Det finnes tydeligvis dager for alt. Det er den internasjonale vaffeldagen for eksempel. Og så nærmer vi oss raskt den store brennvinsdagen. Mulig den er best kjent her oppe i nord men for de som ikke vet det så er det altså 25 mars. På den dagen samlet fiskerne seg i Lofoten og drakk brennevin.

Jeg får skjelden med meg sånne dager. Fikk med meg at samene hadde nasjonaldag. Isa hadde nemlig fått samisk kjøttsuppe i barnehagen og kunne fortelle at den var ikke noe bedre enn vanlig kjøttsuppe. Her forleden var det visstnok biff og blowjob dagen. Den gikk meg mer eller mindre bevisst forbi. Det ble ingen biff til middag og Henning hadde nattevakt..

I morges våkna jeg alt for tidlig. Det vil si at klokka var der, men jeg var trøtt. Det var et ufyselig og kaldt vær ute. Ungene var ikke mer samarbeidsvillige enn vanlig slik at trivsel og kos var relativt fraværende. Timeboka var spekket, været ble værre. Jeg hadde dritvondt i nakken. Gikk meg en tur ut i lunchen for å våkne og holdt på å fryse ihjel. Oppdaget at jeg hadde gått rundt halve dagen med et digert hull i buksebaken. Gadd ikke å dra hjem for å skifte.

Så fant jeg at at det var den internasjonale LYKKE-dagen! Jepp, i dag skal vi være lykkelig folkens. FN har bestemt det..

Måtte jo prøve med en sinnsyk snuoperasjon da. Avsluttet dagen med kake som svensken hadde skreket til seg på sykehjemmet og en kopp te. Det hjalp jo litt. Hentet unger som var sånn relativt blide fra skole og barnehage. 2 av tre i allefall. Yme har sluttet å sove i barnehagen. Er så mye som skjer som han må få med seg. Så Yme var ikke helt innstilt på den lykkegreia. Han var mer innstilt på “hvis dere lar meg sitte i fred i godstolen og se TV til jeg skal legge meg skal jeg forsøke å ikke vræle lungene ut av ledd”

Vi fikk i oss en relativt lykkelig middag. I allefall spiste alle etterhvert middag.

Så tok lykken seg betraktelig opp. Vi dro på barneidrett i hallen. Ja til uorganisert lek! En stor hall, masse unger og baller, tau, madrasser og diverse mer eller mindre deltagende foreldre. Oppskrift på lykke en torsdag ettermiddag.

IMG_3758 IMG_3743 IMG_3747

 

Etterpå var det skyting for Eir. Og i kveld var det Cup. For å gjøre lykken total la vi turen innom med hele bøttebaletten og Yme fikk kveldsmat i form av sjokoladekake! En strålende måte å avslutte dagen på når du er to, ikke har sovet, vært ute store deler av dagen, er overtrøtt fra før og IKKE har planer om å legge deg. Skytterdronningen selv var lykkelig, for hun har fått begynne å skyte med linksgevær og er plutselig blitt en mester. Jeg er mer bekymret, for hvorfor skyter ungen bedre med venstre hand? Og ser hun bedre med venstre øye?? Bør jeg ta henne til helsesøster for å sjekke synet??? Jepp, har allerede snakket med helsesøster. Har jeg tvunget henne til å skrive med høyre når hun egentlig burde bruke venste? OK, hele den links-greia har vel ikke gjort meg så lykkelig, men Eir er veldig lykkelig. Og Henning er lykkelig. For at vi ikke kjøpte gevær til henne før vi fant ut at hun bør ha et linksgevær…

 

IMG_3767 IMG_3764

 

Men akkurat nå er jeg lykkelig. Ungene sover. Jeg har vært veldig flink og holdt på å dø i flere kilometer på tredemølla. Jeg har fått meg en dusj.

Så nå sitter jeg i sofakroken. Heretter kalt bloggekroken. Bloggen gir jo lykke. Ikke bare i abstrakt betydning, men også veldig konkret. Man får jo trivelige bekjentskaper og venner i blogglandia. Og over hodet mitt henger et fantastisk kunstverk av Hege, ei fantastisk dame jeg traff her i blogglandia. Og jeg sitter her og hører på stormen og drikker kakao fra koppen som kom i posten i dag fra et annet trivelig bekjentskap, nemlig Avdeling Holt. Så ja, i den ene timen og de tre minuttene som er igjen av den internasjonale lykkedagen skal jeg riktig kose meg. Tenker det blir armkrok og House of Cards….. Lurer på om det finnes en internasjonal armkrokdag. Det skulle ikke forundre meg..

IMG_3771

19 Kommentarer on Dager.

 1. Jeg har vært på årsmøte i fagforeninga(og prøvd å overhøre kverulantenen på bakerste rad) , fått foredrag om blokkering av vagusnerven og god middag og god drikke, det gir en form for lykke. Enda mer lykke er det å komme hjem, finne ut at mannen har kommet hjem fra Oslo, alle sover, og mor kan oppdatere seg i blogglandia! Og i morra er det fredag og bare litt vakt på lørdag, så er det helg! Lykke er fint, hverdagslykke er best! Takk for at du minnet meg på lykkedagen!
  Kirsti Vil gjerne at du leser denne blogposten Når passar det at det snør?My Profile

 2. Hei, og takk for en artig blogg. Du skriver veldig underholdende og bra!

  Men tenkte jeg skulle gi deg ett tips vedr. ditt barn som øver seg på skyting. De fleste har høyre øye som “mesterøye”, men det hender at noen har venstreøyet som mesterøye, selv om de er høyrehendte. Dette lærte vi i millitæret vettu.

  En grei test for å finne ut hvilket øye som er dominant er å holde fram en finger. Sikte på et punkt noen meter unna. Dersom du starter å sikter med høyre øye (hold igjen venstre) og så åpner begge øyer mens du sikter. Flytter fingeren seg? eller sikter du fremdeles på samme punkt? Dersom fingren ikke flytter seg har du dominant høyre-øye. Gjør du det samme med venstre øye vil fingren flytte seg .

  Ha en fin dag 🙂

  Mvh
  John-André

  • Takk for tips. har nå sittet og pekt foran meg her og lukket og åpnet øyner etter tur og lurer på om jeg rett og slett har et dominant venstreøye.. Shit happends.. Skal teste med Eir i kveld. Kanskje hun har arvet det etter meg,,

   • Har han det, så må du kanskje vurdere links gevær. Hør med folk som har peiling.

    Jeg har dominant høyre-øye, men klarte ikke å lukke det venstre slik at jeg kunne bruke det til å skyte med. Så jeg måtte ta meg noen dager å bare “lære meg” til å kunne lukke/ blunke med kun venstre øye. Etter ganske så kort tid, så gikk det fint. Og det gjør det enda. Nå kan jeg “blunke” med både høyre og venstre øyelokk alt etter som det passer 🙂
    Lykke til iallefall 🙂

    • Blir nok linksgevær på henne etterhvert 🙂

 3. Om det ikke var den store lykkedagen i går, fikk jeg ihvertfall en lykkestart i dag med en fornøyelig stund med bloggen din, så takk for den

 4. Jeg våknet med feber i går. Mannen var reist til Oslo på kurs, hadde tatt bilen til flyplassen og akkurat i går var det rekordnedbør i Bergen så jeg tror nok jeg glemte å være lykkelig i går! 🙂 Jeg er forøvrig høyrehendt, men skriver like godt med både høyre og venstre hånd samt at jeg skyter best med venstrefoten…
  Drømmelykke Vil gjerne at du leser denne blogposten Du er mislykka du!My Profile

  • Fin, fin dag med andre ord 🙂 Vel i dag kan vi alle slippe å være så lykkelige så håper dagen din i dag blir bedre 🙂

 5. Bildet av deg med “min kopp” gjorde meg lykkelig. 😀 Synes det så ut som om dagen din, sånn alt sett over ett, ble ganske bra jeg? Du gjorde i hvert fall min dag bra med innlegget ditt.

  Kan jeg få slippe å servere brennevin mot at du får to stemmer i konkurransen om Duplo i bloggen? Jeg har forresten kirsebær som har ligget i vodka (til likør) i kjøleskapet…. kan brukes som opptenningsbriketter om du trenger?
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Finn frem kaffe og smilMy Profile

  • Du kan få slippe å serevere brennevin helt gratis. Den store brennevinsdagen er ingen dag jeg feirer med brask og bram for å si det slik 🙂 Slike kirsebær er fine å servere griser har jeg sett på film 🙂

 6. Vi har vært på sykehuset og sjekket øynene til He for skjeling, og hun har akkurat samme syn på begge øynene. Så da vet vi iallfall det! 🙂

  Ellers vil jeg si at lykkedagen gikk smertefritt for seg her i heimen. Jeg gleder meg veldig til den armkrokdagen. Jeg må få rockemannen til å kjøpe hjørnesofa til oss i god til før det, for armkrokdag gjør seg ikke så bra i hverken lenestol eller i treseter. Tror jeg da. Lite armkrok her i huset, er det iallfall. Hm.

  Og så heldig du er som har fått så fin en kopp!! Sånn er det å være KICK ASS BLOGGER! 😀
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten ReisemammabloggenMy Profile

  • Kick ass og kick ass, føler at halve leserskaren forsvant i overgangen til wordpress, men mulig det bare er at statistikken på blogger er vel mye supportiv…
   Så bra det ikke var noe galt med synet da.
   Kanskje vi kan lansere en egen armkrokdag. SI fra når sofaen er i hus, så kjører vi på..
   Livet i Casa Didriksen Vil gjerne at du leser denne blogposten Dager.My Profile

 7. Jeg lurer på, hvis menn har biff og blowjob dag, hva har vi kvinner da?

  Lykkedagen gikk meg hus forbi. For jeg var ikke spesielt lykkelig i går, jeg var mer sliten, og kald. Men IDAG er jeg lykkelig, akkurat nå er jeg lykkelig. For jeg er kommet hjem fra jobb, laget meg en deilig sjokoladekaffe, funnet frem dyna og satt meg i sofaen (it’s what I do, sofatid uten dyne er bare tragisk) og det er fredag. Det er helg og jeg kan kose meg, sove lenge i morgen og ta bilder og bare være… Åh, jeg liker helg.
  the SAGA by Steinsdotter Vil gjerne at du leser denne blogposten It’s not much….My Profile

 8. Koselig bilde av deg nederst!!
  Tenk at koppen min nå lever et koseliv i nord! Kos deg masse med kaffe. Gleder meg over alle ord du skriver. Flott blogg!!!

 9. Hehe, nå måtte jeg sjekke hvilket øye som er dominant, jeg har dominant venstre øye jeg. Men jeg er ambidextrous da.

  Anyway, jeg måtte se hvilken dato den biff og blowjob dagen er, og det er jo pi day! Det høres da ut som den perfekte dag? Biff, blowjob og pai? Vi hadde i hvert fall pai da, både middag og dessert. 😀

Stengt for kommentarer.