Må Gud velsigne deg.

Må Gud velsigne deg

Hvert minutt av din tid

Hver en dag av ditt liv 

Må Gud velsigne deg.

I dag var det søndagsskole og Himmel og Havklubben skulle synge i kirka. Ungene skulle møte halv elleve. Eir usedvanlig striglet med opptil flere fletter jeg bannet meg gjennom. Isa hadde valgt ut “dein pærfækte kjolen tel disse strømpeboksan og disse smykkan” og Yme pen og pyntet i finskjorte.

Kvart på elleve ringte vakttelefonen, ti over elleve så jeg pasienten, ti over halv tolv var jeg på plass i kirka igjen. Ingen unnlot å legge merke til det for Yme sto midt i midtgangen og ropte “MAMMA KOMMER!!!! MORMOR!! MAMMA KOMMER!!” Jeg nikket pent til høyre og venstre og satte meg pent på plass mens Yme fortsatt med utestemme fortalte at han drev på og kjørte bil og ville IKKE være med på noe søndagsskole i dag..

Jeg gikk glipp av inngangen der Eir visstnok holdt et stearinlys og unngikk å sette fyr på noe, Isa bar fatet med kjeks til nattverdenen. Ungene var med på søndagsskole, det vil si Yme hadde bestemt seg for at det ville han IKKE i dag.. Og så var det preken der alle ungene var fremme og pratet med presten.. Da kom jeg… Helt på slutten der

Presten satt på kne foran alterringen og pratet med alle ungene. Tydeligvis er det ni måneder til julaften i dag og Maria fikk på denne tiden et bittelite babyfrø i magen som vokste og ble til Jesus.. Veldig dumt at jeg misset det der.. Kunne vært moro å få med seg.

Så var det nattverd, der Eir, stolt som en hane, eller høne, fikk holde tallerkenen med de kjeksene på. Isa på sin side mente at hun hadde fått den prestehanda så mange ganger på hodet at hun sto over i dag. “Main træng ikke å få dein på hodet kvær gang! Å di kjæksan e ikke nåkka go!”

Det var flust med barn i kirka. Unger som klatret litt, sang litt, kranglet litt, gråt litt, lo litt og var mer eller mindre oppmerksom på at et eller annet skjedde der fremme. Heldigvis er kirka konstruert slik at det er en lekekrok der bak, og det som sies der forblir der. Det vil si, det høres dårlig fremover i kirka at det er mer som en barnehage der bak.

Til slutt fikk presten, Eivind, pappaen til ***** eller hva man nå kaller ham hjelp med velsignelsen. Alle barna, eller det vil si de som ville/turte/gadd sang og utførte i større eller mindre grad tilhørende bevegelser..

Må Gud velsigne deg.

Må Gud velsigne deg

Hvert minutt av din tid

Hver en dag av ditt liv 

Må Gud velsigne deg

Så var det kirkekaffe og Ymes deltagelse i begivenhetene og humør steg med flere hundre prosent. For kirkekaffe går man ikke glipp av. Og i dag var det både sjokoladekake og kanelboller. Og rød saft.

Av og til er det litt kjipt å være vaktmamma. Når telefonen ringer ti på elleve og det meste er over når du kommer tilbake. Det er litt kjipt selv om ungene ikke virker å bry seg og heller ikke merket at man var borte. Men når ungene sto der og sang så tenkte jeg litt for meg selv at man er jo faktisk velsignet. Om det nå er Gud som har gjort det eller ikke. For tre unger er strålende fornøyd med søndag formiddag, mormor var der, faren så på. Jeg gav medisin og hjelp til noen som trengte det og fikk med meg både sang og kirkekaffe etterpå.

Så med ungenes sang i dag håper jeg at alle dere andre også har en fin søndag! Og om dere vil føle dere velsignet så vær så god gjør det også.

IMG_0213

16 Kommentarer on Søndag og vakt

 1. Jeg tenker hver dag, det har kanskje blitt en tvangstanke, “så heldig jeg er som våknet opp, alternativet er ikke noe å stå etter enda”. Og så er det sol, og jeg har friske unger og alt det der. Føler meg griseheldig!

  PS: snakk om griser, har du en som vil ha våre kirsebær? 😀
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Støl på hundre måterMy Profile

  • Vi har ingen gris, selv om et par av medarbeiderne på kontoret prøver å pushe på meg et par.. Kunne jo blitt et heidundrend party med de kirsebæra, bare synd jeg er avholds..

   Vi er heldige! Vi har friske unger, et fint liv. Vi har all grunn til å være fornøyde når vi våkner 🙂

   • Jaja, litt svin(n) får man regne med. Men jeg drikker te også, bare så det er sagt, sånn om du fikk lyst til å gi noen naboer kirsebær som jeg personlig måtte levere.
    Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Aktivitetsplikt?My Profile

 2. Det er ikke artig for mor, sjøl om ungene trolig ikke tar skade av det! Sånne familiegudstjenester skal være ett salig virrvarr…de som ikke tåler det, får gå en annen gang. Salig og velsignet, takk for glimt inn i fin søndag!
  Kirsti Vil gjerne at du leser denne blogposten Når passar det at det snør?My Profile

  • Nei, ungene tar nok ingen skade og i den store sammenhengen så er det kun en liten halvtime, men hadde vært moro å være der 🙂 Men slik er det. Og helt enig, de som ikke tåler unger får gå i kirka en annen dag..

 3. Jeg har enda ikke tråkket foten innenfor kirken på vårt nye bosted, but it’s about to happen. Nå har lillefrøkna signet seg opp i kor. Nei, ikke kirkekor, men allikevel et kor som av og til synger i kirken noen søndager, og under høytider. Og da er det den beryktede kirkekaffen etterpå.

  Jeg merker jeg er litt spent. For jeg er ikke kristen, eller troende. Men jeg gikk på søndagskolen som liten og det var moro. Og når jeg konfirmerte meg hadde vi en ung kul prest, som gjorde kirken litt mer morsom enn den pleide være.

  Så jeg er spent, hvordan er denne kirken? Er den gammeldags og satt? Litt sånn kjedelig rett og slett. Eller er den sprek og morsom og full av futt?

  Når barna skal synge blir det i alle fall liv. I alle fall soul.
  Og kaffe liker jeg jo.
  the SAGA by Steinsdotter Vil gjerne at du leser denne blogposten 12/52My Profile

  • Åhh kor.. har ei som drømmer om det. Men det er prisen for å bo på landet, fritidstilbudene er noget begrenset..
   Håper møtet med kirka blir bra og at kaffen, og kakene, smaker.

 4. Hehe, du klarer nå å sjonglere gjøremålene dine på en imponerende måte da, og får med deg det meste!! Håper jeg blir like effektiv som deg når jeg blir trebarnsmamma!! 😉
  Vi hadde sen frokost i dag, og ting gikk bare litt ekstra treigt, så vi kom oss aldri på søndagsskolen vi. Ble Frognerparken og lekeplassen i stedet, etterhvert.. En fin dag, familietid og solskinn! Følte nok litt på akkurat det som du sier her jeg også, at jeg faktisk er veldig.. velsignet!! 😉
  Stine Vil gjerne at du leser denne blogposten Oh happiness dayMy Profile

  • Snakker vi trebarnsmamma?? Noe du ikke har skrevet om på bloggen?? 🙂 🙂
   Høres jo ut som om deres søndag var vel verdt å ofte kirkekaffen for. Lekeplass, solskinn… Og jepp, vi er velsignet! Vi bare glemmer det innimellom 🙂

   • Neida, hun skal ikke på tjukka riktig enda. Vi skal nemlig ha neste sammen! Altså, samtidig da, ikke sammen. Sånn omtrentlig. Verdens beste barselgruppe. Så vi skal ikke bli gravide før om noen mnd enda. 😀

    • Da har jo jeg tid å hive meg på da? Litt langt å reise på barseltreff, men hva gjør man ikke for å få delta i en slik gruppe…

 5. Jeg må innrømme at det har vært en stund siden jeg var i kirken, utenom begravelser og bryllup da.
  Det kan være fordi jeg spilte i korps i 8 år i min ungdom, og har spilt i utallige kirker. Og har vært tvunget til å høre på alle mulige rare prekener. Noen prester lever ikke i denne verden (tankemessig) bare. Så jeg har vel blitt litt avskremt.

  Men at Maria fikk ett babyfrø i magen var jo én måte å si det på. Men i den opplyste verden vi lever i med Google og alt ting, så skal man altså måtte sette seg ned å fundere på hvordan en jomfru-fødsel er mulig.
  Selv ikke prester eller Google klarer å løse den gåten for min del…

  • Nei, var jo derfor det var litt ergelig at jeg kom inn akkurat når det var over, for jeg fikk jo ikke med meg forklaringen 🙂

 6. Skjønner at det er kjipt å gå glipp av ting pga. vakt til tider, men ja, sånn er det jo med din jobb. Ungene er jo heldige som har så mange andre rundt seg.

  Vi var i bursdag i dag, og alle barna lekte så fint sammen, herlig var det. <3

  • Ja, tror nok i det lange løp at ungene har det helt greit 🙂 Fint med bursdager som ikke ender i krise 🙂 🙂

Stengt for kommentarer.