Hei.

Jeg innrømmer det gjerne. Jeg er blodfan av Susanne Kaluza. Kjøpte boka hennes i fjor høst og ble bare SÅ inspirert og imponert. I litt over en måned så så matboksene til ungene slik ut:

Så begynte ungene å klage, for de ville ha sånne matpakker som de andre ungene i barnehagen og på skola hadde.. En skive som kan gjøres om til et velsmakende ostesmørbrød i mikroen, ei med leverpostei og en med skinkeost! Og for guds skyld mamma, ikke bruk oliven i øynene på larven Aldrimett, kan jo ikke spise den brødskiva da! Sitat Isa tre år.

Så etter oktober har jeg nøyd meg med å lese bloggen til Susanne. Fin blogg da. Fortsatt blodfan..

Men nå, kjære Susanne Kaluza har det kommet sand i maskineriet her. For det er jo vitterlig ikke din feil at ungene mine liker dritkjedelige matpakker. Men det er kun en plastpose som gjør at du ikke sølte ut hele barnehagesekken til Isa med brødsmuler og halvspist melon….

Jeg fikk jo tidlig med meg at det er kommet en ny matboks til byen, nærmere bestemt Rimi. Billig er den også! Og i utgangspunktet utrolig praktisk. Jeg har saumfart nettet etter brukererfaringer og alle har skrytt den opp i skyene og bilder av bokser fylt med de deiligste ting har florert. Og setningen, endelig en boks der man kan ha brød, youghurt og frukt adskilt og fint.. Til og med et bilde der det var tømt youghurt i det mellomste rommet, musli i det minste og brød i det store har jeg sett.. men det aner meg nå hvorfor alle disse bildene er tatt uten lokk. Sånn rent bortsett fra at man vil vise frem det man har inni boksen..

Så da jeg endelig kom på at Rimi jo har kommet til nabobygda kjørte vi dit på lørdag, hele familien, for å kjøpe Kaluzabokser. Ok, Henning trodde det var for å kjøpe materialer til platten og trappa han har bygget og Isa trodde det var for å kjøpe gave til jenta hun skulle i bursdag til. Ette en strabasiøs biltur der oppkast var en vesentlig del måtte vi først på Name It og kjøpe nye klær, men så: RIMI!

Hele fire kjøpte jeg faktisk for jeg ville jo også ha en.

Og boksen er fin. Den er sammenleggbar, noe jeg finner genialt. Gjør stablinga i skapet så mye enklere. Og den er rød. Den er BPA-fri. Den tåler oppvaskmaskin og den har en kjempefin og solid, ikke minst solid, gaffelskje med skjæretagger. Og den koster ikke en formue

Så rant mandagen og jeg begynte å lure på om vi har annen mat her i nord. Produserer ikke Tine den samme youghurten her som sørpå??

For det er jo ikke plass til youghurtbegeret i det mellomstore rommet. Ikke stående..

Ei heller liggende

Så klødde jeg meg i hodet en stund og kom frem til at unger sørpå antagelig ikke er så glupske som mine unger. De spiser rett og slett mindre. De bruker sikkert sånne litt mindre youghurtbegre, sånn der NYT… Men det ble egentlig bare litt bedre.. Det finnes jo enda mindre begre, men hvor småspiste er ungene der sør egentlig???

Vel, jeg er ikke den som gir meg så jeg presset de youghurtene ned liggende og la fint tre bødskiver i det store rommet. En skive som kan gjøres om til et velsmakende ostesmørbrød i mikroen, ei med leverpostei og en med skinkeost! Og i det lille rommet la jeg ned litt melon. Så la jeg en drueklase oppå skivene og jammen fikk jeg plass til en halv banan og.

Så skulle jeg sette på lokket. Det vil si, jeg LA på lokket. For det lokket det sitter ikke særlig godt. Hvordan noen kan ha youghurt rett i boksen er over min fatteevne. Det er klart, er du voksen og bærer matpakken din i vater hele veien til jobb så er det greit, men er du et år og heter Yme og røsker matpakken ut av hendene på mora for å løpe inn til de andre ungene å spise, ja da ligger den youghurten og blander seg godt med muslien allerede i garderoben. På gulvet altså.. I vår barnehage var det bare en halv banan og litt druer som ble liggende der. Men takk til vaskerne som hadde gjort en god jobb dagen før. Blåste bare bort litt sand og så var de druene så gode som nye. Ikke så personalet det heller så jeg la dem fint tilbake….

Nå tenker du sikkert at jeg pakka matboksen alt for full, og jeg skal jo innrømme at den youghyurtboksen stakk litt opp, men det lokket sitter dårlig uansett..

Et siste lite sukk er at etter en runde i oppvaskmaskinene er ikke rødfargen så skinnende frisk lengre…

Denne matboksen er en knakende god ide, jeg digger sammenbrettingen og skjea. Også inndelingen. Men den skulle vært en liten cm dypere og hatt et lokk som sitter skikkelig. For det blir litt tungvindt å måtte knyte sløyfe på matboksen eller pakke den inn i plastpose for at maten ikke skal ramle ut..

Men er man fan, så er man fan og jeg tilgir at dette her ikke gikk helt i boks Susanne.(thihi, tok dere den eller…)
Så nå sitter jeg jo her og venter da. Mens jeg har gått tilbake til Tupperwarematboksene til ungene. Susanne har jo fortalt at hun driver og skriver ei juksekokebok der man får tips om hvordan man kan jukse på kjøkkenet for å gjøre livet enklere og alikevel servere god mat til familien. Julegaven til Henning er i boks, han kan virkelig trenge en sånn nå når jeg skal gå så mange vakter fremover..  Og om hun bare kommer til Bodø så skal jeg stå i sånn kø for å få den signert!!

Hva er deres erfaringer med Kaluzaboksen? For jeg vedder på at dere har kjøpt den.

37 Kommentarer on Et ærlig innlegg om Kalutza-boksen…

 1. Ja, kjøpt den og Ja, youghertboksen her sørpå har samme høyde og bredde her sørpå, så vi har den samme problemstillingen. By the way: Det er et problem i traktorboksen til Blafre også, men der fulgte det med strikk..
  Er foreløpig fornøyd med boksen, men her i huset har vi et vell av bokser så den er ikke i daglig bruk… Liker oppdelingen av rom og skjer.

  Ha en god kveld !

 2. Nope, har ikkje kjøpt dn. Av dn ænkle grunn at æ syns lokket ikkje satt nok på når æ sjækka i butikken 😉 Så æ blei vældi lætta åver at du har funne ut d samme, førr då e ikkje æ aleina om å vær kravstor 😛 Susanne T.

 3. Mine erfaringer er helt samsvarende med dine!! Matboksen kom i hus samme dag som den kom ut, og konseptet synes fantastisk; boksen virket å ha alt en nyfrelst matpakkelager kunne drømme om. Alt dag en hadde vi tilnærmet samme erfaring som deg mht lokket på hele to av boksene, men jeg klamret meg til åpet om at vi bare hadde dobbel uflaks. Dag to av prøveperioden ble det imidlertid avgjort; disse boksene gikk over til å bli skapfyll… Når det er sagt så fant jeg noen matbokser som lignet litt på bokhandelen (tror det var Ark); mange kule farger, sammenleggbar boks, to rom, og et lokk som sitter fantastisk. Riktignok litt dyrere (199) men det var de verdt når man slipper en sekk full av niste og klis…
  PS! Matpakkene dine over ser fantastiske ut 😉

 4. Boks eller ikke (vel, kommer jo ikke til å kjøpe den nå…); jeg digger å lese innleggene dine! Nest etter å hente barna i barnehagen er det dagens høydepunkt!
  Hjetelig hilsen Kamilla.

 5. He, he. Kjenner meg igjen i det med matpakkene. Sønnen min nektet i mange år å ha med noe annet enn plain brødskive med pålegg, “slik som de andre”. Og jeg som så gjerne ville lage fristende matpakker! Men endelig, nå i 6.klasse er det visst stas med en mer spenstig matpakke!

 6. Jeg har ikke kjøpt, men det er bare fordi jeg tilfeldigvis ikke har vært på Rimi i det siste. Takk for advarselen, vi trenger absolutt ikke flere matbokser som fyller opp i skapet. Hvor mange kan vi ha, mon tro….rundt 13 stykker…..til ett barn! En av de beste er faktisk en reklameboks i plast, der går yougurten oppi og lokket sitter så bra så….Om du sender meg en mail på elisabethsin(a)live.no så kan jeg se om jeg kan skaffe deg en om du vil. 🙂

 7. Selvsagt har jeg kjøpt bokser (men hvordan noen kan trykke liker på instagram når jeg legger ut bilde av en stabel bokser og tittelen “massesuggesjon?” skjønner jeg ikke helt).

  Yoghurten ble litt stor, men kan det være forskjell på barneyoghurt og vanlig yoghurt? (og hvorfor kan vi ikke få yoghurt som skolemelk??) Fikk i alle fall på lokket likevel, og det sitter godt. Men så kom det beskjed fra skolen at yoghurt egnet seg best på sfo, så jeg har ikke prøvd noe mer. Jeg har hørt at flere sier at lokket sitter dårlig, men det har sittet veldig godt på mine tre bokser. Er også veldig glad i den skje/gaffelen som følger med.

  Men det jeg gjerne skulle likt å vite er hvordan folk klarer å pakke boksene slik at de er like fristende ved lunsjtid. Når de stappes ned i en skolesekk, så er det på høykant. Med mindre boksen er helt full, så vil jo da ting har flyttet på seg?

  Nå har jeg bestilt skolefrukt, så jeg regner med at det nok blir en vanlig matboks med to helt vanlige skiver som kommer til å bli brukt mest framover. Så får jeg kose meg kaluzaboksene selv.

  • Skjea liker jeg også. Men lokkene her bare ramler av. Mulig jeg har fått noen dårlige eksemplarer dersom dine sitter godt. Har også lurt på hvorfor man ikke kan få youghurt på skola, det fikk vi..

  • På skolemelk.no er to typer yoghurt et alternativ for mange skoler, deriblant vår. Hvis det ikke er på deres skole, ta det opp med skolen. Tine har systemer for å distribuere det, ihvertfall.

 8. Har kjøpt den. Syns den er flott. Vi har barn på skole og i barnehage hvor det ikke er lov å ha med joghurt, så det problemet har jeg ikke tenkt over. Men – enig i at lokket ikke sitter godt på. Og den ser jo ikke ut, etter en runde i oppvaskmaskinen… så nei, ikke imponert!

 9. Det er visst mange forskjellige matbokser på markedet nå, blant annet hørte jeg om en med fryseelement. Da kan det bli slutt på svette brødskiver med hvitost. Kanskje jeg skal kjøpe en sånn.

  Cecilie

 10. Som jeg skrev på IG så har jeg de samme erfaringene med boksen som deg. Jeg liker at det er flere rom! Til rolig piknik, evt om den skal bæres vannrett fra bil til kontor funker den helt sikkert toppers. Men som barnehage- eller skolebarnboks er jeg ikke fornøyd. Lokket sitter for dårlig, og den er for liten pga skjeen i lokket som tar plassen til en hel brødskive.
  Når det er sagt, Susanne Kaluza er helt rå når det gjelder markedsføring. Tenk at det skrives egne blogginnlegg om MATBOKSENE hennes i hele landet, og vi kommenterer gladelig. Hun får stå i beste (mamma)sendetid på TV2 for å snakke om matbokser (hun snakket bare om sin), og vi løper og kjøper. DET er dame som har skjønt det, uansett om boksen funker eller ikke 🙂

 11. Så utrolig dårlig da. Vi har ikke de boksene, har alltid hatt matbokser fra Nille til 10 kroner stk. Der knipser man lokket på og det er plass til en yoghurt og litt frukt også samt 2 skiver brød. Dog ingen rom men jeg legger bare frukten i sånn zip-pose jeg. Funker som bare det:-)

 12. Hei Laila,
  så leit å høre at du ikke ble fornøyd med innkjøpet ditt. Jeg har forsøkt å gjøre mitt beste, men det er vanskelig å lage noe alle blir fornøyd med.
  Når det gjelder yoghurten bruker jeg å sende med barneyoghurt til barna mine: Yoplait eller Danomio. De passer nedi som hånd i hanske!
  Til mine barn pleier jeg å sende med 4 brødskiver, 1 yoghurt (eller fiskekaker eller kjøttboller o.l)+ frukt eller grønt. Det er mat nok for dem, men det er klart, alle barn er jo forskjellige 🙂
  Matboksen er laget av silikon, som kanskje falmer noe i vask (avhengig av om man vasker øverst eller nederst?) , men som altså holder formen like fint -vask etter vask -i motsetning til mange andre matbokser, i f.eks tinn eller plast.
  Lokk er vanskelig, og vi forsøkte en hardere variant først, men det synes jeg ble for vanskelig å åpne for små barnefingre. Derfor landet jeg på dette myke lokket, som skal sitte godt på om det er lukket ordentlig. Men igjen: Det kommer selvsagt ann på hvor mye boksen ristes rundt.
  Tar med alle innspill i det videre arbeid med produktforbedring. Mange har heldigvis vært fornøyde, men jeg vil jo selvsagt at alle skal være fornøyde så jeg er lei for at jeg skuffet deg denne gang. Varme klemmer fra Susanne

  • Boksen er jo bra, trenger bare noen små forbedringer:) Og lei deg trenger du ikke å være for du har gjort en super jobb. Alle til lags kan ingen gjøre, og på alle tilbakemeldinger du får virker det som om du har klart å gjøre de fleste til lags 🙂 Men jeg gleder meg til neste versjon av boksen..

 13. Oh yes, samme erfaring. Lokket sitter ikke på, jadajoda visst kan man bruke strikk eller plastpose eller begge deler, men da velger jeg heller å bruke en matboks som …virker. Og den aller viktigste oppgaven en matboks har, det er liksom å hindre at eggerøre, brødskiver og eplebiter lager kaos i bunnen av sekken. 😉 Så dessverre, ikke imponert. Denne blir skapfyll hos oss (jammen bra den er sammenleggbar!)

 14. Jeg tok den, jeg tok den!!(i boks-spøken) Det hadde du ikke trodd!!.. ;-P
  Vetdu.. denne matboxproblematikken har også tatt meg med storm i det siste.. (Jeg har jo ikke lange erfaringen, men nå har jeg jo plutselig to i bhgen)
  Men jeg har også en sånn typ Nille boks, mellom Blafre, Bento og noen Billigere varianter.. den er definitivt favoritten! Det billigste ER ofte det beste. Vanlig yoghurt tar den også! Men ikke med rom, og skjeen teiper jeg fast på lokket, haha.
  ..Det må jo absolutt være reklamasjon da, hvis boksen falmer og blir skjoldete etter 1 vask!!
  Og som jeg nevnte på IG kjære matboxofficer.. Jippien på Meny ser billig og bra ut.. Men jeg skal gi deg assistanse, og gå å sjekke lokket i mårra!!
  Ha en fantastisk helg! (Yess 2 dager UTEN å trenge å tenke på matboks problematikk and such!!) ;P

  • Ahhh, så godt at noen tar humoren min 🙂 🙂 Forstr at Nille, Meny og Joker har noen smarte bokser som bare må prøves.. I morgen skal vi på tur og da er det traktren fra Blafre som står for tur..SÅ mens du er i urbane støk og sjekker lokk tar jeg på meg oppgaven med å traske rundt i urskogen her med blafreboksen i en sekk for se om maten hodler seg fresh og fin… Kan ikke la viktige ting ligge selv om det er helg kjære du..

 15. Får ikke håpe mitt Rimi-raid etter to Kaluzamatbokser var forgjeves. Tenker at det kanskje hadde vært bedre med et litt bedre lokk, selv om det er vanskelifere å få av (små barnehender kan nok få hjelp av en voksen i barnehagen, eller på tur) enn at det flyter matrester og yoghurt i ryggsekken. Får ta ut-på-tur-test i finværet senere i dag =)

 16. Er på desperat jakt etter den perfekte matboks og trodde Kaluza var den perfekte, men er avhengig av at lokket fungerer. Har du funnet en annen favoritt som du kan anbefale?

Stengt for kommentarer.