Hei.

“Vil dere ha middag i morgen?” Svigermor ringer ikke så skjelden og stiller dette spørsmålet. Om vi vil ha middag? Slippe å tenke på hva vi skal ha.. Slippe å handle det vi trenger.. Slippe å lage maten.. Slippe å rydde av bordet.. Selvfølgelig vil vi ha middag hos svigers. Det hjalp jo også at dagens meny var ferskfisk, lever og rogn. Denne nordnorske delikatesse som kommer på bordet når skreien og torsken vandrer inn i norske farvann for å gyte..

Ungene våre spiser fisk. De er egentlig ganske glade i fisk. Svigers elsker fisk. Tror nok de kunne klart seg uten kjøtt veldig veldig lenge. Eir og til dels Isa er derfor av den oppfatning at middag hos bestemor og bestefar er ensbetydende med fisk. Og selv om de spiser fisk så har i allefall Eir begynt å gå lei..

Eir kom en gang med følgende utsagn da jeg for noen år leverte i barnehagen og sa at “nå må dere være snille i ettermiddag for dere er alene med pappa..” : “ja, ja mamma, da får vi enten nissegrøt til middag eller så blir det fisk hos bestemor og bestefar” Henning har tatt det til seg og frisket opp reporoaret med både pølse og pasta og fiskekaker og ostesnitzler. Isa er litt mer diplomat og har fortalt mormor at det ikke BARE er fisk, det vanker en pannekake i ny og ne. Vanlige pannekaker altså, ikke bare blodpannekaker..

Sist gang det var middag hos svigers var ikke jeg der. Jeg satt på kontoret med en papirbunke. Tydeligvis hadde det vært en noget anspent stemning og Eir hadde tatt bladet fra munnen og sagt “MÅ det alltid være fisk her????? kan vi aldri få noe annet??” Det ble den dagen servert: fisk. God fisk, men fisk..

Så da vi hentet Eir på skola og sa at vi skulle til bestefar og bestemor å spise var det tunge sukk og himling med øyne i lange baner. Yme hadde IKKE tenkt å spise middag, mens Isa på sin side underholdt med sang. Av den høylydte typen. Joda det var et festlig lag som kom inn dørene hos svigers.

Vel til bords, det vil si at Yme satt under bordet og ropte VIL IKKE, VIL IKKE, VIL IKKE, ble maten servert. Eir stirret storøyd på fatet, og jeg beklager mangel på oppdragelse her altså men kom med et ektefølt: “FISK!! MÅ det alltid være fisk????”

Men hva åpenbarte seg vel i kjøkkendøra… Bestemor med en skål pasta og et fat med kyllingvinger. Isa som allerede hadde begynt på fisken sin skuflet den fort over på mormors fat under den villfarelse at det ville nok ingen se. PASTA!!!!! Jubelen ville ingen ende ta, selv prins villikke under bordet kom frem for å se hva som sto på. Kyllingvinger er jo en favoritt. Bestemor ble mer enn bare litt populær..

“God middag i dag!” kunne Eir erklære med kyllingfett opp til ørene. Isa stemte i og Yme som etterhvert fant ut at pasta og torskerogn er en ypperlig kombinasjon kunne høylydt berette at han var ferdig og nå var det tid for å bæsje!

Det er vel fint med bestemødre som kjenner sine barnebarn. Som innser at selv fiskeelskende barn av og til får overdose og som lager fantastiske ting som pasta og kyllingvinger bare til dem..

Selv nøt jeg et herremåltid med torsk, lever og rogn. Det var nydelig som alltid.

Men vi har ikke turt å fortelle bestemor at til kvelds, ja da spiste vi sushi. Både jeg, Isa og Eir….

IMG_3866

9 Kommentarer on Middag hos svigers..

 1. Du har herlige unger, ja du maler faktisk et bilde V en herlig familie! Min mor sørger for å ha nudler og gulost i hus når jentene kommer, da kan huset ellers falle ned!

  Og selv om jeg hadde sol så fikk jeg ikke middagen servert, ei heller ingen invitasjon!

  Klem!

 2. Ja, dere spiser mye fisk!
  Jeg blir dritlei av fisk etter å hatt det én dag. Da trenger jeg et par dager pause. Den eneste fiskemsten jeg ikke går lei, er makrell i tomat og hjemmelaget sashimi med mangosalat og en slags saus som mannen lager med omsord og kjærlighet:)

  He spiste forresten et HELT glass med fiskegrateng fra småfolk i forigårs! Det er vel bortimot 4% fisk eller noe i det, er det ikke? Det er jenta si, det:D

  Og lenge leve middag hos svigers! Barnepass og middag i ett! Og masse tid til å slaske seg på sofaen og spille Candy Crush! Jeeej!
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten Toppen av raushet!My Profile

 3. Vi elsker fisk. Nystråla torsk med poteter, smeltet smør samt en dæsj salt/pepper og basilikum! Nam. Får vann i munnen.

  MEN, det var en helt annen sak når jeg bodde i Stamsund (som jeg opprinnelig er fra) Da fikk man god FERSK fisk hver dag om man ville. Det er liksom ikke like fristende med de derre frosne rådyre torskeklumpene som ligger i fryseren på kiwi, de som har reist helt ned til Asia og tilbake igjen. hmn.

  Og ja, jeg skjønner småttingene, for mye av det gode, er allikevel for mye 😉 hehe
  the SAGA by Steinsdotter Vil gjerne at du leser denne blogposten I’m not a believerMy Profile

 4. Fisk ruler. Vi har fisk flere dager i uken enn ikke for å si det slik.
  Lever og rogn får du meg bare ikke til å smake derimot. Leverens oppgave er jo bla. å rense ut giftstoffer og greier, også skal man spise den? Det er så sært at vi har ikke leverpostei engang.
  Og rogn er jo fiskebabyer!

  😀

  • Tenker at siden vi spiser lever noen få ganger i løpet av mars/april så overlever vi. Tenker at det ikke er værre enn mye annet vi putter i oss adskillig flere ganger i løpet av et år..
   Livet i Casa Didriksen Vil gjerne at du leser denne blogposten Middag hos svigers..My Profile

Stengt for kommentarer.