Hei.

I dag var jeg på biltur alene igjen gitt. På et møte i Bodø, som selvfølgelig var ferdig halv fire.

Halv fire betyr forferdelig mange biler på veien. Jeg er så glad, så glad for at jeg bor på landet! Hvordan folk kan bo i en by og beholde livsmotet er meg en gåte. I allefall dersom du skal kjøre bil på daglig basis..

Henning ringte. Han drev og sådde en plen hjemme. Jeg har drevet og snakket om den kjøkkenhagen jeg har så lyst på… Så når han sa: “kan du ikke bare stikke innom JULA og kjøpe sånne pallekasser da?” så var det mange tanker som raste gjennom hodet mitt…

1: Det er jo tross alt jeg som ønsker meg den kjøkkenhagen.
2:Lyskrysset ved JULA virket ikke på vei inn i byen. Det betyr ut og inn av vei uten hjelp av lyskryss..
3: Det er jo jækla masse jobb med en sånn kjøkkenhage, kanskje jeg rett og slett driter i hele greia..

Da jeg la frem det meget problematiske punkt 2 for Henning var det kun rå latter i andre enden. Jeg la på.

Første hindring var å komme seg ut på veien ut mot hovedveien. Det bor tydeligvis ca 90 % av Bodøs befolkning i enden av den veien, for den var ørlite vanskelig å komme se ut på ti over halv fire. Jeg har vært der før. Da svingte jeg til høyre og havnet langt, langt vekk før jeg fikk snudd. Jeg hadde derfor stålsatt meg for å komme meg over og svinge til venstre i dag.

Første tegn på at jeg kanskje brukte litt lang tid i det krysset var når bilen bak meg dro til høyre etter å ha blinket til venstre leeeenge. Men det var jo ingen luke der!! Bilene kom jo fra enten den ene kanten eller den andre kanten. Man kan da ikke kjøre over dem heller!! Når det endelig kom en luke så kom bilen bak meg opp på høyresiden av meg og kjørte forbi meg over veien og til venstre.. Stakkars meg ble nesten påkjørt, men kom meg over…

Noen hadde hørt mine bønner og lyskrysset ved JULA fungerte når jeg kom dit.

Pallekassene ble kjøpt og betalt og jeg ble henvist til lasterampen.. Og da var de jo for store for bagasjerommet! Vurderte sterkt å drite i hele kjøkkenhagen på nytt, men fikk da demontert bilstoler, lagt ned et baksete og fikk inn de der kassene..

Da jeg satte meg i bilen, svært stolt av meg selv om jeg må si det, gjorde jeg samme tabbe som for et par måneder siden.. Jeg så på bensinmåleren. Pokker, pokker og pokker også. Hva er det for noe at de bilene skal være nesten tomme for diesel når jeg er alene i byen?

Det ligger en Shell-stasjon like ved JULA. Ingen ut og inn på forkjørsvei altså. Jeg må legge til her at når jeg skulle ha kjøretimen “inn og ut av forkjørsvei” led jeg av alvorlig kjærlighetssorg. Kjørelæreren, snille mannen, hadde øye for sånt og vi drev derfor å kjørte rundt på en gammel skogsvei slik at jeg fikk pratet om elendigheten. Det hjalp på kjærlighetssorgen, men jeg er elendig på det er med inn og ut av forkjørsvei….

Vel fremme på Shell parkerte jeg med rett side mot pumpa, i rett avstand fra pumpa og jeg fant til og med den knappen som man må åpne bensinlokket med. Uten å ringe Henning. Jeg vurderte det nemlig slik at han drev med enda mere krevende øvelser enn jeg. Han hentet nemlig ungene i barnehagen. Nå synes ikke jeg at det er spesielt vanskelig, men han vil sikkert si det samme om å fylle diesel..

Men så var det det der med meg og Diesel. Hvorfor skal det være så vannvittig fancy?? Diesel extra, V-Power Nitro. Hva er vanlig Diesel? Jeg gikk en runde til samtlige 5 andre pumper for å se om noen hadde vanlig diesel, men samme elendighet over alt! Nitro var jeg rimelig sikker på at jeg ikke skulle ha, men hva var det ekstra i Diesel extra??
Til slutt så jeg ingen annen råd enn å gå inn  spørre om hvor jeg fant vanlig Diesel??

“Det er den extra det!” sa dama bak disken. “Men du kan godt blande litt med Nitro! Da får du en fin renseeffekt!”

Tullet hun? Var hun ironisk? Syntes hun spørsmålet var så dumt at hun svarte med samme mynt? Tydeligvis ikke. Extra er vanlig og Nitro gir en fin renseeffekt.

Jeg valgte å stå over renseeffekten og fyllte godt over førti liter vanlig extra.

Siden jeg fyllte over 25 liter var jeg faktisk berettiget en gratis kaffe og en bolle sto det på denne lille lappen. Da jeg ikke liker kaffe og boller inneholder litt for mange slemme karbohydrater vurderte jeg å gå å spørre om jeg kunne få bytte det inn i en Pepsi Max. Men jeg lot være..

Kom meg ut på hovedveien og snart la jeg byen og all dens elendighet bak meg. Fikk hentet vaktradio og vakttelefon og har nytt vær og vakt fra verandaen der vi har hatt strålende utsikt til Eir som ligger i lavvo med klassen på jordet nedenfor. Så livet er ikke så aller verst alikevel. Og i morgen skal jeg lage en aldri så liten kjøkkenhage med mine pallekasser….

8 Kommentarer on Så var det påan igjen… Med dieselfylling på bilen..

    • Har drømt om en fungerende kjøkkenhage i mange år nå så NUH skal det gjøres et seriøst forsøk.. Har kjøpt inn ferdigsådd purre og blomkål og en haug med frø til ting vi egentlig ikke liker så når jeg går av vakt fredag morgen er det kjøkkenhage for alle pengene..

  1. Ha ha, bønder i byen og alt det der 😉 Her jeg bor er det ingen lyskryss, og litt irriterende mye trafikk klokken halv fire (tre-fire biler før det er klart), men vi har fire rundkjøringer da, så trafikkflyten går greit 😉 Jeg blir faktisk også litt småamper hvis jeg å kjøre i Bodø, eller for ikke å snakke om Tromsø, en morgen eller ettermiddag 😉

Stengt for kommentarer.