Hei.

Jeg hadde lagt meg godt til rett under dyna i går kveld og gledet meg til dagens høydepunkt. Kveldsrunden på Facebook. God tid til å lese alle statuser ordentlig og nøye.

Et bilde fanget min oppmerksomhet. Det var bilde av den gode gamle melkekartongen med nisser og TINE’s nye, etter manges mening, dørgende kjedelige julemelkekartong med bilder fra gårdene der melken kommer fra. Budskapet var at man ønsket nissene tilbake. Julestemningen var totalt ødelagt når man måtte se på bilder av julenek, juletrehogst og barn i nisseluer. Ja på helmelken på Sørvestlandet er det til og med bilde av en av våre nye landsmenn i nisselue..

Bildet hadde over 10 000 likes og jeg tenkte at det var da svært til styr over noen nisser på en melkekartong, men så begynte jeg å lese nedover i kommentarfeltet. Og bevare meg vel!!

Hvor har vi kommet med vår fremmedfrykt i dette landet lurer jeg? For man kom vel ikke mer enn en sju, åtte kommentarer nedover før konspirasjonsteorier og etter hvert direkte hatmeldinger kom.

Jeg synes oppriktig synd i jenta som har lagt ut bildet. Hun hadde (håper jeg da) ingen annen agenda enn å spørre TINE om de kunne produsere de gamle nissekartongene. Agendaen til folk i kommentarfeltet derimot, den var å hute alle som ikke kan telle minst 9 generasjoner bakover med “ekte nordmenn” ut av landet og i serdeleshet muslimer som jo selvfølgelig var årsaken til at nissene var forsvunnet.

“Snikislamiseringen er over alt!” “TINE er nok tvunget til å fjerne nissene på grunn av at de ikke skal støte våre såkalte nye landsmenn, de kan pakke seg hjem alle sammen, la oss ha nissene våre i fred!” Ei dame, modig som hun var, fortalte at i deres hjem, der mannen kom fra et muslimsk land, var det han som savnet nissene mest. Gjett om hun fikk svar på tiltale da! Hun ble bedt om å “pakke kofferten og dra til landet der mannen kom fra, for “vi nordmenn” vil nemlig ikke at sånne unger som hennes skal ta opp plassen for våre norske!!” Jeg kjente jeg ble helt rasende der jeg lå. Jeg synes i allefall ikke at den damas unger tar noe som helst plass fra mine unger. Og sånn fortsatte det. Jeg scrollet og scrollet og kom faktisk ikke til slutten. Men samme regla hele veien. Stakkars oss som ikke får gå med nisseluer, hvor blir det norske av, når skal vi våkne og innse at vi er overtatt av utlendinger?

Nå studerte jeg melkepakkene svært nøye i butikken i dag. Julenisseluer i fleng. Juletrehogst, fuglenek, barn på sparker og med ski. Men som sagt, på Sørvestlandet, midt i besteste bibelbeltet har det altså sneket seg med en av våre nye landsmenn. Jeg fant intet bevis på at dette er starten på en muslimsk invasjon. Ei heller et ledd i en allerede startet invasjon.

Det er ikke lenge siden den store diskusjonen om korset raste som værst. “La meg bære korset mitt hvor jeg vil og når jeg vil” stømmet fra alle statuser. Også fra folk jeg vet garantert aldri har vurdert å bære et kors før. Fra folk som ønsket statskirka dit peppern grodde fordi den tok en masse av skattepengene vi så gjerne skulle beholdt selv. Folk som i allefall ikke snakker om nestekjærlighet, tilgivelse og raushet når man ellers snakker med dem. Men når man samtidig kan plante et stort norsk flagg ved siden av og hevde at dette gjør man for å forsvare Norge og norsk egenart, ja da er det merkelig hvor ivrige korsbærere og gode norske kristne alle ble.

Nå ser det ut til at nissene på melkekartongen er neste kamparena. Jeg håper faktisk TINE ikke endrer på noe som helst. Norge som land og nordmenn som folk går faktisk ikke under av at ting endrer seg. Vi forsvinner ikke som nasjon selv om enkelte juletradisjoner endres. Jul i Skomakergata kommer ikke på NRK i år heller. Jeg synes det er trist, men Eir og Isa savner det ikke, selv om jeg tvang på dem 24 episoder på DVD i fjor. Linus i svingen derimot elsker de. Men det er vel like før det ropes varsko her om Linus også for huff og huff det er tross alt en muslim der som ikke feirer jul. Heldigvis fikk han synge på julegrantenningen alikevel… Verden forandrer seg, jul forandrer seg. Jeg lager andre julekaker enn mamma, hun lager andre enn mormor. Det blir ikke som når du var barn uansett så get over it!

Hva er det vi er så redde for og hvem er det vi er så redde for. Ungene til den dama som var gift med en muslim? Ja de er sikkert kjempeskumle. Og fortjener samme behandling enn tyskerunger etter andre verdenskrig? For har vi virkelig ikke kommet lengre på 60 år?

Samfunnet i dag er annerledes enn for 60 år siden. Nordmenn reiser over hele verden. Vi tar med oss pinnekjøtt og ribbe og tviholder på juletradisjonene og 17 mai selv om vi sitter på verandaen i leiligheten vår i Spania. Vi har da ikke tenkt å overta Spania av den grunn. Ei heller overtok vi USA selv om vi dro dit en hel haug på 1800-tallet. En gjengs amerikaner vet da vel knapt hvor Norge er. Men skrekk og gru om en muslim kommer og tar med seg noen av sine tradisjoner hit. Nei du, her skal det kun være norsk! Norsk mat, norsk nisse, norsk lue og norsk skolegudstjeneste til jul.

Akkurat det der med julegudstjenesten synes jeg er litt trist. For jeg tror ikke noen har vondt av en julegudstjeneste. Selv ikke muslimer, eller humanetikere. Bare for å se hvordan det er liksom.

Men nå er det engang slik at statskirken er fjernet. Den finnes ikke mer. Og jeg tror ikke det var muslimene som sto bak det heller, beklager å skuffe dere. Det var vel heller nordmenn som mente at stat og religion ikke hørte sammen og så var det vel en god del økonomi som gjorde seg gjeldene.

Men om humanetikerne på Eirs skole og de muslimske vennene hennes nå ble med Eir på skolegudstjeneste så synes jeg jo at Eir skal få være med dem på hva de nå enn har for å markere sine høytider. For å se hvordan andre gjør det. Jeg tviler på at hun blir muslim av den grunn. Ei heller humanetiker. Men kanskje hun blir litt mer opplyst enn den enspora generasjonen hun har over seg som sitter livredde inne i sitt julepyntete hus (med adventstake med sju lys som vel er jødisk) og tviholder på nisselua si mens de vettskremt venter på en horde av muslimer som skal komme å ta dem.

Sorry folkens, et litt rotete og surt innlegg fra meg. men det sitter tusenvis av barn i dette landet og gruer seg til jul. På grunn av vold, alkohol og fattigdom. DET hadde vært noe å gå av skaftet for og det kommer et innlegg om det siden. Men å koble at nå blir Norge muslimsk, fordi TINE har andre bilder på melkekartongen enn de hadde da du var barn. Ja det viser at vi har alt for lite å holde på med her til lands.

15 Kommentarer on Nå kommer de og tar oss!!

 1. Tommel opp for dette innlegget. Har delt det på fb, og håper mange leser det og kanskje noen tar det til seg.

  Kristin

 2. Fantastisk flott innlegg!
  Er så ufattelig mange som er rett og slett paranoid når det kommer til innvandrere og annen kultur. Syns det et trist og mildt sagt for jævlig (Unnskyld bannskapet) når det hele tiden skal være slik. Nordmenn er raske til å tro at de er bedre enn andre.. feks under terrorangrepet 22.juli var Facebook overfylt med hatske og rasistiske kommentarer, og utrolig mange trakk den forhastede konklusjonen at det var muslimer som sto bak..
  Håper virkelig folk stopper opp å tenker seg om, er det virkelig slik vi vil at barna våte skal vokse opp? Fremmedfrykt, hatske kommentarer og fordømmelse?
  Kjenner jeg rett og slett gruer meg til min sønn begynner på skolen neste høst(faren er fra Somalia), håper virkelig ikke at han opplever noe slikt. . Håper ikke at noen barn opplever slikt…

  Ble litt lang kommentar, kanskje jeg skulle ha skrevet et eget innlegg 😛

  • Ja, det er helt uvirkelig hvor paranoide mange er. Og jeg synes det er synd at barn skal vokse opp med slike verdier rundt seg, for det er i allefall ikke det jeg har lyst å videreføre. Lykke til med skolestart neste høst!

 3. Applaus!
  Det er utrolig hvor mange sinna folk som får utløp i kommentarfelt rundt omkring. Jeg synes folk har blitt alt for redd for alle religioner. Siden jeg selv er nysgjerrig på hvordan andre religioner markerer høytider, ser jeg ikke problemet med at ikke-kristne elever deltar på en julegudstjeneste heller.

  • Takk. Kommentarfelt er farlige synes jeg. Men er ikke mulig å stoppe… Og helt enig. hva om folk tok seg tid til å bli kjent med hverandre i stedet for å være livredde..

 4. Jeg klapper litt, jeg også:)
  Da jeg så den melkekartongen med juleneket på, så tenkte jeg vel at den så litt amatørmessig ut. Men så gikk jeg videre til grønnsaksdisken, og tenkte ikke så mye mer over den saken!

 5. Vi er et rikt land, men vi er ikke så rik når det kommer til inkludering nei… Synd at vi skal dømme en hel gruppe mennesker bare pga at noen av dem oppfører seg dumt. Vi har visst nok vår andel av dem vi også! Godt skrevet av deg som alltid! 🙂

 6. Stående applaus! Er det virkelig sant at disse kommentarene ble skrevet? Stakkars hun modige dama.. Jeg fikk helt vondt i meg. Akkurat dette er et eksempel på en av hovedgrunnene til at jeg har kuttet ut mange bekjente fra lista på facebook.. Veldig bra innlegg, Laila!

  • Jepp, helt sant. Hadde tenkt å legge ut screenshot men fikk det ikke til. Syntes også synd i hun dama, men hun tok igjen etter hvert. Fikk litt støtte av enkelte også.

 7. Jeg er helt enig med deg, man trenger ikke å mene at verden går nedenom og hjem når det er endringer. Dog skulle jeg ønske de fortsatt hadde melkekartongene med de søte små nissene, jule tre og små pippipper i trærne som ønsker god jul. Det er gode barndoms minner fra adventsfrokost og julefrokost med disse melke kartongene, og jule stemningen som sniker seg innpå ved synet av dem i kjøleskapet 🙂

  Men jeg har ingenting i mot nytt utseende eller våre nye landsmenn på kartongen, bare liker nostalgien i de små tegnede nissene 🙂

Stengt for kommentarer.