Hei.

“Yme!! I dag er dagen!! Den store dagen, den beste dagen! Det er i dag Yme!! Nå er det bare en time igjen! Tenk Yme, nå skjer det!!”

Isa pratet nonstop fra hun kom hjem fra barnehagen i dag. Mest pratet hun vel til Yme som nok var den som protesterte minst på den ustoppelige strømmen av lovprisninger av dagen i dag.

For dagen i dag har Isa gledet seg til siden klokka åtte 13. mars 2013. Det var nemlig da vi dro hjem fra karnevalet på skola i fjor. Og i dag var ENDELIG DAGEN KOMMET!!! Dagen for karneval på skola. Dagen som i Isas verden er bedre enn julaften, bedre enn nyttår, bedre enn 17 mai og kommer like oppunder bursdagen i mai.

Eir har også gledet seg. Hun hadde i tillegg en plan viste det seg etterhvert. Jeg har ikke gledet meg. Om du ikke husker våre noe rufsete erfaring med karneval så følg linken over her og du vil forstå min skepsis.

Kostymer har vært diskutert. Eir gikk for en oppgradert utgave av fjoråret. Hun stilte som brud. Med mitt brudeslør, sin egen gamle brudepikekjole og en lekker pelsjakke. SMinken var på plass og krøllene i håret likeså. Jeg med brannsår på fingertuppene og minst sju grå hår ekstra etter seansen på badet. Etterpå hadde vi en fotoshoot fotballfruen verdig..

Isa har for lengst bestemt seg at hun skulle dra som Sofia den første. Kjolen lå klar, en kosehund fikk rollen som kaninen kløver og diademet ble vakkert satt på toppen av hodet.

Yme ble under ville protester ikledd ridderkostyme. Han hadde satt seg godt til rette i godstolen med en episode vennebyen på iPad og ville slett ikke på noe karneval. Entusiasmen ble betydelig større da Eir nevnte at det jo var godteri å få der. Ungen slengte på seg hjelmen og stakk sverdet under armen og hoppet ned trappa.

Jeg må få rette en stor takk til foreldrene til femte klasse i år. De har forstått det!! Voksenstyrte leker. Premier til alle. Ingen vinnere i stolleken. Det var en fryd å være på karneval.

Isa hadde tidenes kveld som hun alltid har. Standarreplikken i bilen hjem “Dæ hær va dein bæste fæsten eg noengang har vært på!!” kom også i dag.

Jeg nevnte at Eir hadde en plan…. jeg fant det litt underlig at hun ikke var sammen med noen av klassevenninnene.. Derimot drev hun og sirklet rundt femteklassingene. Fortalte hvor fin kjole hun ene jenta hadde, hvor kjekk han ene gutten var i kostymet sitt, tilbød seg å hjelpe til med å bære stoler på stolleken. Og ble belønnet med prisen for kveldens fineste kostyme! Svært fornøyd med både mine evner til å lage krøller, sin egen evne til å smiske med juryen og juryens evne til å forstå at det var et fantastisk kostyme var også Eir i år fornøyd med karnevalet. Isa kunne ærklære at neste år skulle hun være brud også så jeg får vel lete på FINN.no etter et til brudeslør…

Kveldens overraskelse sto Yme for. Etter å ha spist en pose popcorn, en eske med drops, en kvikklunch og drukket en kopp med vann var han klar. Klar til å innta dansegulvet. Og for en rytme! For en vrikking på stumpen! For en imponerende evne til å stoppe når musikken stoppet under danseleken! Under her skulle det nå vært en video av dansevidunderet, men jeg får ikke til å legge den til så for dere som er spesielt interessert får dere heller se den på instagram der jeg heter @casadidriksen

Og danseløven Yme fikk diplom han også. Kåret til kveldens, ja nettopp, danseløve! Da var danseløven litt trøtt, litt lei og ikke så veldig interessert i å danse lenger. Men svært fornøyd med kvelden også han. “Karnevaaaaal artiiii!!” sier vel det meste.

Joda. Jeg har fått en noe mer positiv innstilling til karneval. Det kan være riktig moro. Det var i allefall det i dag. Lykkelige barn, sovnet som små engler… Livet er herlig!

8 Kommentarer on Karneval

  1. Fy flate så nydelige barn dere har!!
    Jeg kan allerede se for meg trykksakene til bryllupet til Eir! Det er vel ikke utenkelig at det blir med innslag fra dette karnevalet:p

    Herlig, herlig:)

  2. Herlig! Skjønne unger alle tre 🙂 Jeg er imidlertid glad jeg slipper å stå med krølltang og sminke på våre tre gutter i årene som kommer (skjønt, man vet jo aldri…)! Bra jobbet! Fin kveld til deg 🙂

  3. Du har teken på den krølltangen altså!! Den kjolen til Isa har jeg også kjøpt.. men den var ikke.. rosa! Så den henger fremdeles ubrukt.. Stønn.
    For noen herlige unger <3 Nå inn for å sjekke filmen på instagram!

Stengt for kommentarer.