Hei.

I år hadde jeg en plan med sommeren. Vi hadde tidlig ferie slik at vi skulle ha litt sommer igjen når vi kom hjem. August er nøye planlagt og vakter koordinert slik at fire av fem helger, jepp, det er fem helger i August i år, er fri for oss begge. Alt med et mål for mitt indre øye…

Skogens gull, fjellets gull, viddas gull, deilige, deilige multer skulle plukkes!! I fjor hadde vi ferie, året før var jeg gravid og lite lysten på fjelltur og det var ikke multer, året før var det noe annet som kom i veien. Ja jeg tror ikke jeg har vært på multetur siden jeg og Henning var unge og barnløse og var med svigers til Sverige på camping. Før det igjen har jeg lykkelige minner fra multefjell rundt Sortland. Så i år!!

Men tror dere ikke at den pokkers multa er en måned tidligere enn vanlig??? Når skjedde det sist at multa var ferdig til å plukkes midt i juli?? Aldri!!! Men i år, der vi har jobbhelg tre av tre helger i Juli, Henning jobber overtid og jeg har vakter, ja da skal den helsikes bæra finne det for godt å modne.

Vi var jo oppe en tur på fjellet forrige søndag, men med fire unger, hvor av en i bæremeis på min rygg så var det jo ynkelige mengder som kunne plukkes. Dessuten så måtte vi jo gå i kø med de andre som var der. Planen om å ta en ettermiddagstur i løpet av uka forsvant i vakt og regn og den o store planen om å da opp i dag, selv om Henning kom av nattevakt og skulle på nattevakt regnet bort.

Jeg har i min fortvilelse og abstinens etter multebærtur brettet 423 klesplagg sirlig sammen, merket alt umerket og grått salte tårer ned i en brøddeig. Ble bra brød forresten, så det der med salt i brødet skal man ikke kimse av.

Svigers har stukket til Sverige. Ryktet sier at det er nå eller så er det for sent. Vurderte hardt å bare skulke alt som het jobb, jeg mener multekremen er da viktigere enn at Gildeskål har en vakthavende i morgen. Ungene må da også kunne klare seg et døgn alene. Eir sov til halv ett i dag så hun kommer uansett til å være våken om Yme skulle våkne i natt. Isa pusler med sitt uansett og om jeg hadde satt frem ei stor skål med godteri hadde ingen av dem flyttet seg særlig langt unna den..

Det at svigers skal kjøpe med seg et femlitersspann er jo et bittelite plaster på såret, men i år var jo året da jeg skulle plukke det selv..

Etter å ha sittet i min fortvilelse her alene, Henning er som sagt på jobb, så har jeg begynt å trøste meg med at det finnes jo andre bær. Blåbær er jo innmari godt da. Men tror dere ikke… På Instagram, på Facebook og på blogg ramler det nå inn bilder av blå små hender, blå truter og flotte tekster som “årets første blåbæretur”, “blått er godt” og “flott med antioksidanter” POKKER, POKKER og POKKER TA!! Jeg vedder på at bringebæra modner og blir spist av trosten den uka vi skal være i Lofoten i August.

Så nå setter jeg min lit til kantarellen. Ikke det at jeg har noe håp, for om folk er gniene på å fortelle hvor de finner multer, så prøv å lur ut av noen hvor man skal gå for å finne en kantarell. Jeg spurte samtlige pasienter i en hel uke i fjor og det var et meget effektivt middel for å få folk til å slutte å snakke….

Men, på torsdag er det en liten glipe i kalenderen, den eneste sådan, så om noen vet om en fullpakket multemyr de kan ta meg med til etter jobb så betaler jeg godt…

6 Kommentarer on Planer som går i vasken…

  1. Jeg liker ikke multer, så jeg skulle gjerne fortalt deg om et bra multested hvis jeg hadde visst om det. Jeg har også smakt multelikør, men det var ikke noe bedre.

    Cecilie

  2. He he, jeg smålo litt nå men synes jo ganske synd på deg også… Revolusjonerende forslag: Hva med å gå tur uten å plukke noen verdens ting?? Hilsen (litt selvgod) jeg-har-nettopp-vært-på-fjelltur-meg 🙂

    • Liker veldig godt turer uten plukking, så blir nok noen av dem i August. Kan jo altids fiske litt i stedet… Evt spise matpakka og nyte naturen..😄

Stengt for kommentarer.