Hei.

Her i Casa Didriksen så har ikke kosedyr vært noe som har vært særlig populært. Joda, jeg har tatt vare på den første spraglete leoparden mamma kjøpte til Eir da hun var nyfødt. Jeg har også tatt vare på bamsen og selen Isa og Eir gav Yme når han kom til verden. Men bamser har liksom ikke fanget interessen til noen av mine unger. Dette har forøvrig barnehagen nytt godt av da det alikevel på forunderlig vis samler seg noen bamser i et hus med tre unger.

Nå er bamsesamlingen serdeles avgrenset. Eir har en bamse i senga. Den sitter i hjørnet og brukes som lyddemper for vannflaska som ellers dunkes inn i veggen. Isa har en enorm kosegris som brukes som hodepute og så har hun en hund. Hun er ganske glad i den hunden, men det er ingen krise heller om den ikke er der når hun skal sove.

Yme er vel den som er belemret med flest bamser. Som nevnt så er det den selen som Isa kjøpte da han ble født. Og den lille bamsen med blå genser som Eir kjøpte. Så er det Elfie og Jumpi og Apa som han fikk til jul som liksom må være der sammen med vennebyendyna. Og så rasket han med seg en hund sist vi var på IKEA. Den hunden er veldig myk og kjekk å holde rundt når man skal sove, men som Isa’s hund så er det ingen krise om den ikke er der. Ikke de andre heller for så vidt.

Men nå er det ting som tyder på at vi går andre tider i møte. Vi var på handletur på lørdag. Der møtte Yme sin nye bestevenn. Vennen heter PELLE-tibil og er en sort og hvit boble som, ja du har nok gjettet det, ligner mistenkelig på Pelle Politibil.

Det var kjærlighet ved første blikk. Store tårer og protester da bilen for 15 sekunder måtte slippes for at den skulle betales. Senere på resturant, da krisen med vannglasset som ikke var riktig var over, sto Yme og PELLE-tibil i vinduet og så på bilene som kjørte forbi på veien. I bilen på tur hjem satt Yme og PELLE-tibil og så Barbie- en hestefilm sammen.

Da det ble kveld var PELLE-tibil med på stellebordet og etterpå i senga.

PELLE-tibil var med på søndagsskole i går. Tror de fleste som var i kirka fikk med seg PELLE-tibil som kjørte i midtgangen og sa bæbu bæbu. Presten fikk utførlig innføring i at han både kan si WROMM!! og bæbu bæbu. Når vennebyen og barneTV flimrer forbi sitter PELLE-tibil trygt i armkroken og han står pent ved tallerkenen når Yme spiser middag.

PELLE-tibil var med i senga også natt til i dag og da vi skulle i barnehagen var det en ting som var sikkert og det var at PELLE-tibil VÆR MED!!!!!!!!!!! Store tårer og gråt av savn da Yme i barnehagen måtte sette PELLE-tibil i hylla mens han skulle spise frokost. Jeg har en misstanke om at han ble hentet inn etterpå.

I ettermiddag har PELLE-tibil spist taco hos bestemor og bestefar og sett barnetv og spist grove rundstykker til kvelds. Han har overvåket at tannpussen ble gjort ordentlig mens han kjørte på flisene under speilet på badet. Pelle-tibil satte også pris på kveldens lektyre om Thomas toget før han sovnet trygt i armkroken til Yme ved siden av nevnte hund som ble trykket godt ut til siden.

Det er fint å ha en bestevenn. En som står ved ens side i tykt og tynt. En som beskytter en når man er litt redd og en som ler av det samme som du ler av. Om nå denne bestevennen skulle ha fire hjul, rød sirene på taket og være sort og hvit og produsert i Kina så er vel ikke det så nøye. I skrivende stund ligger PELLE-tibil og sover ved siden av et krøllete hode og passer på at intet vondt skjer bestekompisen og det aner meg at i morgen skal de to ut på nye eventyr..

Sorry uskarpt bilde, men i redsel for å vekke PELLE-tibil tok jeg kun et inne på det mørke rommet der..

19 Kommentarer on En venn..

 1. Sukk, så fint 🙂 Plutten sover med minst tre bamser rundt seg (og vi har fått sikkert 100 til i gave!). Men en politibil er sikkert vel så bra som bamse når man har blitt stor gutt 😀

 2. Åh, så herlig, skjønner godt at han har falt for den bilen. Har du vist ham de originale Pelle-episodene? Det er vanvittig populært her i huset, til tross for uklare bilder og tidvis hakking.. 🙂

  • Tror jeg må prøve å finne de filmene.. Og den spillefilmen som ble laget. Han har jo sett tegnefilmene, men egentlig ikke vært så veldig interessert. Før han fant den bilen da..

 3. Så kjekt å ha en bestevenn, og så nydelig at den har fire hjul og lys på taket. Her ligger de fleste bamsene i en slagbenk, med unntak av Bamse da. Den er hjemmestrikket og er snart utslitt. Den er bare et steinkast unna, når vi er på ferie og på hjemmebane. Utover det så er uttrykkskjøretøy og et helikopter alltid slagere her i huset ….

  • Utrykningskjøretøy har vært poppis her, men det har liksom vært brannbiler så ble litt overassket over at han så inderlig og med en gang knyttet seg så til den bilen. Men er jo fasinerende søtt da.

 4. Åh, det er så fascinerende og fint med disse bamsene og leken som får status som fullverdig familemedlem. Her spiller en grusomt stygg og slitt Ole Brum rollen som lillebror og trøstevenn. Jeg sverger på at fyren har sjel! Jeg er ganske glad i ham selv, må jeg innrømme;)

  Og det spiller jo ingen rolle om det er bamser eller dukker eller biler som får rollen som bestevenn. Biler kan jo også gråte og bli sultne! Hurra for barnas fantasi;)

  • Ja det hadde vært noe. “fortellinger fra mitt liv i hendene på Yme..” “Hvordan overleve å se hestefilm med Barbie sammen med bestekompisen for niende gang på en uke” “Hvordan jeg akkurat unslapp badekaret..”

 5. Det er bare så herlig, godt han fant en god venn i pelle politibil, ikke den verste vennen en kan ha det nei.
  Her har to av barna vært veldig glad i bamser, mens de to andre kun har brydd seg om å ha en bamse og han ene var vel mer lik din, en bil er flott å ha i sengen.

 6. Her har det heller aldri vært spesielt stas med bamser eller andre kosedyr. Litt synd, for jeg tenker også at det må være godt å ha en myk bestevenn.
  Kanskje jeg skal prøve meg på en politibil da… En hard bestevenn kan jo være like god som en myk 😉

 7. Nei og nei, har du sett noe så herlig da?

  Pelle Politibil er ikke det verste, hadde en periode med en kjempestor Tussi som skulle være med på tur,

  PS. Jeg har hundreogtretusen bamser, du må gjerne få et par til om du klarer å overtale ungene å gi slipp på dem. Jeg er faktisk villig til å betale deg for å løse oppgaven også. 🙂

 8. Så kjekt. Løp og kjøp en til som du gjemmer godt. Når pelle blir borte er det lurt å ha back up

Stengt for kommentarer.