Hei.

Å fylle bensin er en enkel sak. Synes noen. Jeg synes faktisk ikke det. Jeg sliter allerede i første setning her for det er jo ikke bensin jeg skal fylle, men diesel. Takk og lov at vi de seneste år har hatt to biler som begge skal ha diesel. Da vi hadde en som skulle ha diesel og en som skulle ha bensin var det helt umulig.

Det er altså en grunn til at jeg overlater slikt til min kjære. For han er nemlig det å fylle bensin, pokker !! DIESEL en enkel sak. Han fyller på biler, han fyller på ATV (tror jeg, eller bruker den bensin?) han fyller på kanner og tønner og gud vet hva. I tillegg tror jeg nesten helt sikkert at det er bensin han fyller på den lille båtmotoren, men på båten er jeg nesten like sikker på at det er diesel. Sikkert en spesiell diesel.

Vel, da jeg kom av flyet fra Oslo forrige lørdag så jeg tilfeldigvis på bensinmåleren, eller heter det dieselmåleren? Kanskje tankmåleren? I allefall den pila som viser hvor mye drivstoff det er igjen på tanken. Det var en glipp. Jeg bruker vanligvis ikke å gjøre slikt for jeg vet jo at Henning gjør det. Men når jeg nå først hadde sett på den nåla så kunne jeg jo ikke unngå å legge merke til at den var faretruende nær det røde. Nå vet jeg at det røde er nok til å få meg hjem fra Bodø, men det ville garantert ha ført til kommentarer som: “det går an å fylle diesel en gang i blandt”, “det er ingen lov som sier at det er mannen som MÅ fylle diesel ALLTID”, “så du på tankmåleren før du kjørte fra Bodø??” Det må tilføyes at det ikke er bensinstasjoner på hvert nes her omkring.

Altså jeg hadde nå sett på den pila,  og bestemt meg for å agere. Jeg er ikke så glad i å kjøre bil. Faktisk så er det også noe jeg med stor, stor glede overlater til Henning. Det å komme seg inn på en bensinstasjon medfører flere eventuelle filskifter og utkjøring på forkjørsvei når jeg er ferdig. Jeg kan kjøre fra flyplassen og ut på riksvei 80 og videre ut på riksvei 17 og der er jeg bekvem. Avstikkere hit og dit er ikke helt min greie. Kommer meg inn til City Nord også, men ligger langt, langt unna sentrum når det ikke er påtrengende nødvendig.

Første telefon til Henning: “Skal jeg fylle diesel?” Overrasskelsen i stemmen i røret er til å ta og føle på.  “Gjerne det” Så kommer en lang forklaring om at den ene bensinstasjonen er bedre enn den andre for der skal jeg putte i Coopkortet og da får vi rabatt og greier…

Andre telefon til Henning: “Hvilken side av bilen er bensintanklokket på??” Dette må jeg jo vite før jeg kjører inn for jeg har ikke tenkt å komme i en situasjon der jeg må drive å snu bilen inne på en prakeringsplass. Da er det bedre å kjøre rundt stasjonen først slik at man kommer til med rett side!!

Tredje telefon til Henning: “Hvordan åpner jeg bensinlokket??” Svaret er rimelig tørt: “Du trykker på det og så vrir du på lokket innenfor.” Kunne da vel ikke jeg vite. Kunne jo være en knapp godt gjemt inne i bilen et sted.

Vel kjørt av til bensinstasjonen tar jeg et overblikk. Første pumpe har en grønn og en svart tut. Store muligheter for feilbruk og feilvalg med andre ord så jeg kjører videre til den det står DIESEL på og som har to svarte tuter.

Å parkere ved slike pumper er ganske vanskelig. Kommer altid for kort slik at slangen akkurat når frem hvis jeg sliter i den. Å sette seg inn og kjøre lengre frem er jo SÅÅÅ flaut så det gjør man jo bare ikke..

Å betale med kort er jeg ganske god til så jeg fikk til det der med å putte inn Coopkortet først og så visakortet og greier. Valgte den nærmeste tuten for den rakk helt fint frem til tanklokket. Fikk opp bensinlokket og hang det lokket innenfor fint opp på det ytterste.

Men der stoppet det. Uansett hvor hardt jeg trykket så gikk jo ikke den tuten inn i hullet på bilen!! Fanden også da! Kanskje vi har så fancy bil at det åpner seg mer når man begynner å fylle tenkte jeg.
Jeg kan informere om at så fancy bil har vi IKKE!!

Nå lett dynket i diesel begynte jeg å bli litt sur og tiden var moden for min fjerde telefon til Henning.

Men han tok ikke telefonen. Hvordan han kunne forlate telefonen når han visste hva jeg holdt på med er jo mer enn jeg kan begripe, men tydeligvis liker han å gamble med bilene våre.

Nå begynte pumpa å pipe og greier også så jeg satte den tuten på plass. Hadde fyllt diesel for 20 kroner og 30 øre.

Over tutene sto det to hvite klistrelapper. Jeg kunne ane at det en gang hadde stått noe der, men det var lenge siden. Bildet av en lastebil på selve pumpa burde gitt meg et hint, men det gjorde ikke det gitt..

Jeg gikk rundt pumpa for å undersøke om jeg kunne dra slangen fra den sida over på min side. Det var på ingen måte et alternativ å manøvrere bilen rundt. På andre siden var det tydeligvis ikke like værhardt for der var skriften på de hvite lappene serdeles tydelig. PERSONBIL———–LASTEBIL

Er det farlig å fylle diesel for lastebil på en personbil?? Ingen anelse. Hvor farlig kan det egentlig være, diesel må da være diesel. Ikke var det mange dråpene som kom inn heller, det meste lå på bakken og på meg..

Tilbake på min side begynte jeg operasjonen forfra med Coopkort og visakort. Da kom ei jente springende ut fra stasjonen. Jeg beroliget henne med at jeg hadde oppdaget fadesen og hadde det hele under kontroll.

“Du må betale!!!” “Inne!!” Tydeligvis er jeg ikke så god på det der med å betale med kort heller..

Når jeg hadde fyllt tanken, med den andre tuten, den tuten som er tynnere, den tuten som passer i hullet i bilen ringte Henning. “Man tar jo ikke feil av det, pumpa som har diesel til lastebil passer jo ikke i tanken.”

Nei tenk, den gjør ikke det!

18 Kommentarer on Diesel..

 1. Haha! Det der kunne vært meg kjenner jeg.. Jeg er heller ikke glad i å kjøre bil, i hvert fall ikke inne i byen! Til min første morsdag fikk jeg GPS av mannen, jeg nektet å kjøre uten med barn. Tanken på å fylle bensin (diesel) gjør meg helt svett! Og ja, det heter da fylle bensin, uansett hva man fyller. Som en samlebetegnelse på handlingen, eller verbet om du vil! Mannen trenger da ikke rette på meg hver gang jeg sier “bensin”, hehe.

 2. Hi-hi, omtrent som her det da!! Der med hvilken side tanken er på har jeg et lurt tips på, på bensinmåleren, eller dieselmåleren er det en pil som viser hvilken side lokket er (i hvert fall er der sånn på flere biler vi har hatt). Her er det ofte billig diesel søndag kveld/mandag morra og da passer det jo så bra at mannen tar fn tur. Er akkurat som dekkskifte, jeg kan gjøre det men slipper gladelig mannen til

  • Skal sies at vi bruker dekkhotell så han slipper han også;)

   Hilsen Anne Kristine (gikk litt fort i forrige kommentar), som stadig er innom og leser men ikke har lagt igjen spor før nå.

 3. he, he, jeg har bommet på side med bensinlokk og jeg har fått satt en dieselsikring eller noe i tanken på dieselbilen. Det for å unngå å fylle bensin på den, noe jeg har hørt ikke er så lurt.. men vi har ingen sikring på bensinbilen så hva som er konsekvensen om jeg putter diesel på bensinbilen har ingen fortalt meg. Enn så lenge har jeg holdt tungen rett i munnen …

 4. Thihi.. overlater stort sett den jobben til mannen jeg også. 🙂 Når jeg må gjøre det selv føler jeg meg som en megakløne.
  God helg. 🙂

Stengt for kommentarer.