Hei.

Nå har jeg vel allerede avslørt sluttet på dette innlegget i overskrifta, men slik er det når man bobler over av stolthet over egene bedrifter!

Vel den deigen jeg laget stod jo på kjøkkenbenken og koste seg i hele natt. Jeg for min del var ute og kjørte ambulanse..

I kveld, etter at jeg, Eir og Isa hadde vært på svømming og leksene var gjort og de samme to jenter langt og jeg hadde sovna litt i senga til Eir var det på tide å trå til verket.

På et bakepapir godt melet til ble deigen behørig brettet og foldet.. Og fikk heve igjen..

Min flotte gryte ble satt i ovnen på 250 grader og ble god og varm og på en meget lite sofistikert måte ble deigklumpen lempet oppi gryta. Med mel og det hele. Jeg var litt bekymret for det så litt ut som om jeg skulle bake flatbrød oppi den gryta..

men jeg klasket det oppvarmede lokket på og puttet greia i ovnen og lot det stå til..

Og da jeg 30 minutter senere fjernet lokket.. Voila!! Fine, fine grytebrødet mitt..

Fikk stå litt til for å få farge og se her da dere:

Det er vel jenta si som kan lage grytebrød!! Fine brødet. Eneste problemet er at jeg jo driver og lever livet med lavcarbo så brød er jo egentlig ikke helt det jeg bør spise. Henning derimot, spiser ikke lavcarbo så han går en hard tid i møte med diverse grytebrød. For den grytebrødkokeboka er bestillt og jeg tror allerede at det grytebrøde med hele hvitløksfedd som er langtidsmørnet i olje kan være veldig veldig godt. Eller det med ost og soltørket tomat. Eller det med timian og noen frø jeg egentlig ikke har hørt om. Problemet til helga er at jeg både har planer om å bruke gryta til en marrokansk lammegryte og et grytebrød som passer til….

Og mens jeg sitter her og venter på posten og grytebrødkokeboka så har jeg skippet lavcarboen for i kveld og kost meg med grytebrød, melk og en annen bok. Nemlig Mammarådet. Skrevet av noen av de besteste bloggdamer jeg vet om!

Nå skal jeg legge meg. Har en hel vaktfri kveld og skal nyte at jeg vet at jeg kan sove uforstyrret. Med mindre en av ungene våkner da…

18 Kommentarer on Vi snakker suksess!!

 1. Her drysser det på med både husmorpoeng og matbloggpoeng! Dette så jo skikkelig flott ut, og frister til prøving også for andre brødbakeamatører. Riktignok har jeg ikke så stilig og emaljert jerngryte som du har fått (litt misunnelig), men den 16 år gamle svarte Høyang-gryta mi skal nok få prøve seg på dette.
  Jeg er for øvrig blant de som er nærmest avhengig av jerngryte. Den brukes til alt av gryteretter og pastasauser hos oss. Jeg synes jeg sparer både tid og oppvask ved å steke kjøtt/kylling/kjøttdeig rett i gryta, og deretter tilsette resten av ingrediensene.

  • Det var veldig veldig enkelt så dette tror jeg virkelig at alle kan få til. Men man må jo ha den gryta da og jeg vil tro den Høyanggryta fungerer så godt som bare det. Tenkte å prøve å lage en gryte i den gryta på søndag så mulig jeg har fått åpnet øynene for en ny verden..

 2. Hei søte du,
  så innmari koselig at du deltar på giwe away hos meg! Den boken fra Tonerose Design er bare EEEELSK! tvi tvi!

  det er så gøy når bakst blir vellykket! Jeg blir like hoppende glad hver gang *smiler*

  Happy Lille Lørdag til deg!
  Her er det null på tapeten for en gang skyld – sååå digg!
  klemklem

 3. Åh, takk for oppskrift på instagram! Det var veldig veldig snilt! Brødet ser nydelig ut, og skal garantert prøves ut neste gang vi er på hytta! (Kun der vi har slik gryte, urutt!)

  Håper du koste deg med boka også 😉 jeg hopper alltid litt i stolen når jeg ser at kjentfolk (jeg får lov til å kalle deg det nå?) skal lese den, hoho.

  • Det var godt! Koser meg masse med boka. Dere har vært så flinke alle sammen. Har enda ikke funnet et kapittel jeg ikke likte og nå nærmer jeg meg slutten. Ekstra moro når man føler at man “kjenner” de som har skrevet og håper absolutt du vil kalle meg kjentfolk!

 4. Det ser ut som om du må sende Henning etter en ekstra gryte!

  Jeg for min del, elter heller litt ekstra enn å vente et døgn på at brødet skal bli ferdig med å heve. Venting er venting, og jeg HATER det!

  Hilsen frøken utålmodig!

  • jammen du merker jo ikke at du venter. Du bare rører sammen den deigen og setter den bort og tenker ikke på den på et døgn. Så bretter du sammen og hiver det i gryta.. Nei, du dette må du prøve. Er et eldorado for utolmodige. Jeg synes det tar evigheter å lage vanlig brød..

 5. Oi-oi-oi! For et flott brød! Ser akkurat ut som det som kommer på reklamen hvor jeg bare dåner hver gang fordi brødet ser så godt ut! Ulempen er at jeg ikke tåler brød noe særlig, men steike kor godt det er altså 😉

  • Godt brød er veldig godt. Dette her var veldig lyst da og bare med hvetemel, men nå har jeg et med spelt og valnøtter stående til heving. Og honning. Det gledes!

 6. Det så jo kjempebra ut! Er det dette som heter surdeigsbrød, eller er det noe annet? Det ser likt ut og tar kjempelang tid å lage… Jeg sverger til Møllerens ferdige surdeigsbrød-blanding, som faktisk også blir bra…! Husmorpoeng til deg!! 🙂

  • Mener at surdeigsbrød er noe annet. Da skal det stå noe greier i kjøleskapet en stund og så skal det blandes i en deig og noe sånnt… Alle ferdigblandinger er velkommen her i huset, men dette var kors på halsen like lett som 1-2-3 ferdig brød..

Stengt for kommentarer.