Hei.

Mange jenter drømmer om å bli frisør. De liker også hester. Jeg lurer på om jeg egentlig er født i feil kropp for jeg har aldri hatt den frisørdrømmen. De fleste venninnene mine var rimelig opptatt av hest, de fleste hadde opptil flere gående på gress rundt hushjørnene.. Altså hester er greie nok de, men njæææ ikke SÅ fasinerende heller..

Alt dette straffer seg. “Kan jeg ikke få begynne å ri mamma??” “Hvor tror du jeg kan begynne å ri mamma?” “Når skal vi dra til hun dama på kontoret ditt igjen, hun som har hester, tror du jeg kan flytte dit mamma??” “Er pappa allergisk mot hest OGSÅ?????” “Er du sikker???” “Men om vi har den hesten ute da??” (som om det var et alternativ å ha den inne) “Kan ikke du og pappa skille dere mamma, så kan vi ha hest hos deg og så passer du den når vi er hos pappa?? Da får vi to rom også!” “Mange er skilt mamma, det går bra.”

Før dette ender med at jeg og Henning må flytte til hver vår del av huset så tenkte jeg at jeg muligens skulle avlede mitt avkom med en hyggelig mor og datter syssel. Nemlig hårfletting.

I og med at dette her er min hårsveis for tiden sier det seg selv at jeg ikke er innmari interessert i hårfletting.

IMG_3816

 

Jeg er på desperat jakt etter ledig tid for å gå til en frisør. En profesjonell som har levd ut drømmen om å stå med pittesmå stikkende hårstrå over hele kroppen dag ut og dag inn for at andre skal se bra ut..

I allefall så ble det nå mor og datter-tid på badet. Noe jeg innser at det blir mer og mer av fremover. Med strikk og spenner og dill og dall… Og den jæ…. sminken. BLÆHHHH jeg kreperer… Men det er jo så koselig så. Kvalitetstid tror jeg det heter..

Det som redder meg er at jeg var veldig glad i å sitte å flette med garn da jeg gikk på barneskola. Fletta belter og greier av ullgarn. Sitter i fingrene fortsatt. Så jeg knoter det nå til da. En pariserflette på hver side og samling i midten.. Eller ingen samling. Eller en flette. Og diverse… Vel, det ble ikke så værst denne kvelden heller..

IMG_3805

 

Og dagen etter var det vakre krøller gitt!

IMG_3809

 

Lykkelig jente, lykkelig mor. Ikke et ord om hester eller skilsmisser. Krise averget for denne gang..

Sender en litt misunnelig tanke til de som er guttemamma på heltid. Der det største hårproblemet er hvordan man roer ned en manke som dette etter en times intens barneidrett…

IMG_3819

10 Kommentarer on Hår..

 1. Så tjukt og fint hår de barna har! Du er heldig som får flette det håret:D
  Jeg føler meg heldig de dagene jeg klarer å klore i ei sløyfe i fjonene til He:) Riktignok er hun ung ennå, men SÅ deilig hår som dine barn har, kommer hun nok aldri til å få, skal vi dømme etter foreldrenes manker:p

  Og flettekreasjonene dine er jo flotte, (Iallfall denne ene vi fikk se) så du er nok et naturtalent!
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten 8 månederMy Profile

 2. Wow, imponert!!! Du er tydeligvis et naturtalent ja! Jeg får virkelig ikke til dette med fletting, eller hår generelt hos andre. Selv om jeg har langt, langt hår selv. Og jeg gruer meg til treåringen selv begynner å bry seg om hvordan hun ser ut. Omverdenen har så vidt begynt å ymte frempå at Mammaen burde fikse litt mer hår, men jeg overser de.;)

 3. Wow, imponert!!! Jeg får virkelig ikke til dette med flletting, eller hår generelt hos andre. Selv om jeg har langt, langt hår selv. Og jeg gruer meg til treåringen selv begynner å bry seg om hvordan hun ser ut. Omverdenen har så vidt begynt å ymte frempå at Mammaen burde fikse litt mer hår, men jeg overser de.;)
  Carina Vil gjerne at du leser denne blogposten DerMy Profile

 4. He he he, ble en god latter på starten av dagen i dag også, kjenner meg veldig igjen i drømmen om hest, dog jeg nok ikke var så oppfinnsom i mine forsøk. Mulig det var der jeg feilet…

 5. Så fine fletter og så fine krøllar!! Imponert! Hadde eg hatt jenter, måtte mannen ha trådd til med flettekunnskap, han har tross alt to yngre søstre. Eg har berre hatt kort hår, med masse krøll som aldri har vore dulla med…(verken før eller no kan eg temme det håret) Men gutar kan godt ha langt hår, dei og, fordelen er at dei neppe vil stylast! Minste/yngste son(ok, 1.90 høg) har langt(!) raudleg hår med fall i! Han vil aldri flettast, eg syns han er kul, og støttar han når bestemødrene sukkar tungt og lenge.
  kirsti Vil gjerne at du leser denne blogposten Ord til hjertet (vekestart veke 13)My Profile

 6. Dere er hårfine hele gjengen! Gjett om jeg kjenner igjen de krøllene til Yme, her er vi også med på barneidretten og når de ikke er kortklipte ser i alle fall eldstemann sånn ut 🙂

  Vet du, noe av det jeg husker som aller finest fra tida hjemme var da mamma flettet håret mitt og det bølget nedover ryggen min dagen etter. Jeg fikk så mye skryt! Og jeg følte meg så fin 🙂 Og så var det en veldig fin stund med bare mamma og meg når hun satt og pusket meg i håret og flettet 🙂
  EventyrElin Vil gjerne at du leser denne blogposten Følte meg som ei melkeku i en trang fjøsMy Profile

 7. Ha ha! Morsomt… Men guttemammaer som meg må også prøve å leke spion, ninjago, bakugan og jeg vet ikke hva. Ikke bare enkelt det heller….

 8. Akkurat hår ting liker jeg, fletting og dilling!
  Men andre greier, neglelakk og sminke og fjas utstår jeg bare ikke. Gosh så kjedelig. Og jeg kan ikke noe om det.
  Men så hjelper det ikke alltid å ha en gutt der heller, han skal jo ha neglelakk han også. Småbrødre med større søstre.

  “Mange er skilt mamma, det går bra.”
  Hahahaha. 😀
  Løsningsorientert.

 9. Akkurat når det kommer til hår priser jeg meg lykkelig for at jeg bare har gutter. Selv skremte jeg opp selveste Diaperdiva for en tid tilbake med å erklære at jeg heller går til tannlegen enn frisøren! Jeg er så fryktelig hårsår at jeg som seksåring ba tynt om å få klippe det kort siden mamma ALLTID skulle flette, børste og dille med det. Seriøst.. Jeg griner bare noen ser på håret mitt. Kort hår var heller ingen god løsning siden man da må style i og med at jeg har krøller. Styling er absolutt ikke noe jeg er god på! I tillegg må man ofte til frisøren. Så nå er det langt og jeg klipper det som oftest selv. Problemet er at det begynner å snike seg inn sånn ekle grå hår og det betyr vel at jeg må besøke frisøren etter hvert…. Pokker…
  Drømmelykke Vil gjerne at du leser denne blogposten Mor reiserMy Profile

Stengt for kommentarer.