Hei.

Planene for helga var som følgende. Ta med alle tre ungene til Bodø for å storhandle og se Doktor Proktor på lørdag. Gjøre en hel masse husarbeid på søndag. Potensielle kriser hele veien. Eir var slett ikke fornøyd med valg av film, Yme liker på ingen måte å sitte i en handlevogn, Isa hadde egentlig tenkt å være prinsesse Sofia den første hele helga, Henning var på nattevakt natt til lørdag.. Jepp, det var duket for kriser så langt øye kunne se. Så her kommer ti tips som lar en ellers ganske ugjennomførbar helg bli riktig bra:

1: La 7-åringen ta med seg ubegrensede mengder sminke i veska si..

IMG_3651

 

2: Ta med tante og store mengder godter inn på kino. Det hjelper også at filmen er dritbra. Selv om du ikke får Eir til å innrømme det syntes hun og at det var morsomt med promping i en drøy time..

IMG_3654

 

3: Sørg for å ha batteri og nødlader fra Apple slik at Netflix og Dora kan gå nonstop under handleturen.

IMG_3659

 

4: Sørg for at den nødladeren er skikkelig ladet slik at Dora også kan sees når man venter på maten på resturanten.

IMG_3661

 

5: Gi ungene noe de skikkelig skikkelig digger til middag.

IMG_3668

 

6: Sørg for snøstorm på veien hjem slik at Henning holder seg våken bak rattet etter nattevakt med påfølgende 10 timers bytur:

IMG_3671

 

7: Våkne på søndag til strålende sol og tenk at “i dag driter vi rett og slett i husarbeidet!:

IMG_3674

 

8: Drit i husarbeidet og gå ut. Bygg snøhule, spis snø, gå på ski, ak på akebrett og spis boller og drikk kakao på platten. Og ta idylliske bilder av ungene mens du fortrenger den megadigerkjempestore krangelen du hadde med dem før de tok på seg nogenlunde fornuftige klær.

IMG_3680 IMG_3685 IMG_3690 IMG_3705 IMG_3706 IMG_3710

 

9: Dra på besök till en trevlig kollega som faktisk har sin egen dyrehage/bodegård. Bli belønnet med en overlykkelig 7 åring som endelig fikk sitte på en hest, en fireåring som også endelig fikk sitte på en hest og en 2 åring som går rundt seg selv mens han roper “geit! sau!! Gris!!! HANE!!!! geit!!! Gå denne veien!! Gå denne veien!! Geit spis han Yme!!! Gå geit!! Gå geit!!! IIIIIIIIIIIIIK!!!!”

IMG_3713 IMG_3715 IMG_3722

 

10: Sørg for å få middag hos svigers og når kvelden kommer og ungene sover driter du fortsatt i husarbeidet. Du takker fantastisk sammensetning av gener som sørger for at ingen i familien er allergisk mot støv, du synker ned i sofaen med den trygge vissheten om at kleshaugene faktisk ikke drar noen vei av seg selv og oppdaterer deg på både instagram, facebook og blogger før du legger deg.

IMG_3732

 

Håper dere hadde en fin helg folkens!

9 Kommentarer on Ti tips for en vellykket helg.

 1. Ja, jeg fortsetter her sånn som du startet i min…. selv om det er pedagogisk ukorrekt:

  Fy søren for en flink mamma du er!

  Drit i klesvask, husvask, unger som sitter og øver på gangetabellen under handleturen og frivillig ser dokumentarer om farene ved global oppvarming. Heia skuldre i skuldrehøyde (og ikke som ørepynt) og basing i snøen!

  Men hvordan fikk du barna til å like sushi? 😀
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Vær takknemligMy Profile

  • Takk, takk. Å få ungene til å like sushi gikk egentlig av seg selv. De liker ris, de liker fisk og de liker av en eller annen grunn soyasaus. Isa er ingen fan av den svarte tanga og spiser derfor skjeldent sånne ruller, men laks og scampi går ned på høykant. Eir er mer altetende, men når det kom sånn blekksprut med sugekopper på på en bit i sommer sa til og med hun stopp. På lørdag spiste hun 18 biter og stoppet fordi jeg nektet å kjøpe mer 🙂

  • Den var bortimot perfekt, jeg skal innrømme det.. Selv med hyl, skrik og krangling innimellom..

  • Det er det aller viktigste å tenke på når man skal lage barn 🙂

 2. Ah, sushi. <3
  Hørtes herlig ut hele helgen!

  Likte Yme også doktor proktor filmen? Jeg har tenkt at 3 åringen egentlig er for liten, men ellers tror jeg vi skal se den alle sammen.

  • Yme, pappaen og onkelen var på Biltema mens vi jenter koste oss på film:)

 3. The 41,000 square foot Cascades Indoor Waterpark was THE place to ride out the frigid Friday night, according to our eleven year-old.
  A common complaint I seen from unhappy consumers of this mop was that it left the floor too wet the
  first time they used it. Once you have amassed a collection of items
  ready to be purged from your house, consider donation rather than dumping.
  Dessie Vil gjerne at du leser denne blogposten DessieMy Profile

Stengt for kommentarer.