Hei.

I morges da klokka ringte gjorde jeg som jeg alltid gjør. Slumret den i fem minutter. De fem minuttene er så deilige. Stjålet tid. Der man egentlig skal slepe seg opp av senga, men i stedet drar dyna over hodet og nisover i fem minutter til..

“Mamma??? NÅR har du egentlig tenkt å stå opp?? Det er lyst altså!!” Pokker, det var jo fortsatt 3,5 minutter igjen av de hellige fem… Å forsøke å overse furien som står i døra er jo et alternativ, men ikke lengre så enkelt når hun røsker dyna av og roper inn i øret mitt.. “MAMMMAAA!!! Er du døv eller??” Ja, det kan i allefall tenkes at jeg blir det nå..

Isa trallet og sang ut på badet, jeg mer slepte bena etter meg. Etter en vask av fjeset, fortvilet leting i skapet etter en ren BH (bortkastet tid, jeg vet meget godt at alle de rene ligger i haugen med ubrettede klær i stua) og en raskt tannpuss var jeg klar for vekking av elste jente.

Å vekke Eir er vanligvis en kurant sak. Man går inn, forteller at det er morgen, drar føttene hennes ut over sengekanten, setter henne i sittende stilling og så er hun en selvgående maskin som finner klær, går på badet, kler på seg, ordner hår osv. Helt til jeg uheldigvis sa: “ta på treningstights og t-skjorte da, du har gym i første og så tar du med de vanlige klærne i gymbagen”

Å du milde for et spetakkel. jeg er jo bare så dum!! Treningstights???? Har jeg aldri hørt om shorts eller? Og T-skjorte?? Hva med singlet. Argumenter som at hallen ikke akkurat er veldig oppvarmet, men mer ligner en ishockeyhall hva temperatur angår falt på stengrunn..

I og med at klokka gikk mått jo også Yme opp. Vanligvis spretter Yme opp av senga når vi kommer inn, klar som et egg for en ny dag. Vel ikke i dag. Så mens jeg fortsatt kjører hardt på mine argumenter for tights foran shorts forsøker jeg å dra en vrælende Yme løs fra senga og fire kosedyr. IKKE BNAGE!!! IKKE SKIFT BJEIE!!! IIIIIIKKKKKKKEEE KLEA PÅÅÅ!!!! Budskapet ble presentert høyt og tydelig..

Jeg begynte så smått å sende noen hat tanker til Henning som dro en halv time før jeg sto opp…

Matpakker må smøres. Mens Eir gkk opp og ned trappa og forklarte for syttende gang at absolutt alle, ok kanskje ikke alle, GREIT!! INGEN ANDRE har shorts men JEG VIL HA!! og Yme fortsatt vrælende forsøkte å forklare at han ville ha hette på jakka, ikke ville ha hette på jakka, MÅTTE ha hette på jakka begynte så smått Isa’s strålende humør å ta slutt.

Isa hadde en plan og en strategi for dagen. Hun skulle spise en rolig og fredelig frokost i barnehagen! Ikke komme halsende i siste liten og hive i seg ostesmørbrødet sitt slik som hun har gjort i det siste for at vi er så utrolig trege på morgenen. Hun hadde stått opp tidlig, funnet klær, kledt på seg, pusset tennene, satt klipe i håret og sto klar til å gå ned å få på uteklær. Som den smarte ungen hun er så hun jo at planen holdt på å gå skikkelig rett vest!!

EIR!!!! YME!!!! Æ ska ha frokost i dag!!! ORDENTLIG frokost og æ ska KOS MÆ ME DEINN!!!! EIR!!! DU e sju å æ e fire!! Æ e heilt færdi!! KLE PÅ DÆ!!!! Main kain ikke ha shorts på vintern! Du ødelægg heile frokosten min!! YME! Slutt å hyl! Korsen ska æ få frokost når dåkker e så teit!!

Eir trampet opp trappa, kom ned i tights og en singlet. Jeg lot singleten passere. Gymklær ble pakket under Isa’s vanvittig strenge åsyn. Yme fortsatte å vræle, men flyttet seg i allefall unna mine ben.

Vi kom oss ut døra. Og inn i bilen. Eir’s humør steg betraktelig da døra hennes gikk i vranglås og hun måtte klatre inn i bilen over girstang og det hele.

Bilturen til barnehagen gikk slik: Yme hylte. Isa sang sin egenkomponerte sang: “endeliiiiiiiig kan vi kjøreeeee, vi kjører til barnehaaaaaagen, jeg skal spise frooooookost…” Eir holdt seg for ørene og fortalte at småsøsken var det ingen vits i å ha egentlig..

Isa fikk frokost. Yme forvandlet seg til en sol da han kom inn på avdelingen og Eir kom seg på skola. Jeg karret meg på jobb og druknet mine sorger i en kopp te. Med vakt og full storm meldt fra ettermiddagen av kan jo denne dagen bare bli bedre var det jeg tenkte….

Og nei, ingen bilder til å illustrere denne posten….

18 Kommentarer on Morgenstund har gull i munn.. NOT!!

 1. Isa er ei løsningsorientert frøken, rett på sak og ingen dilldall…… Lika sånt

  • Ble i hvertfall mye tull denne morgenen her….

  • Hun er ganske kul! Når man møter henne på en god dag. Ellers kan hun jo fremstå litt brysk og bestemt… 🙂

 2. He he he, herligste Isa, ser dere alle for meg, og virkelig dumt at den ferga gikk skjønner jeg.

 3. He he he, alltid deilig med en morsom start på dagen, så takk for stunden

 4. Dette er uten tvil en av de beste postene jeg kunne fått til den ellers så dårlige smoothien vi klarte å lage i dag. Jeg ler så jeg er takknemlig for både knipeøvelser og at jeg faktisk gikk på do før jeg leste denne. Takk, Laila, dette var en regelrett lykkepille!
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Frokost- smoothieMy Profile

 5. Jeg skjønner veldig godt at hun vil kose seg med lang frokost i barnehagen. Det er en koselig stund det 🙂 Før alt braker løs 😛

  Jeg må le litt når jeg leser. Kjenner meg igjen, bortsett fra at jeg hadde bare EN!
  En skikkelig slapp, ubertrøtt, superduperB-menneske barn som aldri ville stå opp.
  Det var det samme hver morgen, og i tillegg til at det nesten var umulig å få henne opp – når hun først hadde kommet seg ut av senga kranglet vi om klær – HVER morgen.

  Så plutselig, første skoledag i 4 klasse var det som om englene sang, himmelen åpnet seg og hun så lyset. Fra den morgenen var det vekkeklokke, opp selv, helst klokke 06 – for gudene må jo vite at man skal ha god tid på morgenen), lage matpakke selv, pakke alt annet selv, komme seg på skolen selv! Nå er hun et utpreget A-menneske og veldig selvgående, som igjen er veldig deilig for en halvtrøtt mamma 😉
  the SAGA by Steinsdotter Vil gjerne at du leser denne blogposten Things I’ve enjoyed lately.My Profile

  • Kjenner jeg gleder meg veldig til første skoledag i 4 klasse.. Vanligvis så står Eir veldig greit opp. Og ordner og fikser det meste selv utenom maten. Men i dag var bare alt galt..

 6. Åh! Musikk i mine ører! Det skjer altså i de beste familier!! 😉
  Jeg ringte Jack i morges jeg. Du må komme hjem å levere ungene i barnehagen. For det utartet seg nemlig til filmen “Mission impossible” Foruten gjengangeren “rosa prinsessekjole på HVER DAG-UTEN ull under for det har ikke prinsesser” så klemte storesøster lillesøsters fingre i døra. Det utløste et ramaskrik som vekket hele sykehjemmet ved siden av oss. Storesøster hadde gjort seg klar i prinsesskjolen, tynn strømpebukse, boblejakke, og GIKK UT! Og hun elsker å gjemme seg, så da jeg ropte ut døren så var hun ikke å se. Jeg fikk hjerteinfarkt. På samme tid fikk lillesøster raserianfall av den sjeldne sorten, for hun VILLE IKKE HA KLÆR PÅ I DET HELE TATT!!!
  Men så kom Jack og reddet dagen! <3 Og jeg sendte noen beundrende tanker til alle alenemødre der ute mens jeg lagde meg en velfortjent kaffe.
  God helg familien Bareherlige!

  • Virker som om din morgen slo min ned i støvlene, selv om det ikke er en seier jeg egentlig ønsker noen av oss.. Klær er altså en styggedom. Skulle bodd på en øde øy der man kunne gått naken hele tiden.. Men spørs om det hadde blitt litt kjedelig det også..

 7. Jepp, enig i at dine innlegg er virkelig en lykkepille 🙂 Nå har ikke jeg slike morninger, men kan levende forestille meg hvordan dere har d.
  God helg og gleder meg til neste innlegg allerede!

Stengt for kommentarer.