Hei.

Jeg går for tiden rundt med en litt småkvalm klump i magen. Nei jeg er ikke gravid, men det er valgkamp. Alle politikerne lover og lover og de kjefter på hverandre og forteller hverandre hvor teite de synes de andre er og hvor bra de selv er. Slår av tv så fort det kommer en politiker til syne og det medfører jo at TV kommer til å holdes avstengt de neste 14 dagene.

Så er det alle leserinnleggene i avisen. Alle nestledere, 4 listekandidater og diverse annet listefyll som skriver om en eller annen kampsak og samtidig får frem alt det negative hos de andre partiene. Så aviser er også utelukket en fjorten dager tid.

Men det som irriterer meg mest er velgerne. De som ikke egentlig har peiling på hva de snakker om og som ser hver enkeltsak fra sin egen lille navle. Det er da jeg bare blir så eitrende irritert. Og så kom denne setningen her: “Det kan ikke bli verre enn det er nå i dette landet, så nå må noe endres!”

Det er i og for seg helt i orden og akkurat det samme for meg om folk vil ha blå regjering, grønn regjering, blågrønn, lilla, rødgrønn, rød eller gul. Men å si at verre enn vi har det nå det kan det ikke bli????

Fra tre uker før vi blir født i dette landet subsidieres man. Mødre og fedre har krav på et helt år fri med lønn. Dersom man vil ha mer fri har man krav på det også ,dog uten lønn. Nå er det endog kommet forslag om at de som er hjemme med små barn skal få lønn fra staten.

Så er det barnehage. Der er det noe som heter maxpris og full barnehagedekning og dersom barna av særskilte grunner bør gå i barnehage, men foreldrene ikke har penger så kan også det offentlige betale plassen.
Grunnskole i Norge er gratis. Jada jeg kjenner til debatten om at det er den ikke, foreldre føler seg tvunget til å delta i “klassekassa”, men man betaler ikke skolepenger her i landet dersom man ikke vil velge private alternativer. Når man skal på videregående er det heller ingen skolepenger og man har statens lånekasse som gir lån og stipend. Og jammen betaler man heller ikke skolepenger på universitetet.

Så kommer man ut i jobb. Tjener egne penger som man kan bruke på hva man vil. Ferie får man. Fem hele uker, betalt. Og blir man gammel får man seniluke. Tilslutt får man pensjon og nå for tiden kan man jammen ha både pensjon og jobbe.

Det kan det jo hende at man blir syk. Fra første sykdomsdag har man krav på full lønn og er man syk et helt år så følger lønna med. Etter et år kan man få arbeidsavklaringspenger, dog ikke 100% av lønna men det er penger. Dersom man ikke klarer å jobbe mer er det uføretrygd. Dersom man klarer å jobbe, men ikke akkurat i den jobben kan staten betale for at du får en ny utdannelse, dog kun tre år, men allikevel. Og det finnes en mengde tiltak der NAV betaler som kan gjøres for at man skal kunne være på arbeidsplassen sin. Og havner du helt ut av det så finnes sosialkontoret der man kan få det aller mest prekære.

Aleneforeldre får overgangsstønad, arbeidsløse får dagpenger.

Helsetjenester i dette landet er så godt som gratis. Det er en egenandel i løpet av et år som koster langt mindre enn en Bergansjakke. Så må du betale for noen medisiner, men lista over medisiner på blå resept, som du også betaler en liten egenandel på er lengre enn lang. Det koster ikke noe å ligge på sykehus, men du betaler en egenandel på poliklinikken og røntgen. Dog har du jo muligens opparbeidet deg frikort hos fastlegen så da er det også gratis. Barn får gå gratis til tannlege og det får en del pasientgrupper også. Man kan søke om stønad til fuktighetskremer, økt forbruk av klær, og til spesialtilpasset bil. Man har rett til drosje til legen dersom man er syk nok eller det ikke går offentlig transport til rette tid. Også der en egenandel, men den er ikke stor.

Når du dør så tror jeg uten at jeg helt garanterer det at du kan søke, det vil si dine nærmeste må jo søke da, om støtte til gravstein.

Nå tror jeg jo ikke at disse tingen gis av staten Norge til sine innbyggere kun av godhet. Jeg vet at vi betaler skatt. Jeg kan til tider tenke at det var da jævla mye av lønna som forsvant inn til skatt, men ved nærmere ettertanke så får man en god del igjen da. Og selv om jeg ikke benytter meg av alle “tilbudene” personlig så er jeg glad for at de finnes og vil ikke gi slipp på et eneste et av dem.

Så kjære du som skrev i avisa at vi ikke kan få det verre enn vi har det nå: Jævla sytpeis!!, det er det du er. Kutt alt på lista over og stå så for det du sier. Så kan vi godt være uenige om hvem som forvalter godene best og krangle om rød eller blå eller grønn eller gul eller lilla så jeg håper du bruker stemmeretten din for at vi fortsatt skal ha det så bra som vi har det…. For om vi stikker fingeren i jorda så er det bare å innrømme at vi er en nasjon av kravstore sutrekopper som er vant til at staten betaler og støtter og tar vare på oss. Og vi vil bare har mer og mer og mer. Men å betale for moroa, det har vi ikke så veldig lyst til.

(jada, jeg vet at alle tingene jeg har nevnt ovenfor ikke er feilfrie, at noen faller i mellom, at NAV er på tryne, at vi betaler skatter og avgifter i fleng, at egenandelen hos lege kan være tøff nok å betale, at man måtte bruke dagmamma et år før man fikk barnehageplass, at minstepensjonister så vidt overlever på det de har utbetalt, at det finnes mange fattige barn i Norge osv. Men allikevel….)

Godt valg folkens! Og bare for å ha det sagt så var dette første og eneste valgkampinnlegg fra denne kanten.

200 Kommentarer on Jævla sytpeis!!

 1. Som jeg skulle sagt det selv. Llåner argumentene når jeg treffer sytpeisene og det er ikke sjelden.

 2. AMEN!
  Jeg er så enig. Send sytpeisan til Afrika en tur, ikke på safari til Kenya, men til Kongo, for eksempel. Beboerne i landet (de som bor utenfor fengselsmurene i Kinshasa) har INGENTING. Ikke mat, ikke rent vann, ikke helsevesen og NAV??? Der kunne de ha god grunn til å syte. Der kan det nesten ikke bli verre. Kongoleseren syter ikke. Han er opptatt med å overleve dagen. Vi lever i ett av verdens beste og rikeste land.
  … og “kan ikke få det stort verre?” Jo da. Vi kan få det verre – atskillig verre.
  Bra innlegg. Takk.

  • Standard hersketeknikk, be alle som ytrer sin misnøye om å flytte. Vi bor i Norge, ikke i Afrika!

   Kanskje ikke alle VIL flytte? Kanskje de som er misfornøyd vil gjøre Norge til et enda bedre land å bo i.

   Innlegget er ikke bra, men det skaper debatt.

 3. Takk til deg!!!
  Er veldig enig i at vi er heldige som bor i Norge og at vi er en gjeng kravstore selvsentrerte egoister!!!
  Jeg er også enig i at det fortsatt er mye grums i systemet som bl.a NAV.!!!
  Vi får virkelig håpe alle setter seg godt inn i det de stemmer og ikke fordi naboen stemmer det…
  Godt valg til deg:-)

  • Takk Bente. Godt å se at innlegget leses slik det er ment og at det går an å få med seg at jeg slett ikke mener vi bor i et perfekt land uten forbedringspotensiale. Godt valg!

 4. Bra skrevet. Vi er heldige som bor i et land som Norge. Er nybakt pensjonist og fornøyd med livet og landet mitt.

 5. Vel formulert innlegg. Enig i konklusjonen om at Norge er et utmerket land å bo i. For partifloraen fra SV til Høyre er det snakk om små forskjeller, samt gjennomslag for hjertesaker. Partiene bruker store bokstaver om små uenigheter. Personlig har jeg ofte hatt problem med å finne “mitt” parti, det kan stå mellom 2-3 partier fram til jeg går inn i avlukket for å stemme. Og da er det sånn at jeg velger bort partier på grunn av enkeltsaker. F. eks. stemmer jeg IKKE KrF grunnet deres standpunkt mot abort og deres idolisering av Israel. Ellers har de jo flust med gode saker…

 6. Og hvordan tror du det er å se på Norge fra et fattig land?

  Tenk litt på om du var statsminister i et av verdens fattige land, og så hvordan Norge har fått sin oljerikdom, og likevel ikke greier å få noe ut av den som er varig. Hele oljeformuen kommer til å forsvinne i forbruk. Pensjoner er forbruk. Unødige offentlige ansatte er forbruk. Syke velferdsordninger er forbruk. Hadde du vært statsminister i et av verdens fattige land, tror jeg at du og hadde vært forferdet.

  Jeg tror ikke du hadde ment at Norge var forpliktet til å dele. Tross alt er det ingen ting galt i å være rik. Men jeg tror du ville vært trist når du ble klar over at hele greia bare ble sløst bort.

  Jeg tror du ville ristet på hodet når du oppdaget at det eneste som betyr noe i Norge, er populisme – når du så at landet er rensket for ledere. Jeg tror du ville vært forferdet når det gikk opp for deg at Norge fortsatt ikke har noen ide om hva som skal skje når olja tar slutt. Jeg tror du ville føle vemmelse når du forstod at norske politikere på den ene siden vil fronte globale klimatiltak, og på den andre siden bygger all deres gjerning og alle deres tanker på størst mulige CO2-utslipp.

  Selv er jeg ingen klimafanatiker, men jeg har visse sympatier for konsekvent tankegang.

  Det eneste som skiller Norge fra tidligere økonomiske kollapser, hvor land har måttet gjennomføre verdens verste økonomiske hestekurer for å hente seg inn etter tidligere tiders lånefinansierte eksesser, er at Norge ikke har trengt å låne pengene.

  Hva ville jeg selv gjort hvis jeg fikk bestemme? Jeg ville stort sett kuttet det meste av de godene du skisserer, og satt grensene for offentlig forbruk for hva landet utenom petroleumsrelatert næring kan finansiere – for det er det eneste holdbare på lang sikt. Deretter ville jeg brukt veldig mye mer på infrastruktur, for dét er ting som blir stående, uansett hvor mye de internasjonale finansmarkedene kollapser.

  Selv ser jeg Norge fra et fattig land. Drar jeg en sirkel rundt huset hvor jeg bor på 25 km (50 km diameter) er det 2-3 ganger flere drap der enn i hele Norge. Hver dag ser jeg psykisk syke på gata. Jeg kjenner massevis av folk som har mindre enn 5 dollar dagen til hvert familiemedlem. Folk som ikke har tilgang til rent vann (alt dette som gråtekvalte norske politikere skriker opp om når de vil ha flere penger til bistandsindustrien).

  Jeg mener Norge har en internasjonal forpliktelse – ikke til å gi, men til å forvalte sine ressurser godt. Dere har en forpliktelse til ikke å sløse, til å være fremtidsrettet. Det er ikke noe galt i å være rik. Det er ikke noe galt i å beholde alt for seg selv, og ikke dele. Det som derimot er galt, er å brenne penger foran øynene på noen som trenger dem. Det er frastøtende og arrogant. Norge brenner penger.

  • Enig med deg i stort sett alt her. Men ville nok kuttet noe mindre i godene enn deg tror jeg. Men det er jo det valget handler om, hvem vi tror forvalter dette landet best mulig. Men synes ikke at vi kan klage over at vi har det forferdelig mens vi staker ut kursen, for de aller aller fleste i Norge har det bra. Og så må vi gå til urnene med håp om at de vi stemmer på kan gjøre det bedre for de som ikke har det bra slik det er nå.

  • “Men ville nok kuttet noe mindre i godene enn deg tror jeg. Men det er jo det valget handler om, hvem vi tror forvalter dette landet best mulig.”

   Det er mange av oss som ønsker en drastisk reduksjon i velferdsordningene da de overhodet ikke er bærekraftige på lang sikt.

   Vi ønsker oss også valgfrihet når det kommer til skole, helsevesen, egen velferd, egen pensjon… ja stort sett alle de VIKTIGE tingene i livet. Slik det er nå så er disse bestlutningene allerede tatt for oss når vi blir født, og for meg er det ikke frihet.
   Jeg vil ha meg frabedt i bli stemplet som en sytepave fordi at jeg har disse meningene, og fordi at jeg er en fanatisk motstander av det flertallstyranniet vi lever i.

 7. Kjære gode deg! SÅ lenge siden jeg har vært innom – og sendt deg noen gode ord. Jeg har tatt fullstendig sommerferie…og det har vært veldig godt. Jeg ser du er i farten med gode innlegg som alltid – og jeg, som ikke er ekstremt opptatt av politikk, skal la være å kommentere for mye rundt det. Ville bare si hei til deg – og fortelle deg at du er tenkt på 🙂 god uke videre. klem

  • SÅ trivelig at du er tilbake igjen! har savnet å se nye innlegg fra deg på bloggrollen, men håper det kommer noen igjen nå.. God uke til deg også..

 8. “Ferie får man. Fem hele uker, betalt.”

  Ikke helt. Feriepengene er vel holdt tilbake av den vanlige lønnen. Så det du får i feriepenger er din egen lønn som staten har sittet på en stund.

  • Det stemmer faktisk ikke. Feriepenger er ekstra utgift for arbeidsgiver, det er ikke penger som holdes tilbake fra den vanlige lønna di.

  • Staten har ikke noe med dette å gjøre. Arbeidsgiver sitter på pengene. Dvs Må betale, men behøver ikke å sette av. Men staten har bestemt at slik skal det være, nemlig at arbeidsgiver må betale for at arbeidstager skal få penger i ferien…::)

  • “Det stemmer faktisk ikke. Feriepenger er ekstra utgift for arbeidsgiver, det er ikke penger som holdes tilbake fra den vanlige lønna di.”

   Jo, pengene er en del av lønna di.

  • Her var det mye rart. Ta en titt på lønnslippen for juni. Antagelig ser dere at arbeidsgiver trekker tildelte feriedager på den lønnen og utbetaler opptjente feriepenger.

   Feriepenger tjenes opp året før ferien skal avvikles, dette kalles opptjeningsåret. I ferieåret(kalenderåret du tar ut ferie) kommer de opptjente feriepengene til utbetaling. Dette er avhengig av hvor mange feriedager man har.

   21 dager gir 10,2% av feriepengegrunnlaget, 25 dager gir 12%. For de over 60 er det et tillegg på 2,3%(grunnet en ekstra ferieuke).

   Feriepengegrunnlaget er den faktiske lønnen fratrukket dager du har vært på ferie(de dagene har du ikke fått lønn, men dine opptjente feriepenger og disse inngår ikke i feriepengegrunnlaget)

  • Hei du:) Takk, og la du merke til at det er Selfien min som er brukt som bilde på nettavisen 🙂 🙂 Takk for gode ideer!! Og jeg tror Magne får lete seg frem hit, for med kommentarene som ligger på Bodønu.no så tør jeg ikke tenke på hva som ville kommet i VG. Stakkars mamma sitter og skummer over av raseri over alle som tolker hennes datter nord og ned.. 🙂

  • Nå er det vel du som har “tolket” velgerne nord og ned, så det som skjer er nok bare svar på tiltale 😉

  • Nå har jeg skummet gjennom kommentarene.. og her er det HETT! Ble nesten litt svett jeg.. Så det sier litt om hvor dårlig form jeg er i!
   Skjønner godt at mamsen skummer over av raseri over mye av dette!..
   Så at Magne hadde lett seg frem, pluss et par andre.. 😉
   Og selfien.. upåklagelig! ;-*
   #yourockwoman!

 9. Vel, jeg er glad du tok med det siste avsnittet, som etter min mening ikke burde stått i parantes, for det er ganske vesentlig det du skriver der. For ja, det er dessverre mange som faller i mellom, det er mange systemet ikke fungerer tilstrekkelig for. Skjønner godt at det er lett for en høytlønnet lege å være fornøyd med tingenes tilstand, men det er mange som sliter mer enn de burde, både økonomisk og helsemessig. Og nav har vist seg i mange tilfeller å gjøre livet enda vanskeligere for mennesker som allerede har mer enn nok av ekstra utfordringer. Punktene du ramser opp fungerer greit så lenge man er frisk, har en god jobb og en god økonomi. På utsiden kan systemet se ut til å fungere greit, men så fort man pirker litt i overflaten på disse punktene, vil mye grums komme fram. Så fort man trenger langvarig hjelp på en eller annen måte, så sliter de fleste mye mer enn nødvendig. Så selv om noe fungerer bra i samfunnet, så er det veldig mye som definitivt bør bli bedre.. 🙂

  • Det er absolutt mye som bør bli bedre. Og jeg håper at politikerne kan bruke resten av valgkampen på å fortelle oss hvordan de har tenkt å gjøre det i stedet for å fortelle oss hva de andre partiene gjør feil. Godt valg til deg!

  • “Og jeg håper at politikerne kan bruke resten av valgkampen på å fortelle oss hvordan de har tenkt å gjøre det i stedet for å fortelle oss hva de andre partiene gjør feil.”

   Et godt råd til alle: ikke hør på hva politikerne SIER, se på hva de GJØR! Hva de sier er stort sett kun valgflesk og er ikke til å stole på, hva de derimot har GJORT de siste årene; de er håndfast.

   Jeg for min del har for lenge siden sluttet å stole på noe av det som kommer ut av en politiker.
   Ja, vi snakker politikerforakt her!

 10. Enorme vannkraftressurser, store fiskeressurser, store oljeinntekter og et Nato-finansiert forsvar…

  Nordmenn burde ha hatt forutsetninger for å kunne danse kjernesunne rundt med paraplydrinker i en evig lykkerus, og med utsikter til å leve slik til de ble 135 år.

  Og så fikk de i stedet NAV, Brustadbu, NRK-monopol og Mulla Krekar.

  Og på toppen kommer du og sier at de er noen sytpeiser.

  • Ja, vi er noen sytepeiser. Helt enig. At ting kan bli bedre er greit, men vi snakker om nyanser. Og hvem har sagt at de som tjener bra og betaler for gildet ikke skal kunne mene at vi har det bra?

   “NAV, Brustadbu, NRK-monopol og Mulla Krekar”. Er det store problemer? NAV kaster penger etter folk og det andre er slik flertallet har ønsket det?

  • 1.56: Du tar ikke poenget, som er at Norge har fått mange goder som har kommet rekende på ei fjøl, som andre land ikke har fått, men dette til tross er det ikke noe paradisisk over å bo i Norge.

   Det burde det vært.

   I stedet har vanstyret gjort at det ikke er merkbart mye bedre å leve i Norge enn det f.eks. er i Danmark. Dersom ett land greier å skape stort sett like god velferd som et annet, til tross for at de økonomiske ressursene er langt mindre, sier det mye om det landet som ikke får ting til.

   Norge er et land som lever av å stjele fra kommende generasjoner. Man kan godt bruke oljepenger, men man kan ikke bruke dem til forbruk – og det er dette Norge gjør i stor stil.

   Hver gang det kommer en nedgangskonjunktur, flykter man unna nedskjæringer via økt pengebruk, og når kurven vender opp igjen, så strammer man ikke inn de økte utgiftene.

   Det som burde kjennetegnet Norge, var en fantastisk velstand sammenlignet med land som ikke har fått like store ressurser, men dette er det vanskelig å argumentere for er tilfellet.

   Det som derimot er lett å få øye på, er til dels idiotisk symbolpolitikk.

  • “I stedet har vanstyret gjort at det ikke er merkbart mye bedre å leve i Norge enn det f.eks. er i Danmark. Dersom ett land greier å skape stort sett like god velferd som et annet, til tross for at de økonomiske ressursene er langt mindre, sier det mye om det landet som ikke får ting til.”

   ^ What he said! ^

 11. Førr ei dame du e 😀 eg bei så rørt av d du skreiv! Du skriv akkurat det som mange tenker men som kanske ikke får det ned skriftlig. Godt førr oss å ha et talerør mot sytpeisan! Her va d kun klar tale 😀 bra og godt valg !

 12. Herlige Casa Didriksen! Engasjement i bøtter og spann, spissede innlegg og et fokus jeg liker! Å dømmes nord og ned er ikke alltid like godt å oppleve, men da er det kanskje ekstra godt med all støtten også? 🙂

  • Hei du!
   Takk for det!
   Veldig veldig trivelig med alle positive tilbakemeldinger. De er i klart flertall for å si det slik så jeg lever godt med at enkelte mener jeg er selvsentrert, egoistisk og arrogant…

 13. En kommentar, når du dør kan de etterlatte få gravferdspenger inntil 14000. Men har avdøde over 14000 på sin konto ved nyttår får du INGENTING ! Selv om avdødes konto er tom da han /hun dør. Måtte låne penger for og få min far i graven !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Nei det synes jeg overhodet ikke. Grusomt hadde vært hvis vedkomne måtte gravd ham ned i jorda selv. Noe som heller ikke egentlig bør karakteriseres som så veldig grusomt.

 14. Bra innlegg. Norge er bra for de aller fleste. Men for noen få som ikke kan hevde egne rettigheter er Norge et temmelig moralistisk bedrevitersystem som mener at det alltid er folks egen feil om de røyker, drikker eller spiser for mye. Eksempel: Psykiatriske pasienter (kronikere) med slike uvaner betaler faktisk tilbake mesteparten av trygden til samfunnet via avgifter.Og er man skikkelig syk lenge, så er summen av egenandeler såpass høy at mange på trygd ikke har råd til behandling. Slike små men viktige saker burde vært ordnet opp i.

 15. Herlig! Godt valg. Jeg betaler min skatt med STOR glede.

 16. Politikk er noe de fleste har en mening om. Jeg er enig i at vi har det veldig bra her i Norge, men jeg er ikke alltid like enig i hvordan de som styrer forvalter midlene vi har her i Norge 🙂

 17. Det va no rette ræva så feis! Som kommuneoverlege har du nok sikkert følt det nært på kroppen at det koster å gå på legevakta.

  Jesus Kristus, det er jo skammelig at du som lege viser så dårlig innsikt i andres situasjon.

  • Slutt å surr! Frikortet slår inn ved ca 2000.- WOW-egenandeler er svære greier….:) Må du på legevakta så er det vel dekket under frikortet. Ellers bruker du vel fastlegen din og ikke akuttberedskapen?

 18. dette er noe av det dummeste jeg har lest på LENGE!
  Regner med at du har surfet gjennom livet(og faktisk vært heldig!) uten å hatt behov for det støtteapparatet som skal være tilgjengelig ved behov! Noen har flaks og får den hjelpen man trenger, andre må sloss for å få det de har krav på! og vil ikke akkurat kalle det gratis da vi betaler skattmoms etc på det meste!

  det er 2 ting i livet jeg frykter: det ene er å havne i uføret og bli avhengig av NAV, det andre er å bli pensjonist med behov for daglig hjelp!

  vi er nok heldige som bor i dette landet, men det er mye som kan bli bedre!

  at du som Lege har så lite omtanke for andre mennesker, og i det hele tatt ytrer deg slik du gjør, er skremmende!

  • Jeg, for min del, synes det er skremmende å se hvor mange som leser en overskrift og skummer gjennom blogginnleggets tre første linjer før de bestemmer seg for hva resten inneholder og hvordan de skal forholde seg til det.

   Laila skriver at den personen som i avisen mente at Norge er så skakkjørt at det ikke kan bli verre, er en sytpeis. Hun skriver ikke noe sted at alle som ønsker endring eller bedring er sytpeiser. Og jeg er enig med henne; det er historieløst å tro at vi nå (som nasjon) er på vårt verste. Norge er et av de (om ikke det) beste landene å bo i, og samlet sett har vi det utrolig bra. Noen faller likevel utenfor, men da snakker vi faktisk om relativ fattigdom, veldig sjelden reell fattigdom.

   Mitt tips; les alt før du kommenterer, ellers dummer du deg så lett ut!

   Ps. Ettersom Laila er så høytlønnet er hun faktisk en av dem som betaler mye for at vi alle skal få like muligheter. Det er merkelig at de som skriker etter FrP og skattelette ofte er de som tjener minst, og dermed skatter minst og da også har minst å tjene på skattelettene…

  • Si meg en ting: Er Laila ikke i stand til å svare for seg selv? Eller svarer hun kun på “skryte-svar” og overlater til andre å håndtere mere kritiske kommentarer?

  • Jo, jeg antar hun er i stand til å svare for seg selv hvis hun ønsker det, men dette handler ikke om å forsvare Laila, men å forsvare det hun skriver. Det at en del forsvarer hennes innlegg her i kommentarfeltet er da like legitimt som det er for de som kritiserer å snakke på vegne av eldre, uføre, syke osv.!?

  • “Ettersom Laila er så høytlønnet er hun faktisk en av dem som betaler mye for at vi alle skal få like muligheter.”

   Laila jobber i det offentlige og får dermed sin lønn betalt av skattebetalerne.

 19. Det er nok mye syting, men også mye som bør forbedres. Finnes mange verna stillinger rundt i kommunene som koster samfunnet dyrt. Rene papir og møtevirksomhet stillinger som kun tapper ut penger av kommunene.
  Blant annet kommuneoverlege er vel en slik stilling som kanskje bør være en av de stillingene som bør ses nødvendigheten av. I det private så gjelder det å stømlinjeforme og effektivisere. I kommunene så kan det nesten se ut som de opperer som en vernet bedrift, det handler om å lage arbeidsoppgaver og møtevirksomhet. Det må jo være mulighet for forbedring når solakommune tar 4800kr for en enebolig i samlede utgifter, mens nabo kommunene tar 13 000kr som samme tjenestene.

 20. Har ikke lest innlegget du “svarer” på, men herregud det her var enspora! Vi bor i et av verdens rikeste land og ja såklart vi er bortskjemte, men man har da lov til å kreve velferd når landet er fullstappa av penger…

  Stadig flere unge faller utom A4-mølla med utdanning, karriere og et vanvittig boligmarked (for man kan ikke sette alle i samme bås som vi har er fæl tendens til å gjøre i nyrike Norge). Ikke alle vil eller lykkes å oppnå disse standardene. Ingen land har så mange enslige som Norge, og skulle du da være uten karriere (god lønn) og kanskje bo i en stor by har du nesten ikke sjanse.

  Velferden er en liten redning for mange i et nyrikt og dårlig drevet molboland som har myye å gå på!

  • Ærlig talt!!!!

   Mener du at vi, dvs staten, skal ta ansvaret for at noen er enslige også? Skaffe partnere, gratis medlemskap på datingsider? Valg gjør vi selv og ta ansvaret for livet ditt og ikke klag på at vi andre ikke tar ansvaret for deg.

  • Ehh anonym har et poeng ang de som faller ut av A4 mølla med hensyn til utdanning .

 21. Dæven for en kronikk Laila Didriksen! Dette er rett på kornet, morsomt skriver du også! Gjorde dagen min denne her! Takk!

 22. bla bla… du har ikke kommet særlig langt i dine betraktninger. Dessverre så har du ikke skjønt hverken statlig forvaltning eller det essensielle i sosialdemokratiet. Mulig du scorer billige poeng hos dine lesere, men faktum er at du er født i et land med gode velferdsordninger. Og du, enten du liker det eller ikke, så drar du nytte av godene vi har fått til gjennom skatter og avgifter osv.
  Du generaliserer og konkluderer i vilden sky. Gjemmer deg bak en ikke tilhørende tilværelse rent politisk med et bein på rødt og ett på blå side.
  Bloggen din er sikkert bra, og med å skrive et slikt innlegg vil du alltid få noen applauderende kommentarer fra lesere. Kanskje leserklikkene teller velså mye som din mening?!

  Du burde heller skryte av hvordan landet vårt blir styrt. Eller selv bli politiker.

 23. Bra innlegg!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

 24. Vanvittig enig med deg, Laila! Her er det altfor mange sytpeiser tatt i betraktning hva vi trenger å syte over! Å rote det til for seg selv i det landet her, er nærmest umulig – vi er alle født med lottogevinsten i hånda!

 25. Syter du over at folk syter ?
  jaja alle må vel ha noe og syte over.

  • Dette er det beste som er svart her. ja i Norge er vi heldige, som har et velferdssystem som skal ta vare på oss når uløkka er ute. for det er først da man føler på kroppen hvordan systemet virker. Og vi har krav på å slippe å bli ruinerte om vi blir syke, å kunne opparbeide oss pensjonspoeng til alderdommen selv om vi er kvinner, at vi skal slippe å leve i nedverdigende forhold fordi vi har barn å ta vare på ( overgangsstønad), å ha muligheten til å bli tatt vare på når vi blir gamle og syke og ikke greier det selv. ( den som hevder at det er en drømmetilværele at familien tar seg av deg når du blir gammel vet ikke hva de snakker om) osv, osv. Det er dette vi alle betaler så høy skatt for, at vi skal ha disse velferdgodene hvis uløkka er ute. OG JEG SKAL LOVE DEG AT INGEN VET HVEM SOM RAMMES NESTE GANG…… Så utfordringene våre er å få dette systemet til å fungere som det er ment å gjøre…

 26. Du glemte gratis skoleskyss i første klasse for alle med over 2km reisevei til skole.

 27. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

 28. Utrolig patetisk og lite reflektert er den, denne bloggen. Hadde kanskje blitt tatt mer seriøst om man fordypet seg litt før man skrev et slikt makkverk. Dette Laila Didriksen skrev, blir ALT for trangsynt.

  • Har du egentlig lest hele innlegget? Altså virkelig lest det??

  • Jeg har lest hele innlegget, og jeg synes ikke det er bra i det hele tatt.

   Laila Didriksen sitter og kaller de som er misfornøyde for sytepaver, uten å tenke over at det mest sannsynlig er de samme sytepavene som betaler lønnen hennes (ja jeg snakker om skattebetalerne).

 29. Et aldeles fantastisk innlegg, Laila. Snakk om å treffe klokketrent. Han som syter mest (dvs. den siterte syter) må føle seg flau (vel å merke om han er koplet slik han skal) over så se sutringen sin satt i sitt rette perspektiv. Nåja, det er ikke sikkert. Vi ser flere som heller ikke oppfatter tegninga og bare ikke kan forstå hvor du vil med innlegget.

  Det samme ser vi av andre kommentarer; igjen henger folk seg opp i enkeltsaker fremfor å se det store bildet.

  Er selv meget fornøyd med tingenes tilstand i dette landet og har selv en fantastisk fastlege.

  Mvh
  Filosofen

 30. Noe så ensporet!
  Lurer på hvilke innsikt du har. Er dette Norge sett fra din egen navle?
  Du kaller det syting, men for de det gjelder, så er virkeligheten annet helt annet. På en blogg, vil du alltid få noen som applauderer.
  I disse tider gjelder det å skrive om hvor dårlig landet fungerer, hvor mye folk kan trykke ut av staten. I dag er det sort-hvitt. Jeg blir skremt av folk som har så lite innsikt som deg. Sort-hvitt tenking.

 31. enda en lege som har mistet empatien for sine medmennesker
  hvis du aldri har vært på en sosialkontor der du føler at du står med lua i hånden og i tillegg en skamfølelese da skal du ikke uttale deg.
  Nav er siste utvei for mange og jeg tror at flesteparten vil greie seg selv

  • Forfatteren av innlegget skriver ikke at alt er bra, men påpeker at det er veldig mange som syter over at Norge er et dårlig land å leve i.
   For noen er det sikkert det, men uansett hvor mye oljepenger eller andre penger som brukes så vil alltid noen falle utenfor. Da er det godt at vi har et fornuftig skattenivå som sørger for at disse kan få en nogenlunde bra behandling.

  • de som faller utenfor får desverre ikke noe særlig behandling, da det ikke er et sikkerhetsnett! sosialstøtte eller dagpenger og lignende, er faktisk ikke lett å få tak i om man trenger det! Spesielt ikke etter utdannelse, for da har man ikke betalt skatt på et par år – uansett om man kanskje har betalt skatt i tiår før den tid!

 32. klager man ikke blir ikke ting bedre, det er veldig mye og ruske opp i her i dette landet som må forbedres, innvandring integrering, eldre omsorgen sykehus køene, forskjell fra de rike til de fattige osv osv det er så mange problemer her i dette landet, vi bruker jo ikke noe av penga her omtrent, vi sender og pøser det ut til land som bruker det til noe helt annet en dem sier dem skal, dette landet blir bare værre og værre for vært år… er ikke rart folk klager skjønner det godt jeg. landet går jo på ræva snart vent og se

  • Selvsagt, det er lov å klage, men hvor ille er det egentlig i dag? Eller sett på en annen måte: Det kunne vært mange ganger verre.

   Trives man ikke er det ingen problem å flytte til et annet land.

  • Hvorfor skal man flytte? Hele poenget med et demokrati er at man ytrer seg når man er uenig i noe og ser forbedringspotensiale og så stemmer ved valg for å endre på dette. Ditt billige poeng som du sikkert syntes var skikkelig smart er helt latterlig, man flytter ikke fordi man mener ting kan gjøres annerledes man jobber for å forbedre det.

   Og å bruke argument som hvor ille er det egentlig er også håpløst. Det er vel det samme om en barnehageplass koster 2000 i mnd eller 5000, tenk på barn som sulter. Spiller det noen rolle om pasientene ligger på gangen, tenk på de landene uten sykehus og medisiner. Spiller det noen rolle at du blir banket av mannen din, tenk på de som blir drept av mannen sin. Slike det er andre som har det verre argumenter som du prøver deg på er intet annet enn billig hersketeknikk, i stil med bloggen her, som forsøker å ugyldiggjøre argumenter og innsigelser mot hvordan landet styres og forvaltes ved å peke på at det finnes de som har det verre så ikke klag, vær glad for det du får, ikke engasjer deg og ti stille. Beklager, men fremgang og forbedring skapes ikke av passivitet men engasjement og vilje til forbedring.

 33. Javisst har vi det godt her i landet, og vi er også bortskjemt med en politikerskare som faktisk ikke er så fryktelig uenige (med mindre du regner de småsmå fløypartiene). Problemet er derimot at skiva det offentlige skal smøre er enormt stor, og den vokser og vokser uten at dette diskuteres i tilstrekkelig grad. Skatt kan ikke drive dette systemet alene og man må spørre seg hvordan en moderne og omfattende velferdsstat kan drives så effektivt som mulig uten at man kutter for mye på godene. Samtidig har infrastruktur, skolebygg osv behov for langt mer effektiv (og kostnadseffektiv, med tanke på all utredningen som trekker ut) oppgradering og vedlikehold enn dagens situasjon.

  Vi er heldige som har en stabil politisk situasjon uansett regjeringsfarge, men det fører også til stagnasjon i driften. Et annet problem er at det fortsatt er ganske ullent hva vi skal tjene penger på når oljen er på vikende front.

  Det skremmer meg alltid når folk fremstår som lydige og beundrende ovenfor de styrende. Politikere bør i større grad vite at de hverken jobber for seg selv eller partiet, men for folket. Foreløpig får ingen min stemme fordi de selger seg og partiet sitt i halvsøvne og regner med at alle gjør “plikten” sin uansett.

 34. Og hva som er enda mer fantastisk med dette landet, er at det faktisk er en rekke flyavanger i alle retninger for de som ikke er fornøyde. Tør vi foreslå Nord-Korea, Rwanda, Somalia, Kongo?

  Mvh
  Filosofen

  • Har du for vane å ville deportere mennesker som er uenig med deg? Eller har du for vane å ville frata folk ytringsfriheten? Gjelder det alle som er uenig med deg? For å si det sånn, dine holdninger finner langt bedre grobunn i de landene du ønsker å sende folk med andre meninger til enn i et vestlig demokrati med ytringsfrihet som Norge.

  • Kalle seg Filosofen, og vil kaste ut sine egne borgere fordi de har en annen mening. Ja det er filosofisk og medmennesklig osv.. Fy faen..

  • Her er det ikke snakk om å kaste ut noen. Det handler om valg og takknemelighet. Man er fri til å velge å flytte til et annet land, om man er så missfornøyd med Norge. Dette er sagt for å sette ting i perspektiv.
   Man kan ikke bare se på sine egne omgivelser og være missfornøyd, se litt utenfor våre grenser og tenk over om du er glad for å bo innenfor eller ikke.
   Forbedring er alltid bra, men takknemmelighet for livet man har er vel også viktig?

 35. Alt er ikke galt her i Norge. Men det er mye som absolutt kan forbedres. Og jeg skulle ønske at politikere kunne samarbeide isteden på å kaste bort tid og penger på å overbevise om hvem som er best..

  Ha en fortsatt fin dag 🙂

 36. Det er lett å se bjelken i andres øyne,men ikke tornen i sitt eget øye .

 37. Håper du kunne vert så venlig og med menneskelig att du tar konntakt med meg og tar deg tid til og høre på min historie og hvordan mitt liv har vert etter at jeg ble utsatt for en ulykke, og med din kompetangse kan hjelpe meg igjennom systemet så jeg kan få et verdig liv, jeg har alderig syti, klaget eller levd på dine skattepenger men mine egne som jeg har betalt inn så lenge jeg har jobbet. så jeg setter stor pris på om du legger ut din Email addresse så vi kan komme i kontakt så du kan få all min dokumentasjon fra leger spesialister osv + Nav sine svar.
  Mvh hilsen en av di du kaller suttre kopp……

 38. Fantastisk innlegg. Har bodd i USA i 34 år og der må du være ansvarlig for dine avgjørelser. Norsk folk er så bortskjemte og gjør ikke annet enn å bare klage – for ikke å snakke om å være late.

 39. Enig med deg. Vi har det fantastisk i dette landet. Alle muligheter…

 40. Ok, alle dere som er enige i dette innlegget. Bruk for all del stemmeretten deres, jeg tror nemlig at en del av disse gode forsvinner med blå regjering. Og JA, jeg er kjempeglad for alle disse godene. Jeg har fått gratiss skolegang, betalt mammapermisjon,barnetrygd, jeg har vært sjukmeldt i et år, gått på arbeidsavklaringspenger og fom. 1. sep er jeg delvis ufør. Men jeg kan ikke påstå jeg er en sytepave, jeg lovpriser systemet vi har i Norge (og så har jeg heldigis en mann med god inntekt).
  Og JA, jeg skal bruke stemmeretten!

 41. Ja, dette uttrykte noen av mine egne tanker, gitt. For nordmenn som syndes synd på seg selv, oppmoder jeg bare til å tilbringe noen år i utlandet, et ikke-vestlig land. Da vil man muligens innse hva normal levestandard på denne planeten faktisk er, samt hvor Norge ligger i forhold til dette!

  • Jeg har bodd lenge iEngland, og bare det har satt ting I perspektiv…

 42. Jeg har bare en kommentar, DU KAN IKKE VÆRE RIKTIG KLOK.

  Hilsen

  Kroniker, rullestolbruker, og psykiatri-pasient.

 43. Så enig med deg!
  Etter to år i Spania syns jeg det er direkte flaut å høre på nordmenns syting og klaging.

  Og ja, det er kjempeirriterende med velgere som ikke vet hva de snakker om. Noen ganger får jeg lyst til å riste dem og rope: “Jammen du skjønner ikke noen ting jo!”
  Bra skrevet 🙂

 44. Jeg er så enig – deilig å lese et innspill ret fra levra – det det er så sant, så sant!!

 45. Bruk mere, spar mindre! Så kan vi sende norge på luksus fellen på tv3 😉

 46. Nå må Norge sove as, sove godt, jobb i morn, Uansett om jobber for å gi skatt eller jobber for å leve for å levere til staten. Fordi det var staten som støtta deg gjennom studie/studielån, ikke verken Pappa eller moren din. Hva med om du bor gratis hos moren og faren din i løpet av studie? Pappa og mamma, har brukt staten for å kjøpe det huset dere bor, kunne ikke kjøpe hus, biler, eksetra….. eksetra… Husk!!!!… uten det systemet er det umulig å kjøpe fem seks biler…. tenker du på klima i Norge, før du bruker penger til fem seks biler som står i kø. Hvor kommer de pengene ahhh? staten vellll, nå gidder eg ikke diskutere om disse sakene, men alle vet hva man kan tenke, før man skriver noe…!!1

  • håper dette innlegget var sarkastisk ment, eller så tror jeg du har vrangforestillinger?

 47. Hva hjælper det at alle har det så bra når man har det helt ræva sjæl

 48. Dumme navlebeskuere er vi sier du. Finnes det ingen dumme navlebeskuende leger mener du? Faktisk har ikke den Norske legestanden særlig mye kunnskap spør du meg. Flere ganger har jeg måttet knipe meg seølv i armen for å få føle om det legen sier er drøm eller virkelighet. Arrogante leger har vi nok av i Norge så derfor ber jeg deg om å legge ned din legegjerning / jobb. Sutrekopper har vi alltid hatt med og uten leger som vet og kan alt

 49. Dumme navlebeskuere er vi sier du. Finnes det ingen dumme navlebeskuende leger mener du? Faktisk har ikke den Norske legestanden særlig mye kunnskap spør du meg. Flere ganger har jeg måttet knipe meg seølv i armen for å få føle om det legen sier er drøm eller virkelighet. Arrogante leger har vi nok av i Norge så derfor ber jeg deg om å legge ned din legegjerning / jobb. Sutrekopper har vi alltid hatt med og uten leger som vet og kan alt

 50. Er ikke sutrekopp tegn nummer en at man begynner å skrive blog, gjerne om sutring? 🙂

 51. Aner man en tendens at de som slakter innlegget og føler seg provosert av det, er personer som er som er syke, psykisk eller fysisk, sosialklienter, personer som trenger bistand fra for eks. NAV eller andre offentlige etater, OG SÅ VIDERE… – hva om du hadde alle dine problemer, bare at du var født i for. eks. Kongo eller Somailia, Afghanistan? Hvem skulle hjulepet deg? Saksbehandleren? Sosialarbeideren? Legen? Din familie? En ting er hva staten dekker, og en ting er hva skattebetalerne selv finansierer. Poenget er systemet som regulerer dette. Det kunne vært verre. Se på Nord-Korea

  • Enig, har en venninne som fikk uhelbredelig kreft og hun begynte å syte fordi hun ikke fikk bra nok hjelp fra sykehuset og ble feildiagnostisert og feilmedisinert og da sa jeg akkurat slil du gjør nå, hva syter du over sa jeg, se på Nord-korea sa jeg, der skulle du vært så hadde du slutta å klage ovet noe så trivielt. Også sa jeg som deg, hva om du var i Kongo eller Somalia da hadde du ikke fått diagnose eller medisinering i dethele tatt sa jeg. Jævla sytpeis nå får du skjerpe deg sa jeg til a, reis til Kongo hvis du har det så ille her i Norge sa jeg til a. Så ja helt enig med deg, bare klaging, klaging, klaging. Folk får tenke på Kongo og slutte å bry seg om å forbedre forholdene i Norge, synes vi skal avlyse valget også, hvorfor ha valg når vi har det så bra? Tenk å ille det er i Nord-Korea og de klarer seg uten valg uten så mye som å klage. Nei slutt å syt og lev med det, det kunne vært verre

  • sjokkert over det du sier her. at du kan være så ufølsom.

  • Hvis du har en ordbok foreslår jeg at du slår opp på ordet sarkasme så vil nok sjokket gå over.

  • Sarkasme som det skrevne ord er vanskelig!
   Og du var ikke i nærheten av å klare det.

  • Beklager men jeg kan ikke ta ansvar for din manglende intelligens og evne til å lese og forstå tekst.

 52. Fantastisk deilig innlegg! Folk later som om Norge er i ferd med å gå under, krisemaksimerer ut av en annen verden osv.

  Så ser man at tilogmed Island som mer eller mindre er konkurs fortsatt klarer seg og at menneskene der har det langt bedre enn i både Afrika og midtøsten… og selv de landene.. selv der det er krig… så har ikke landet gått under.

  Mye vil ha mer, og det er hva all sytingen handler om. Det er greit å være uenig med ting, men denne krisemaksimeringen og de store ordene.. alt dette hatet.. virker unødvendig og irriterende.

 53. Tusen takk for et flott innlegg!! 🙂 Dette er det mange som bør lese! De aller,aller fleste har det sååå godt…

 54. Jeg blir så kvalm av deres perspektiver at jeg har ikke ord.. Så lite medmenneskelig har jeg ikke sett på lenge !! Fordi en del av dere ikke har opplevd det å bli sjuke, eller ikke har opplevd å ikke få sine rettigheter alle skryter at vi har her i dette “rike” landet vårt.. Dere er verdiløse som mennesker ! Når vi har så gode muligheter til å ta vare på mennesker her I Norge så er det skammelig å tenke slik. Og sammenligne med land som ikke har vår økonomi blir så latterlig at det fortjener ikke en kommentar engang. Nei vet dere hva jeg gidder å komme min lange kamp i helsevesenet engang.. At du er en lege er så skammelig at jeg har ikke ord.. Du har missforstått din egen stilling..

  • Mener du seriøst at Norge er på sitt dårligste? At vi som nasjon jevnt over har det dårlig? Og: mener du at leger ikke har lov til å ha meninger som privatpersoner? Hvem andre får ikke ha egne meninger? Eller får hun ha meninger, så lenge de sammenfaller med dine meninger?

   Dessuten; mener du at det vitner om medmenneskelighet å kalle andre verdiløse bare fordi man ikke er enig med dem? Hørte du den lyden? Det var steinen som knuste glasshuset du sitter i…

  • Norge er veldig, veldig middelmålig i det aller meste. Det som jeg tror folk reagerer på er hvordan skattebetalernes surt opptjente penger sløses bort.

  • Har jeg sagt at Norge er på sitt dårligste noe sted ? Leger kan få ha egne meninger de, men de bør jo være litt i tråd med stillingen de har kanskje ? Dette har nå blitt til en mobbekampanje mot folk som allerede har det tøft Norge.
   Har ikke sagt noe om at hun må ha mine meninger.

   Du faller gjennom sila som så mange andre og prøver å fordømme de som ikke har det bra.
   Når man ikke viser noe hensyn til folk som har det vanskelig og disse skal mobbes til stillhet og ikke bli hørt. De skal henges ut og sett ned på i en allerede vanskelig situasjon. Når de skal undertrykke folk som ikke har det bra fra før, skal jeg virkelig vise de medmenneskelighet syns du ?

  • Det er nettopp slike mobbere som blir kvivstukket 15 ganger til døde som ikke viser hensyn til de som har det vanskelig i “Verdens Beste Land”,som ikke er verdens beste land for ALLE…..

 55. kjempebra! helt enig i det du sriver… jo bedre folk har det jo mere syter de! Det er noen som faller utenom , men det er som oftest ikke de som roper høyest…

  • Jeg har skrevet rett ovenfor deg her, og jeg føler meg skikkelig uvel på mye av dette som står her. Jeg har kjempet lenge nå, men får ikke hjelp.. Jeg har begynt å rope nå. Fordi jeg dette sammen igjen. Har opplevd, drypp i ung alder pga uoppdaget sykdom, mistet allt jeg har klart å presse meg til å opparbeide, jobb, leilighet jeg hadde klart og kjøpt. Lå uten mulighet til å gjøre rede fra meg da de tok fra meg allt. Har opplevd mye annet også. Men det er ikke vært å kaste vekk tiden å forklare allt her siden det bare er omtrent mennesker uten medmenneskelighet her.. Og nå har jeg fått så mye dritt pga denne artikkelen her, nå blir jeg hele tiden kalt Sytpeis fordi jeg prøver å komme med min historie og få hjelp før jeg detter sammen igjen.. Dere er ikke klar over hva dette påfører oss som allerede har det tøft.. Synes dere det er riktig eller rettferdig ??

 56. Jesus elsker deg uansett dine primitive holdinger og meninger som kommer fra en avgrunn av manglende empati.

  Mvh

  Jon

  • Og Jesus elsker deg, Jon, til tross for at du gjør deg til dommer over andre.

 57. Får ikke en dritt som arbeidsledig etter endt utdannelse, og sosialstøtten er latterlig (3000 kr for å prøve å dekke husleie på 8000?) Jeg er enig i det meste du sier, og syns også at folk her syter altfor mye. For de fleste finnes det mange løsninger, og mye støtte å få, og for de som er i arbeid så er Norge kjempeflott. For de som har uflaks, er arbeidsledig etter utdanning der man ikke har jobbet mye på siden, så er det faktisk ikke noe sikkerhetsnett, og man ender på gata om man ikke har familie eller venner å bo hos. DET er idiotisk i et land som Norge, som faktisk har pengene til å hjelpe de som prøver å hjelpe seg selv ved utdanning. Men folk flest syter og klager over ting som virkelig ikke er et problem her til lands. Det viser bare hvem som har sett verden, og hvem som kun kikker i navlen.

 58. HERLIG SAGT OG SKREVET.
  Må vi ha alt vi har lyst på, eller klarer man å være lykelig uten alt stashet?
  Tror det er mange som ikke vet hva lykke er……. Er selv lykkelig gift med en kone som er lykkelig hver gng vi drar til vårt gamle og slitte småbruk. Når hun sitter på trappa og nyter kaffen idet solen titter opp over grantrærne, og vissheten om at våre 4 barn klarer seg bra, ja da er hun den lykkeligste damen i verden. Og det blir jeg også glad å lykkelig for.

 59. Helt enig men kansje ikke den veien du tror?
  Du har nettopp forklart alle formål jeg ikke vil støtte økonomisk ved å betale nærmere 50% skatt på inntekt og iallefall 25% på forbruk.

  Skal jeg få bruk for noen av disse tjenestene så skal jeg nok fint greie det selv.

 60. TAkK 🙂 så enig!!! Kunne ikke sagt det bedre selv 😀

 61. Det er ikke alt du skriver som stemmer. Overgangsstønad gjelder ikke alle som blir enslige. Er du ufør, får du ikke. Du får nemlig trygd til livsopphold. Blir ikke lønn brukt til livsopphold? Jeg har opparbeidet frikort rundt 15. januar. Ganske mye med 1800,- i lege og medisin på 2 uker? Glad du ikke er fastlegen min. Du er tydelig irritert på rettigheter syke har. Trist når man er lege.

 62. Problemet er at staten tar betalt for et produkt. Da må produktet også holde mål. Didriksen later til å ha noe mindre sans for kundens klagerett enn meg.

 63. “For om vi stikker fingeren i jorda så er det bare å innrømme at vi er en nasjon av kravstore sutrekopper som er vant til at staten betaler og støtter og tar vare på oss.”

  Man er ikke en sutrekopp når man påpeker ting man er uenig i.

  Dessuten:
  Hva med alle oss som ikke VIL at staten skal betale og støtte oss?

  Hva med oss som bare vil lever våre liv i fred og ikke bli tvunget til å betale for alskens dyre velferdsordninger, velferdsordninger som er ALT for dyre og overhodet ikke er bærekraftig på sikt.

  Hva med oss som synes at det er riv ruskende galt at staten skal kunne ta inntekten fra vanlige folk og bruke på velferdsordinger som er både dyre og ineffektive.

  Og hvem er forresten denne “staten” du snakker om? Jeg skulle gjerne møtt han, han høres jo veldig sjenerøs og snill ut.

  ———————–

  “Mødre og fedre har krav på et helt år fri med lønn.”

  På skattebetalernes regning.

  ———————–

  “Så er det barnehage. Der er det noe som heter maxpris og full barnehagedekning og dersom barna av særskilte grunner bør gå i barnehage, men foreldrene ikke har penger så kan også det offentlige betale plassen.”

  Også på skattebetalernes regning.

  ———————–

  “Grunnskole i Norge er gratis.”

  Skolen er IKKE gratis, skolen finansieres tungt over skatteseddelen.

  ———————–

  “Når man skal på videregående er det heller ingen skolepenger og man har statens lånekasse som gir lån og stipend.”

  Lånet skal betales tilbake, med renter og renters rente.

  ———————–

  “Ferie får man. Fem hele uker, betalt. Og blir man gammel får man seniluke. Tilslutt får man pensjon og nå for tiden kan man jammen ha både pensjon og jobbe.”

  Betalt ferie? Det er ingen som betaler deg i ferien. Det du får utbetalt er det arbeidsgiveren setter av til deg resten av året. Det finnes faktisk også folk der ute som tror at feriepenger er en gave fra staten.

  ———————–

  “Tilslutt får man pensjon og nå for tiden kan man jammen ha både pensjon og jobbe.”

  Du snakker om det offentlige nå skjønner jeg. Vi i private sektor har ikke noen slik ordning.

  ———————–

  “Fra første sykdomsdag har man krav på full lønn og er man syk et helt år så følger lønna med.”

  “Aleneforeldre får overgangsstønad, arbeidsløse får dagpenger.”

  Dyre, dyre velferdsordninger som ikke er bærekraftig på sikt.

  ———————–

  “Helsetjenester i dette landet er så godt som gratis. Det er en egenandel i løpet av et år som koster langt mindre enn en Bergansjakke.”

  Nei! Helsetjenester er heller ikke gratis! Dette er ren og skjær feilinformasjon. Alt som vi kaller “gratis” her i landet er tungt subsidiert av skattebetalerne.

  ———————–

  “Nå tror jeg jo ikke at disse tingen gis av staten Norge til sine innbyggere kun av godhet. Jeg vet at vi betaler skatt. Jeg kan til tider tenke at det var da jævla mye av lønna som forsvant inn til skatt, men ved nærmere ettertanke så får man en god del igjen da.”

  Det er bra at du ser dette selv. Men ut i fra innlegget ditt virker det som at du er en typisk sosialist som er tilhenger av en stor og kontrollerende stat. I et slikt samfunn så har ikke vanlige mennesker mye valgfrihet da alle de viktige beslutningene allerede er tatt (utdanning, helse, velferd, pensjon, osv)! Man skal ikke selv kunne ha kontroll over de tingene som betyr mest i livet.

  Er dette frihet?

  • Nettopp! Det er faktisk ikke noe som er menneskelig stort eller beundringsverdig over å være generøs med andre sine penger.

   Først skal man betale for et produkt man ikke vil ha, eller ikke er fornøyd med – og så er man en utakknemlig dritt og sytpeis hvis man protesterer.

  • Wow… Tror du virkelig at skattepengene våre dekker alt dette alene? I tillegg til alle andre goder? Staten subsidierer alt, våre skattepenger betaler bare en liten del.

   Dessuten bør du sjekke fakta når du sier at pensjonister fra privat sektor ikke kan jobbe og tjene penger. De har vel faktisk bedre rettigheter der enn de i offentlig sektor.

   Blogginnlegget treffer spikeren midt på hodet! Vi er en gjeng sytpeiser. Selv om det selvfølgelig er masse i dette landet (også) som ikke fungerer optimalt, så er det vel dessverre ofte ikke de som burde klage som faktisk klager..!

  • Staten subsidierer alt? Unnskyld at jeg spør men hva tror du staten er og hvem skaper inntektene staten får?

  • “Staten subsidierer alt, våre skattepenger betaler bare en liten del.”

   Gratulerer med debattens minst gjennomtenkte innlegg. Jeg skulle gjerne truffet “han derre Staten”, han virker jo som en sjenerøs og snill kar som gir så mye til det norske folk.

  • “Når man skal på videregående er det heller ingen skolepenger og man har statens lånekasse som gir lån og stipend.”

   Lånet skal betales tilbake, med renter og renters rente.

   Har du sett lånebetingelsene til lånekassen? Det har jeg… De er meget gunstige, tilogmed for “fattige” studenter som meg!

 64. Flott artikkel! Du har sagt det mange andre tenker! God valg til dere alle!

 65. Didriksen, har du noensinne hørt om “There’s a gun in the room” ?

 66. Er ikke du klar over det, Laila, at det er nettop på grunn av folk som “syter” og “klager” at vi har det så bra? At det er fordi folk engasjerer seg (både på godt og vondt)at ting blir bedre og ting som kanskje ikke fungerer så bra endres? Du har rett i mye av det du skriver. Vi har gode velferdsordninger. Men så var jo også nettopp det i sin tid det store argumentet for at vi skulle betale skatt. Du snur det på hodet og gir inntrykk av at dette er jo noe vi får.(og bør helst stå med lua i handa og være glad for)(og skam på oss om vi skulle finne på å påpeke at noe ikke fungerer så bra som man skulle ønske) For så å tilføye som en liten parantes at ja, du vet jo at vi betaler skatt, men… Jeg er helt enig i at vi har det bra. Og at det nok er å dra det litt langt å påstå at det ikke kan bli verre!! Men heller det enn sånne som deg. Som “melder seg helt ut”. Som i sin navlebeskuende selvopptatthet rett og slett blir litt sånn “kvalm” av at folk syter.. Og avfeier alle velgerene “som ikke har peiling”.(er det de som tilfeldigvis ikke er enige med deg, det da??) Og som til og med benytter seg av sin stilling og posisjon til å “skamme” alle som skulle finne på å ytre seg kritisk. Vel, da sier jeg: Skam på deg, Laila. Og hurra for “sytpeisene”

 67. Er forsåvidt enig i det meste, at vi er heldig som bor i Norge og har disse ordningene. Men avgifter på ditten og datten bare for å nevne de mest irriterende som dokumentavgift på bolig, omreg.avgift på bil, massevis av bompenger som ikke blir øremerket, forbud på ditten og forbud på datten…hva i svarte granskauen. Jada jeg kan kjøpe elbil, staten tenker på miljø bla bla. men om kanskje 10-20 år framover når elbilene øker…da blir nok eierne ranet også, av Norges største mafia som heter Staten.

 68. Hvis noen mobber meg fordi jeg er fattig,psykisk syk og sosialklient,så dreper jeg dem

 69. Gjennomsnittsnordmenn med en grei inntekt og jobb og ett hjem, har ingenting å klage på i Norge. Men dessverre treffer du med dette innlegget , også mennesker som faktisk ikke har det så greitt, har kanskje bare en offentlig inntekt å leve av, barn som har foreldre som ligger langt under gjennomsnittsinntekt og har ikke råd til å sende barn på verken aktiviteter eller annet. Det har kanskje du med en kommuneoverlegelønn ?
  Folk som ikke engang har ett tak over hodet.

  Din verden er ikke nødvendigvis andres verden og hverdag, så ha i det minste en viss forståelse at ikke alle lever opp til din standard. Du har nettopp bevist det jeg hele veien har ment om nordmenn – De er selvgode, lite empatiske og forståelsesfulle overfor andre . Sytpeiser eller ikke, folk som stikker hodet i sanden og later som det ikke finnes fattigdom i Norge, synes jeg egentlig er ett hakk verre. Sytpeiser vil i det minste gjøre en endring, og det vil aldri konforme mennesker.

  Jeg synes det er trist at jeg må lese ett slikt innlegg av en kommuneoverlege som rett og slett vitner om lite kunnskap om samfunnet. Ta deg en tur til fattighuset i Oslo, eller kontakt kirkens bymisjon og se hva de gjør for en innsats for andre mennesker, så håper jeg kan få lese ett litt mer balansert innlegg av deg ved en senere tilfelle ? Fattigdom er det i Norge, den er ofte dessverre skjult bak fire vegger.

  https://www.facebook.com/bymisjon?fref=ts

  Ha en fortsatt flott dag videre

  • Casa Didriksen kaster stein i glasshus da hun selv mottar selv sin lønn fra skattebetalerene. De samme skattebetalerne som hun ber slutte å syte.

   Skatte- og avgiftsnivået er skyhøyt i Norge, så da er det IKKE urimelig at de som betaler for gildet (dvs du og meg) setter høye krav med tanke på det vi får igjen.

   Hun presterer også basere hele sin artikkel på dette utsagnet (virker det som for meg ihvertfall):

   “Fra tre uker før vi blir født i dette landet subsidieres man.”

   Javel, så da skal man ikke kunne ytre sin misnøye? Man skal være servil og underdannig og bare akseptere tingenes tilstand? Man skal ikke kunne si “jeg vil ikke være med å betale dette gildet, jeg vil klare meg selv”?

   Men det som provoserer meg mest med sosialister som Casa er at de gjerne vil bruker andre sine penger på ordninger de selv mener er fornuftige. Men i det øyeblikket de blir spurt om hvorfor de selv ikke gir mer til fellesskapet, av sin egen lomme, ja da sier de at det blir jo ikke rettferdig.

   Det er veldig lett å ha generøse ordninger når man selv ikke betaler for de.

  • Erru stein dum???
   Hadde hun ikke fått lønn fra staten, ville hun ha jobbet i en privat klinikk, tjent tonnevis av dineros betalt av DEG og ikke staten… som i USA.. som tydeligvis er ditt forbilde, selve inkarnasjonen på ikke-sosialistisk!!
   Se nå til helvete å få åpnet gluggene dine du skjønner ikke det spor av hva hun har skrevet om…

   Men så er du garantert ikke en Nordlending!!

  • “Erru stein dum???”

   Solide, voksne argumenter ser jeg. Lykke til videre i livet.

 70. Eg klør etter å svare, men orker ikkje no. DU veit iallefall ikkje kossen enkelte LEVER i dette jævla “lykkelandet”. Men, eg kjem igjen å forteller ei anna side.
  I mens kan Dåkke drukne dåkke i rødvin i helga. Eg berre SPYR!!
  Lars, Førde

 71. Hei, hadde en operasjon på et mindre sykehus nå på mandag. Hadde et et supert opphold. Hyggelige pleiere ( det er jo de vi ser mest til under et sykehusopphold) god mat og fin avdeling.

 72. “Å dette har vi venta på så lenge, ja så lenge”

  Tusen hjertelig takk for at du tok deg tid til å tenke og, ikke minst, skrive ut denne dypt engasjerende artikkel!!!

  Må du ikke bli forfulgt som en dissident…

  En idiot ovenfor forstår ikke at du stikker fingeren i et politisk gjørmehull i Norge, hvor alle skal og må være politisk korrekte. Ja.. selv Frp er det, som tror at de “kongen på haugen”.. men jo er blitt næringslivets og de aller rikeste personers Pitbull i norsk politikk…. og later som de taler for “folk flest”.. deres næringspolitiske talsmann H N er jo som spydd ut av en arbeidergiverforening, som slikker bedriftseiere opp etter ryggen!!

  Du ga meg virkelig bakoversveis i det du ramset opp den ene støtteordning etter den andre, som alle tar for gitt….
  SV går sannsynligvis på en velfortjent smell, og dessverre den rød grønne Regjering, for deres (og Frps) inn i helvete stupide utsagn; Verdens rikeste land!
  Høyre kan le bak en hånd foran munnen!!
  For nå kommer statlig utfor- og billigsalg, samt privatisering.. og nasjonal fattigdom!!! mens den private formuer, uten formueskatt, øker videre til uante høyder. Det heslige Klassesamfunnet vil igjen komme tilbake til Norge… før en møysommelig prosess igjen vil måtte starte for å ta tilbake det tapte!!

  Samtidig er vi blitt en nasjon som ikke lenger er norske, men multikulturell, med multikulturelle verdier (som naturligvis ingen norsk politiker i Høyre eller Ap (glem alle andre partier)tør fortelle er dets naturlige konsekvens… selvfølgelig!!

  En selvopplevd situasjon på NAV i Oslo; ca 30 stk på informasjonsmøte for nye brukere arbeidsavklaringsstøtte. Stor var min overraskelse at jeg rundt 61år var blant de eldste. Her var flesteparten i klar “arbeidsfør” alder. Ennå mer uforstående var at ca halvparten ikke var etnisk norske…

  Nå forstår jeg hvorfor Taushetsplikten er så ekstremt viktig i offentlig saksbehandling;
  FOR Å BESKYTTE VÅRE POLITIKERE!!

  sukkkkkk, med ønske om å være en god sosialdemokrat, men som ser at norske politikere og opinionsdannere mener at Norge skal ta et personlig og økonomisk ansvar for jordens ALLE 6-7-8-9… etc milliarder mennesker. Uten begrensing!!

  Vi er en nasjon på god vei mot….
  Den frie og opplyste bystaten Athen ble knust av 4t militaristisk Sparta… mange høytstående sivilisasjoner r blitt knust av primitive i historien…
  Beklager min pessimisme på Norges vegne, men dagens mer og mer kyniske partipolitikk, nærings- og finansliv.. gjør det vanskelig å kimte optimisme i overskuelig fremtid

 73. Fantastisk!! 🙂 Helt på kornet. Jeg har nettopp vært gjennom en prosess med å sjekke ut barnehager i England, og kunne til min forskrekkelse registrere at der ligger pris per barn på 8-12 000 i mnd (15 timer gratis for 3- og 4-åringer men dog)!! Ja vi er så heldige så heldige i dette landet at vi ikke vet det sjøl. Jeg håper de aller fleste verdsetter godene bedre enn den personen du refererer til…

  • Det er sant. Mange har ikke råd til å jobbe der – barnehagen koster mer enn det de tjener… til forskjell fra oss – der alle har råd til barnehage.

  • Og har man ikke råd til barnehage kan man søke om å få fri barnehageplass. 🙂

 74. Til alle dere som rakker ned på innlegget; har dere egentlig lest det? Casa D sier jo ikke at alt er bra. Tvert i mot sier hun at det er mye å sette fingeren på, MEN å si at “Det kan ikke bli verre enn det er nå i dette landet, ………..!”, det er jo så langt fra virkeligheten man kan komme. Og det er dèn uttalelsen som trigger innlegget. Casa D tar i utgangspunktet ikke stilling til en rød eller blå regjering, men når man leser diverse innlegg – både her og på andre nettsteder – kan man få inntrykk av at om man ikke ser saker i sort/hvitt – rødt/blått – så har man ikke rett til å uttale seg! Heldigvis er det noen som – som i dette tilfelle – sier høyt at vi som nasjon ikke har det så værst. At det faktisk er et godt land å vokse opp i. Jovisst har Norge også kviser, psoriasis, vondt i ryggen og ting som værre er, men likevel kan vi ikke gå rundt og snakke om at alt er fælt. Det er da du fremstår som en sytpeis! Ingen liker en sytpeis. En sytpeis klarer ikke å se ting i et større perspektiv. Det eneste sytpeisen klarer er å….syte. Syte om hvor fælt han har det, og det er det ingen som orker å høre på. Vi står alle fritt til å stemme hva vi vil. Godt valg!

 75. Vi har det bedre enn de aller fleste i hele verden, og har ingen verdens ting å klage på! Flott du setter søkelyset på dette!

  Her er foresten en video om hvordan Norge kan se ut utenifra… 🙂

 76. Jeg leste innlegget ditt med stor interesse, og akkurat som deg, sitter jeg nå med en kvalm og vondt klump i magen. Hadde du vært “hvermansen” hadde jeg nok ikke reagert så kraftig, for jeg kan være enig i at mange av oss klager for mye. Men du er faktisk lege! – og du avslører en holdning til mennesker som skremmer meg. Jeg er svært glad for at du ikke er lege i min kommune. Jeg jobber som frivillig med de som faller utenfor, de som av ulike årsaker ikke har alle ressurser, de som må benytte NAV og andre offentlige instanser. Ingen av disse vil jeg kalle “jævla sytpeiser”, og jeg oppfatter heller ikke meg selv som det når jeg sier at jeg ikke syns at alt er like bra her i landet.

 77. Jeg har reist mye rundt i verden og fått med meg mange opplevelser – både på godt og vondt.

  Det er bare en ting å si: Norge er BRA land og jeg er glad for at jeg bor i Norge.
  Vi vet ikke hvor godt vi har det, og innerst inne finnes det en “sytpeis” i oss alle 🙂

 78. Jeg har reist mye rundt i verden og fått med meg mange opplevelser – både på godt og vondt.

  Det er bare en ting å si: Norge er BRA land og jeg er glad for at jeg bor i Norge.
  Vi vet ikke hvor godt vi har det, og innerst inne finnes det en “sytpeis” i oss alle 🙂

 79. Vakker og flott lesing, faktisk ett forfriskende pust i ett oppkomme av sutter og gnål. Vi har det så bra at vi må lete etter feil hos andre for å holde oss friske. Dette mener jeg tiltross for at jeg nå har blitt syk og fungerer kun som daukjøtt i nav-systemet, i tilleg er jeg søring. Takk for ett ærlig innlegg i disse valgtider med nærstående ragnarok og masse svadaull.

 80. Eit av dei beste innlegg eg har lese på lang, lang tid. Takk!

 81. Flott at den øvere klasse kan nedlate arbeiderklassen på sitt svakeste.
  Jævla kakse

 82. For en nedlatende, arrogant, virkelighethsfjern og selvelskende person du er!
  Klarer du å se deg selv i speilet hver dag?

 83. Den bloggen din er full av feil. Lyver du eller er du bare litt enkel?

 84. Du..jævla totalt uvitende kommuneoverlege !

  Har skjelden sett, et forhåpentligvis voksent menneske, mangle selv den mest grunnleggende livserfaringen, kunnskap og forståelse av det norske samfunnet.

  Listen over alle de fortreffelige sosiale goder du ramser er, er faktisk årsaken til at Norge som velferdsnasjon holder på å råtne på rot sammen med en skremmende stor andel av befolkningen som ikke lenger får sine “lovfestede rettigheter” som norske borgere, eller må kjempe til døden innhengter de bare for å få føle at de har en verdi som mennesker. Blir jeg “syk” bare jeg hører den falske stemmen til løgneren og manipuleringens falske mester Jonas Gahr Støre, forøvrig falsk sosialist, mangemillionær og bruker av private helsetenester.

  Det er i jungelen av “goder” folk blir fanget, der mange ender i godenes helvete, ofte med en lang lavere levealder som en direkte årsak av å ha blitt kvernet av det fortreffelige velferdssamfunnet..

  Videre vil jeg ta for meg en gren, bare en gren, av det forbannede velferdsamfunnet du mener folk burde være takknemmelig for å ha. Alt for mange har fått erfart hvordan velsferdsamfunnet knuser all selvtillit i søken etter rettferdighet og respekt i det oppskrytte norske veldferdssamfunnet.

  Har nettopp flyttet hjem igjen etter snart 15 år i utlandet. Der har jeg jeg reist i over hunde land, hatt oppholdstillatels i flere land på alle kontinent og lært andre mennesker, andre religioner, andre etnisiterer og andre kulturer å kjenne. Og sist men ikke minst, jeg har lært hvordan andre land, med ikke fullt så selvgode leger, organiserer samfunnene sine.

  Det normale over hele verden er å gå til en lege uten å bestille time dersom man føler på noe. På venterommet er det max en 10-15 minutter å vente før man er inne hos legen. En lege som ikke kniven på strupen, men har tid til å ta seg av pasienten. Igjen, dette er det vanlige over hele verden.

  Dersom en person vet hva som feiler i store deler av verden, og vet hva slags medisin som hjelper, går man ikke til lege, men man går på apoteket og kjøper det man trenger. Det er på apotekene ekspertisen på medisiner arbeider. Leger lærer knapt nok om medisiner i lenger i sin utdannelse, men er avhengig av elle melle-metoden i felleskatalogen, i allefall her i Norge. På apoteket kan man sammen med farmasøyten også finne frem til medisiner gjennom symptomer, der en erfaren farmasøyt kan langt mer enn de fleste leger noen gang vil lære.

  I snart hele verden finner man apotek med kunnskapsrike farmasøyter på hvert gatehjørne og ofte i mellom. Alle shoppingsenter har flere apotek.. Og det er ikke resepter på noe medisin med unntak av sterke narkotiske stoffer.

  Skulle man ha behov for sykehus, velger man om man vil konsultere en lege først, eller man drar direkte til sykehuset. Dersom man har registrert seg på et sykehus, tar det 15-20 minutter fra man kommer til sykehuset til man ligger på et rom og man er allerede under behandling og utredning.

  I de fleste byer, i de fleste land, finnes alle slags sykehus med sine spesialiter, også snart på hvert gatehjørne. Legene er alltid meget flinke med høy utdannelse og kompetanse, alltid med det siste i utstyr.

  Sivert Sæterbø. Fortsettelse under

 85. Vel hjemme i Norge igjen måtte jeg innrulleres i samfunnet på nytt. Jeg fikk noe de kaller fastlege, noe loven sier jeg kan velge selv, og bytte når jeg selv vil.
  I min kommune hadde alle fastlegene fulle lister, men med en utlending som ikke forstår norsk og heller ikke engelsk som skulle rettferdigjøre lovbruddene som elles ingen bryr seg om tydeligvis. Siden jeg ikke får lege i min kommune må jeg kjøre til nermeste by til et privat legesenter for å få lege og helsehjelp.

  I dag, i 2013, har også norske leger blitt så svake helsemessig at de ikke lenger er i stand til å jobbe i legevaktordninger etter fylte 55 år. Ta den du..

  Slik latskap er et resultat av at legeloven, loven om en leges ansvar, ble slettet med en pennestrøk rundt årtusenskiftet. Samtidig ble også den snart 100 år gamle helseloven slettet. Denne loven galt samfunnets ansvar for syke. Nå har ikke leger, og ikke samfunnet et spesifisert ansvar ovenfor pasientene lenger. Og gjett om man føler det direkte på kroppen..

  Som et resultat kan nå leger fornekte sitt samfunnsansvar som praktiserende leger. Nå har legene tatt makten der samfunnet og pasientene er legenes gisler i forhandlinger om legevaktordninger. Legene dikterer og samfunnet har med å godta.

  Igjen til min kommune: Her nekter legene å ha legevaktteneste etter kl 19 på hverdager og hele helgen.

  Av ukens 168 timer har vi ikke legevakt i hele 113 timer. Legenes vurdering av sitt ansvar er 55 timer av 168 i min kommune.

  Etter kl. 19 og hele helgen må vi kjøre i nesten 10 mil en vei for å komme til lege.

  Mens legeloven og helseloven enda galt hadde alle norske kommuner 24/7 legevakt.

  Enda er du så frekk at du kaller nordmenn for “jævler” som ikke duller med leger som ikke lenger har ansvarsfølelse i jobben.

  Hvorfor pokker har du/dere valgt et yrke dere ikke er i stand til å arbeide i ? Blir kvalm av slike som deg. Du viser at du ikke har et snev av kunnskap om det og de angriper.

  Bare det å få komme til en undersøkelse ser ut til å være en umulighet for mange i Norge. Støre sitt system nekter folk undersøkelser etter søknad som tar måneder og år. Der pasienten ikke har jævla ord han skulle ha sagt.

  I andre land over hele verden bare drar man bare til en slik undersøkelse, samme hva det er. Får heller ikke ta blodprøvenalyse her i Norge, jeg blir nektet. Over hele verden får man en full analyse med legens vurderinger i folder med rød sløyfe dagen etter..

  Mitt inntrykk av Norge er at det finnes lassevis av “tilbud”, men at man blir ufør i kampen om å få ta del.

  Personlig kommer jeg til å stikke av igjen like fort som jeg ikke har noe mer her å gjøre..

  Har møtt mange nordmenn på mine reiser, og de blir stadig flere. Den nye trenden er at skoleflinke tar seg utdannelser som gir arbeid i andre land.
  Årsak: Komme seg bort fra Norge og føle friheten til å være et helt menneske. Disse kommer aldri mer hjem til Norge der barna ikke engang ønsker å feriere i Norge.

  Når jeg spør om hva de føler mener viktigst ved siden av at de føler seg friere er svaret alltid. En god skole for barna med karakterer fra start. Og at de har en helsetrygghet nordmenn i Norge ikke aner hva er. Også fritidsaktiviter blir alltid nevnt, både for barn og voksne. Alt er godt organisert men uten synlig og pålagsomt byråkrati.

  Sivert Sæterbø…

  • “Personlig kommer jeg til å stikke av igjen like fort som jeg ikke har noe mer her å gjøre..”

   Er det verdernmesterskap i utakknemmelighet?
   Ha det bra=) Vi kommer ikke til å savne deg.

Stengt for kommentarer.