Jeg fikk for halvannen uke siden passet påskrevet av min søster. Hun mener at siden vi totalt blottet for dårlige samvittighet utnytter mamma på det groveste når det kommer til både husarbeid, barnepass og diverse annet så burde jeg da ha tidenes morsdagshilsen klar til innsending til avisen. Noe jeg ikke hadde. Heller ikke hadde en plan om å lage.. Jeg parerte med at jeg hadde en plan om at ungene skulle lage noen fantastiske kreasjoner av noen kort og at jeg jo tenkte å kjøpe en liten gave…

Nå er morsdag i morgen og her sitter jeg. Grepet av panikk. Mamma er her i helgen. Takk og lov. Dunkene med rent tøy klar til bretting begynte å vokse til dimensjoner der det var utrygt å gå forbi i tilfelle angrep. Ungene var helt på randen av mormorsavn og det var forsåvidt jeg og Henning også. I dag sov jeg til elleve da vakttelefonen ringte..

Som sagt, i morgen er det morsdag. Henning fikk et panisk blikk i går da ungene begynte å snakke om søndag og frokost og kort og slikt. I dag er Henning merkelig nok i Bodø.. Aner ikke hva han gjør der.. Jeg har vakt..

Men altså, halvannen uke har gått og de fantastiske kreasjonene ungene skulle lage.. Vel, Eir er litt opptatt av regler og slik. Vel elsker hun sin mormor, men å lage kort til mormor, vel det var faktisk MIN oppgave. Det heter tross alt ikke mormordag, heller ikke bestemordag! Jeg innser at jeg burde ha snakket med barnehagen. Kortet jeg regner med ligger i den konvolutten der det står “til mamma fra Yme, åpnes søndag” kunne jo vært stilet til mormor. Barnehagen tar jo et fantastisk ansvar når det kommer til slike dager, de burde tenke på mormorer. Særlig denne mormoren som antagelig har hentet ungene i barnehagen langt flere ganger enn moren har. Tviler på at Yme bryr seg.. Og jeg, joda, hyggelig å få kort, hyggelig at jeg aner at Eir planlegger en storslått frokost på senga (håper inderlig jeg ligger i den senga og ikke er ute på et eller annet vaktmessig) men jeg synes liksom ikke morsdag er så inderlig viktig.. Bortsett fra at jeg i år ønsker meg ei støpjernsgryte for å lage grytebrød og morsdag var en fin unnskyldning for å få den. Mulig, mulig at det er det Henning gjør i Bodø. Og kanskje han også kjøper kake, for jeg har liksom ikke tenkt å bake noen..

Så kom jeg jo på at Laila, du skriver jo blogg!! Mye bedre enn en miniatyrisk bilde i et vedlegg til Avisa Nordland. For ærlig talt, jeg har sett gjennom det vedlegget og du skal være mer enn middels interessert hvis du orker å se gjennom alle de bildene der for å finne deg selv. Med mindre det allerede er delt på facebook av en datter som vil vise for verden at de har vært flinke og sendt inn bilde til avisa.

Så her er min hyllest til mamma!

Mamma som stryker juleduker før jul
Mormor på spark

Mormor er pasient

Mormor på resturant i danmark

Et skjeldent syn, helt alene i en stol, slapper av

Mormor ankom lofoten i sommer

Kjære mamma.

Det er vel ingen tvil om at uten deg så hadde skuta Casa Didriksen allerede gått på flere skjær og sunket opp til mange ganger. Jeg vet du er litt redd for at Henning av og til synes du er her for mye, men det skal du ikke være. Når man veier barnepass, brettede klær, vaskede gulv, henting i barnehage, ferdiglaget middag, sove lenge i helgen og egentid i boden opp mot det å ha huset for seg selv… Ja det sier seg selv at det tar mange, mange år før Henning synes at du er her for mye.

Det er jo ingen tvil om at ungene er glad i mormor. Det er jo mye bedre med alt mormor gjør enn det mamma gjør i allefall. Om det dreier seg om sausen på kjøttdeigen, lesing på sengekanten eller å gidde å høre “jag trodde änglarna fans” om og om igjen. Og de betaler jo tilbake for all mormorkjærligheten. Du får snørrete klemmer som gjør at du gang på gang blir liggende febersyk med hoste, du belønnes med like sta og egen oppførsel som om mamma og pappa var hjemme (for det er jo bare å innse det, de er like vant til å bli passet av deg som av oss) og hyl og skrik hver gang du reiser slik at du må gråte en svett og si at du jo kommer tilbake om fem dager ca for det gjør du jo. Jeg tror faktisk at også både barnehagen og skola forettrekker når du henter og leverer. For da har da ungene med seg alt de skal og du hører på alle beskjeder som blir gitt. De fortrekker deg iallefall foran Henning…..

Jeg er jo veldig glad i deg og veldig takknemmelig for alt du gjør for oss. Jeg har etterhvert funnet ut at du gjør det fordi du har lyst og ikke fordi du må og for det er jeg enda mer takknemmelig. Det er så fantastisk å ha vakt å aldri ha dårlig samvittighet fordi du er der og tar vare på de søte små hele helga.  Enda mer deilig er det å kunne sove til klokka 10 og enda lengre fordi ungene koser seg nede sammen med deg og egentlig slett ikke vil at jeg skal komme ned. For ikke å snakke om å komme hjem til ferdig middag og unger som er hentet tidlig. Du er en engel.

Så tusen takk kjære mamma. For at du er som du er og for at du er så glad i oss. Og la det aldri være tvil, vi er like glad i deg!! Så får det heller være at det ikke ble bilde i avisa eller stor hilsen på facebook. Nå tror jeg forøvrig min søster har tatt seg av det siste der…. Kake blir det i allefall, Henning har kjøpt og så kan vi dele på blomstene..

Klem fra meg!

14 Kommentarer on Kjære mamma.

 1. Mamma mia! Den Casa Didriksen mormora.. hun er sannelig heldig med barn og barnebarn.. (ja og svigersønn også!!) For en fantastisk morsdagshilsen dette var.. Nå fikk jeg skikkelig dårlig samvittighet for det usle kortet med “Mamma” på, sammen med en parfyme som jeg har fått (som jeg ikke likte), som jeg gjemte nede i kjelleren da vi var hjemme sist.. Facebook har hun ikke. Og avisa er jo bare å glemme. Neste år! 😉
  Ha en fin morsdag i morgen! Både du og superbestemor! (Det blir nok ikke et kort på meg engang, så noen bli ganske gråhvite i ansiktet, når jeg nevnte morsdagen ved middagen i stad hehe ;-))

  • Parfyme er jo bra det da. Bortsett fra til min mamma som aldri har brukt en dråpe parfyme hele sitt liv. Håper du i det minste fikk sove litt ekstra i dag. her ble jeg vekket med brask og bram og kort og hjemmelaget smykkehenger fra Eir. Joda, morsdag er ikke så ille..

 2. Mødre er gode å ha. Jeg tror jammen det må bli et morsdagsblogginnlegg fra meg også, som også skal fungere som morsdagskort. Kos dere med kake og blomster og ha en fin søndag! 🙂

  Cecilie

 3. jeg blir helt rørt jeg,,,, les: griner 🙂
  Seder jammen en hyllest til den flotte og snille mormora, jeg også. Og en stor hilsen til alle dere som kan kose dere med en god og hjelpsom mormor og mor! Hurra for morsdagen!

  • God morsdag til deg også! Ikke meningen å få deg til å gråte på en ellers fin dag, men hyggelig at innlegget kan ha virkning utover hos mamma. 🙂

 4. Nydelig hyllest og kvardags beskrivelse…..blir litt messunnele på dåkk,som har ei sånn super mormor! Klæm

 5. Åh, jeg blir også rørt.. For en fantastisk gave! For dere alle sammen. For mormor som får et så nært og personlig forhold til sine barnebarn, for barna som får oppleve en så sprek og tilstedeværende mormor, og for deg og Henning som får enda en støttespiller. Dine beskrivelser minner om min egen mormor. En fantastisk dame, som var “dagmamma” for både meg, min søster og flere av våre søskenbarn i flere år, og som nå er like dedikert til sine oldebarn. Minner for livet;) Gratulerer med morsdagen Laila! 😉

 6. Vi har sagt det i mange år… hun er laget av noe helt spesielt!
  Hilsen superfadderne

 7. For en herlig mormor de barna dine har! Hun er jo like bra som bestemora til He jo! 😀 Dere er noen heldiggriser som har henne:)

  Jeg håper på morsdagskort neste år jeg da:)

Stengt for kommentarer.