Hei.

Vi skriver 3. Mars. Akkurat det burde gi meg litt panikk for jeg kom plutselig på her i går, da jeg spise middag at jeg og Henning har brylluppsdag om to dager. 5.Mars for tre år siden gav vi hverandre vårt ja i kirka. Vakker dag osv, osv. Og jeg har hverken tenkt på gave eller blomster eller noen ting.. Henning som satt godt ned i godstolen, fordypet i ett eller annet spill på iPaden gløttet opp med et halvt øye og var sånn måtelig interessert da jeg spurte om blomster var bestillt fra hans kant osv.. Tror dagen blir forbigått i stillhet. Evt så kan jeg feire med svigermor, for Henning har nattevakt og jeg har vakt så stor romantikk blir det uansett ikke.

Men 3. mars altså. Det burde være vinter. Masse snø, eldorado for skiglade unger. Yme burde få sine første aketurer, hvinende av latter ned bakken. Det burde ligge isklumper til smelting i gangen og bobledress burde være et must når vi gikk ut døra.

Vel, ikke helt. “Mamma, er det sommer i dag?” har vært Isas mantra de siste ukene. Hver morgen har hun stirret på visne blomster i krukkene ute og lurt på om vi ikke snart skal plante noe nytt. Jeg har gitt opp å kle på dem varme sko, joggesko passer liksom bedre. Yme er blitt en racer på sykkel, han øver seg hver dag. Og det er så kjapt å gå ut når man bare trenger en liten fleecejakke, tynn lue og sko..

Klimakrise eller ikke, vi har i allefall ikke hatt vinter denne vinteren. Rett nok var det bitende kulde hele januar, men det var sol og fint vær alikevel. Og nordnorske sommere kan være riktig kalde. Ikke rart at Isa er forvirret.

Jeg regner jo med at snøen kommer. Den kom i slutten av mars i fjor og lå til uti mai. Kjedelige greier. For når snøen ikke har kommet til 3.Mars så kan den liksågodt forbli fraværende.

Uansett. 3.mars har vært en fin dag. Kom hjem til ferdig middag som mamma hadde laget. Overetasjen var støvsuget av min kjære og det var lagt nytt på sengene. Yme risikerer ikke lengre å bli spist av en overdimensjonert støvdott som mormor har fryktet hele helga.. Jeg har vaktfri og har derfor laget fastelavensboller siden jeg ikke gadd det i går i tilfelle jeg måtte ut. For ikke å snakke om grytebrødet med musli og aprikos..

Og så nøt vi en rett og slett nydelig solnedgang fra verandaen. Med løfter om en sommer som kommer.

Håper dere har hatt en fin 3. mars!

3 Kommentarer on 3.Mars

  1. Her er det cherrox og boblebukse. >Fjellhamar er snøhøl og plogen går før 17.mai toget…. hihi, alltid noe å klage på?

  2. Om det er en trøst har vi ikke sett snurten av snø her i Bergen heller. Okei… Nå er kanskje ikke kjent for snø, men det pleier å være surt, kaldt og i alle fall skikkelig med snø på fjellet! Tror jeg har skrapt is av bilen tre ganger *bankibordet* Nå tror jeg ikke alt kan skyldes på klimakrisen, det sies jo at til og med vær har en syklus 🙂 Gratulerer med bryllupsdag i morgen!

Stengt for kommentarer.