Hei.

Det sies jo at ærlighet varer lengst. Eventuelt så kan det være at man kommer et godt stykke med kraftig overdrivelse og å smøre på så det holder..

Følgende telefonsamtale fant sted i går. Med Isa og bestemor i hovedrollene og meg som sufflør i bakgrunnen..

Bestemor: Hallo?

Isa: Bestemor du veit i mårra??

Bestemor: Ja??

Isa: Mamma har vakt og ho har masse papira å hves hain pappa skal ha både meg å hain Yme og ho Eir aleina så e dæ ikke sekkert at vi får mat! Kain i allefall æ å ho Eir kåm tel dæ i mårra ætter barnehagen og skola?? Så kain vi få mat!

Suffløren: Det er nok lurt om pappa og Yme også får komme på middag..

Isa: Bæstemor? Hain pappa må nok åg få mat!

Isa: Og du bæstemor, så e dæ svømming ætterpå å når vi ha spist så kain æ å du å ho Eir dra på dein. Ho mamma sei ho ha sport om dæ før! Kain vi bærre kåm då ætter barnehagen og skola då? E dæ greit? Vi træng dæ! Du førstår bæstemor at hain pappa klara jo ikke mæ alt dæ hær!!

Isa: (som nå har lagt telefonrøret fra seg) Pappa! Vi får mat, ho bæstemor sa dæ va greit!!

 

Av og til bør man rett og slett være litt utspekulert. Skyve barna, som tross alt har dådyrøyne og bedende stemme, foran seg. Så mens jeg med god samvittighet satt på kontoret i dag og signerte medisinkort for apoteket med verdens beste samvittighet sørget bestemor for at familien fikk mat og jentene kom seg på svømming! Familie er toppers!! Og for the records: Henning hadde nok klart brasene om han måtte, selv om Isa etterhvert tviler veldig..

IMG_3648

13 Kommentarer on Ærlighet varer lengst…

 1. Jeg lurer på om du oppdrar neste generasjon minister? Som hun fikser og ordner, den lille Isa, herlig jente. Henne vil jeg møte en gang!
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Her er vi igjenMy Profile

 2. Vet du, dere er bare så heldige. Her gikk mannen nesten glipp av ultralyden (og det har han ikke gjort med noen av de andre før) i går fordi onkelen ikke kunne slippe fra jobb og gudmora var på dagvakt. Heldigvis hadde vi verdens beste nabo i byen, og etter kiropraktortimen sin kom hun ilende til og avlastet han som satt i bilen og trippet, så han fikk være med på de sju siste minuttene av den spennende timen vår. Vi bor så vakkert og fint til, men jeg skulle veldig gjerne hatt mer familie i nærheten.

  Dere er virkelig heldige 🙂 Og jeg mistenker at den bestemora mer enn gjerne hadde sagt ja selv om Isa ikke hadde tatt/fått ansvaret 😉
  EventyrElin Vil gjerne at du leser denne blogposten #denfølelsenMy Profile

  • Åh, så bra han rakk det! Det er noe spesielt, det å være på UL. Ting blir så virkelig da… Vi er veldig glad for all familie vi har. Mamma og pappa er her flere helger enn de er hjemme og det er fantastisk godt. Svigers bor her og det gjør søstera mi også så ja, vi er heldige.

 3. Haha, det er alltid best å la ungene ringe, besteforeldrene klarer ikke si nei til de!
  Og du, snakker du sånn dialekt? Da må jeg liksom venne meg til det nå, når jeg møtte Stine skvatt jeg når hun åpnet munnen, hun hadde jo ingen dialekt i hodet mitt!

  • jepp, snakker dialekt ja. Nordlending. En blanding av helgeland, salten og ubestemmelig nordnorsk.. Så bare venn deg til tanken 🙂 Men hva snakker Stine?

   • Eh, har jeg lov å broadcaste hvor du er fra Stine? *roper*
    Inntil videre kan vi kalle det øysk. 😀

    • Jeg roper tilbake “seeelvføøølgelig!!” Vel, jeg kan jo si det selv da… Karmøy, Norges mest befolkede øy mhm. Så jeg snakker kav Karmøysk 😉 Noe av det første Mrs. C ytret da vi møttes på lanseringen, var nemlig akkurat dette med det sjokket hun fikk over at jeg ikke snakket sånn jeg skrev… Hehe, men tror du ble ganske fort vant med det eller hva C!? ;-P

     • Haha, joda, det gikk greit. Sjokket la seg fort! Men i mitt hodet hadde du jo ingen dialekt. Ikke at jeg synes du skal skrive dialekt, forresten. Men du vet, når man leser blogginnlegg og sånn så “snakker” jo vedkommende når du leser. Og du snakket jo Oslosk, du bor jo her og! Men det gikk greit ja. Karmøysken din er høyst sjarmerende. 😀

 4. Det funker hver gang! Snipp har en kompis som er begynt å ringe til oss selv når han vil på besøk for eksempel. Da er det fryktelig vanskelig å si nei selv om det egentlig ikke passer altså! Jeg er ganske sikker på at dere må være drømmefamilien min <3
  Drømmelykke Vil gjerne at du leser denne blogposten Du er mislykka du!My Profile

Stengt for kommentarer.