glødende opptatt av sminke. Jeg mener jeg tidligere har beskrevet min totale avmakt om totale “faller-rett-igjennom”-følelse på området. Og til min store glede har hun innsett at less is more og er faktisk blitt (ok, jeg er objektiv og har ikke peiling så ta det med en klype salt) ganske flink til denne sminkegreia.

I allefall, i går kveld bondet vi på beste mor og dattervis og jeg tok med Eir på Mary Kay-party.

Heldigvis og takk og lov var det kun vennelig innstilte folk som jeg kjente der og som alle sammen gapskrattet da den uvitende konsulenten spurte meg om jeg tidligere har brukt Mary Kay produkter. Jeg måtte jo bare innrømme at jeg var fullstendig uberørt av produkter av enhver art og helt og holdent sminkejomfru. Eir føyde til at “mamma har bare hatt på seg sminke en gang og det var når tante tvang henne i brylluppet hennes!!” Konsulenten gned seg i hendene og jeg skled lengre og lengre ned i stolen bak det flotte sminkespeilet som var satt opp på plassen min.

Foundation er vist viktig. Eir fulgte nøye med når konsulenten viste oss forsjellen på hvordan denne ser ut med og uten en sånn der fuktskapende krem under. Jeg stirret og stirret og forsøkte å se forskjellen. Eir nikket og nikket.

Så kom kveldens første blemme. Etter å ha smurt den der fuktgreia i ansiktet og pudret på mineralfoundation i farge “bronse” så jeg slett ikke værst ut. Jeg sendte den videre til Eir. Kunne det blitt mer himling med øynene?? “Mamma, æ trur kanskje min hudtone ikke tål bronse, æ må nok ha ein litt lysar!” Sier du det du?? Hvor min 7 år gamle datter har lært ord som hudtone vil jeg helst ikke vite, men konsulenten nikket og sendte Eir farge 1,5 eller hva den nå het mens de himlet med øynene sammen. Nå viste det seg at Bronse ikke var helt feil på Eir alikevel da 1,5 faktisk ble litt lys. Og jeg begynte å se hvordan dette kan brukes i praksis for mormor har jo klaget på hvor blek Eir ser ut og nå var hun riktig fresh og fin..

Så fikk Eir stjerner i blikket. En “highlightpenn” kom frem. Mørke ringer under øynene forsvant som dugg for solen. Jeg lærer tydeligvis veeeeeeldig sakte, for da jeg rakte henne penn “nummer 3” som jeg akkurat hadde lagt min kammuflasje med kom det kontant “Mamma!!!” En reddende venn på andre siden av bordet himlet sammen med Eir og rakte henne “nummer 1” og vips der var de ringene som mormor har klaget så på borte. Nå må bare ikke Eir tro at hun kan ligge våken på kvelden og spille Ipad alikevel, men akkurat det der var jo litt praktisk da. Men jeg må si at jeg igjen lurte på hvor hun hadde lært teknikken med å prikke den penna bortover og så “dutte” med fingrene for å “tone det ut” Fader, snakker om fisk på land. Jeg selv altså..

IMG_3985

Øyenskygge. Fra 2/3 inn på øyenlokket og ut med den midterste fargen, lyst over og inni der og litt mørkt ytterst. Eir slukte info og la med imponerende presisjon på en samling duse hvit/offwhite/sølvfarger som ble riktig fint. Jeg selv tenkte at hvis jeg ber om mer sånn bronse så kan vel ikke dette blir for ille. Styrte langt unna ord som peacook blue og sheer violet. Fikk til og med litt ros for fargevalg av konsulenten og tydeligvis så hadde jeg anlegg for dette, for jeg fikk bare litt hjelp med den mørke der så satt det..

Eyeliner. Mitt store mareritt og jeg ventet bare på at det skulle komme. Eir var yr av glede, begynte å hoppe litt opp og ned på stolen og hadde ventet på stunden hele kvelden. Men det ble ikke så ille som jeg trodde. Det finnes en sånn kost nemlig, en spesiallaget en og så kan man bruke den mørkeste øyenskyggen. Og HAH!! jeg fikk det til på første forsøk og Eir måtte bruke to!! Begynte å føle at konkuranseinstinktet slo inn og formante meg selv til å puste rolig og telle sakte til 4.

Maskara og lebestift. Eir gikk for knall rød og skulle absolutt legge noe brune greier på toppen og jeg tenkte at jepp, nå blir det et lite katastrofeområde her.. Men neida. Bittelitt utenfor på siden der og så ble det veldig fint med det brune der over for det ble jo ikke så knallende rødt, men alikevel rødt. Litt måping fra mor og VELDIG fornøyd datter som høstet lovord rundt bordet.. Inn i det svarte, hvor har hun plukket opp dette her??

Svaret på det var at det tydeligvis utveksles råd og tips om sminke de voksne imellom på SFO og Eir har fått dette med seg. Til de grader også ser det ut som.. Enn om denne interessen kunne overføres til skjønnskrift.. Disse fakta ble bekreftet av hun over bordet som jobber på SFO..

Jeg fant forøvrig en lebestift som het Lava berry som ikke fikk leppene mine til å se helt for ille ut.

Så var det kaffe og kaker og mens Eir diskuterte vårens fargetrender og at Yme nok er mer glad i sminke enn jeg fikk jeg bestillt meg et og annet produkt. Summa summarum var det en veldig fin kveld. Jeg må innrømme at aller aller best likte jeg å se hvordan Eir koste seg, men jeg ble jo ikke så aller værst fin da og jeg får være så selvskrytende. Så i allefall ikke helt idiot ut som jeg alltid har syntes jeg gjør med sminke. Så mulig jeg prøver å ha det på på en fest eller noe slikt.

IMG_3989

Henning mente at jeg var riktig fin. Og det er jo koselig å høre det da. Så nå sitter jeg her med børstesettet mitt (eller var det Eir sitt?? Har en følelse at jeg kommer til å se lite til den eyelinerbørsten i allefall..) og lurer på hva som var hva igjen. Bestilte sånn sett med de tre fine bronsefargene mine og plass til lebestiften min. Og Eir venter på leveringen av sin highlightpenn “nummer 1”. Jeg har allerede hatt mailkorrespondanse med konsulenten og lurer på om jeg kanskje må skrive en ny mail. For jeg tror muligens jeg må ha sånn der pudder også, for når jeg liksom skulle øve meg foran speilet i dag så ble det ikke helt som i går nemlig..

IMG_3993

Da vi gikk ble det på ny latter, for jeg takket for en interessant kveld mens Eir var endel mer proaktiv og spurte konsulenten: “Når er neste møte??” Så mye tyder på at dette ikke var mitt siste Mary Kay party..

13 Kommentarer on Grensesprengende aften..

 1. Haha, så bra!!! Jeg har bare gutter så jeg har ikke vært så heldig som deg (som har en datter som er helt på temaet!!), derfor tok d år før jeg prøvde noe som helst. Nå har jeg kommet til mascara og nå blyantlignende greier, men kanskje snart blir d mere og 😉

  • Wow, tror ikke jeg hadde kommet noen som helst vei uten tvang, så respekt til deg!!

 2. hoho. Er det ikke flott at man får døtre som er helt annerledes enn en selv? Jeg er imponert og takknemlig over alle mine fire.
  hildeg Vil gjerne at du leser denne blogposten Hjemmelaget is…My Profile

  • Jo, av og til lurer jeg på om mine gener er med i det hele tatt, men tror da det 🙂

 3. Ja, de er flinke de der MK konsulentene! Var det selv en stund, men det viste seg at jeg var en elendig selger så den lovte fortjenesten trillet dessverre ikke inn på konto som først forespeilet! La meg også få si at du virkelig så flott ut! Du ser ikke sminket ut, bare naturlig 🙂
  Drømmelykke Vil gjerne at du leser denne blogposten Rosablogg fra GdanskMy Profile

  • Jepp, var naturlig look jeg gikk for! Tror nok du skal være litt ivrig for å få kronasjer inn ja..

 4. Så fin du ble, Doc!! 🙂 Dette må du gjøre mer av!
  Jeg klarte nesten ikke å holde meg, og var nær ved å scrolle til bunnen av innlegget for å se om du hadde lagt ut bilde av deg selv, før jeg hadde lest meg ned dit!

  Men gled deg til dere blir invitert på hudpleiekveld! Det er gøyere, og det er riktig så gode produkter også:)

  Hilsener fra Kreeeeta:)
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten Reisebrev #2My Profile

  • Hudpleiekurs?? Dette blir værre og værre.. Jo, jo vi får se vi får se.. Kos deg i solen!!

 5. I feel ya, innlegget ditt var i grunnen ganske gresk for meg. Men du er fin da! Og Eir er jo bare fantastisk. Jeg lurer ofte på hvor de plukker opp ting.

  • At små gryter også har ører er plutselig blitt et facts of live..

 6. Se der, ja! Riktig så fint. Skal se du blir avhengig! Jeg reiser ikke langt uten mitt rescue-sett med eyeliner, mascara, korrekturpenn, rouge og pudder. Jeg føler liksom jeg må “ta på ansiktet mitt” før jeg kan gå ut. Hehe! God påske til deg! 🙂

Stengt for kommentarer.