Hei.

Det var sol i dag igjen. helt håpløst. Får ikke gjort noe i huset og sola avslører hvert minste støvkorn. Nå er støvkornene her i huset såpass store at de ikke trenger hjelp fra sola for å synes, men allikevel… Sol er skikkelig ekkelt!

Så det bar ut på tur. Ikke milevis innover fjellet slik man antakelig burde, nei vi trasket langs veien. Plukket opp Eir, som hadde vært på party i hele natt. I allefall sniksett på NRK Super på iPad i hele natt. Etter det trasket vi videre til tante Mette. Veien var lang og lengre enn lang for mine søte små som vanligvis kjøres overalt og mere til. Å forflytte seg fra A til B uten å sitte komfortabelt i et bilsete og se film…. uhørt!! Heldigvis hadde Eir med en venninne som har noe mer sporty foreldre så hun holdt motet oppe hos mine.

“Tørst!!! Æ e tørst!!” Isa begynte før vi var ute av oppkjørselen. “Spis snø!” svarte jeg.  Så Isa åt snø. masse snø. Faktisk åt hun snø hele veien. På skoleplassen fant hun et svært isflak, det varte i flere hundre meter! Vel fremme hos tante skylte hun ned med et par glass vann før hun åt mer snø i vilter lek med Eir og før nevnte venninne. Tante har ingen barn så plenen lå hvit og urørt. I tillegg ligger barnehagen der, med for tiden verdens tøffeste akehaug! Yme gjorde sitt beste for å skuffe snøen som tante og onkel har skuffet bort fra platten tilbake på platten. Han lyktes også til en viss grad. Og han åt snø! I allefall, tørsten ble slukket og på vei hjem hentet faren en fantastisk istapp fra et tak og det ble lagt inn is-pause på Joker. Pluss at jeg måtte ha en liten tissepause på kafeen. Jada vi er ekte friluftsmennesker..

Bruk din nærmeste villmark. Jeg var fra meg av ekstase over spor på et jorde. Jeg var helt sikker på at en harepus hadde endt sine dager der for det var da vitterlig både harespor og spor etter ørnevingene til ørna som tok den.. “unger som har løpt med ei grein” kom det fra Henning. Massevis av musespor i ei skråning! “det er snøballer som har rullet ned når plogen har kjørt forbi” kom det fra Henning.. Her har det sikkert gått ei gaupe! Se på de store sporene der da.. ” Kanskje en røyskatt eller en vanlig katt og så har sola smeltet dem litt” Håpløst å være gift med noen som har like stor fantasi som et jordekkorn!!

Aking!!

Isa har med skje for letter å kunne spise

Man kan også drikke snø fra glass

 
Begynner å få fart på skuflinga..

Fornøyd med jobben!
Ispause

Men så, når jeg kom hjem så begynte det å ringe en bjelle hos smittevernlegen. Spise snø.. Makk og andre ufyselige ting blir vel vår følgesvenn de nærmeste ukene. I allefall en bitte liten E Coli som bestemmer seg for å gjøre livet surt for oss fremover.

For hvor farlig er det egentlig å spise snø? Et lite søk på nettet avkrefter fort myten om mark. Det skjer ikke. Derimot bør man ikke spise snø som ligger ved siden av en hundebæsj. Det siste der forstår til og med Isa.. Veikanten er visstnok ikke trygg så her sliter vi max. Vi gikk tross alt langs veien. Rett nok hoppet Isa ut i grøfta, kavet seg avgårde i djupsnøen for å hente snø alle de firehundre og fjorten gangene så kanskje vi overlever.. Og i all rettferdighetens navn. Snøen her har ikke ligget der lenge. Den kom senest torsdag natt.. Det må da være å regne som nysnø.

Seriøs forskninger gjort på dette. Bak forskningsprosjektet står NRK Super. Se selv:

VIDEO OM AT DU KAN SPISE SNØEN PÅ ÅKEREN (gjelder også helt sikkert tantes hage)

Time vil sjå som de sier i flåklypa, satser på at de overlever og det er jo så mye lettere enn å drasse med seg drikkeflasker! Så spis snø folkens, bare styr unna hundebæsjene! Her ser det ut til av Isa kan nye en posjon nysnø i morge, for takk og lov har det skyet over og snøbygene står i kø ute ved horisonten…

4 Kommentarer on Spis snø!

 1. Bør ikke spise gul snø heller (vi har mange katter i nabolaget – just saying;)

  Fin ny uke til deg
  her er vi lovet sommer og jeg har funnet frem sandalene!
  klem – Hanne:)

 2. Litt skeptisk til snespising, men hvis dere holder dere unna all hundebæsjen (som vi vet ligger godt gjemt under sneen) så går det vel bra. Unger har spist sne til alle tider.

 3. I barnehagen vår har de høyt og tydelig lært barna at man IKKE får mark i magen av å spise snø. Så vi voksne må langt ut på jordet med den “skremmingen”. hehe.. 😉 Men så har de også lært at man ikke må spise gul eller på annen måte møkkete snø. Så litt snø går nok bra skal du se!
  Herlige bilder. 🙂

Stengt for kommentarer.