Hei.

Jeg burde nå sitte og forfatte et foredrag om kvinner og hjertesykdommer. Jeg har fått den ære å skulle holde dette foredraget for den lokale gruppen LHL’ere på torsdag. Meeeeen, det er jo lenge til torsdag..

I stedet har jeg sittet her og knotet i allefall en time med iPhone, iCloud, iDitt og iDatt. Jeg skulle nemlig veldig gjerne få bildene fra telefonen over på PC’en…. Det står overalt at dette er så enkelt, så enkelt. bare å bruke iCloud. og dele bildestrømmer. Enkelt meg en viss plass. Jeg har nå skrudd på det jeg føler er fri tilgang til alle bilder jeg har for hele verden. Føler meg en smule paranoid og aner nå ikke hva og hvem som kan se disse bildene.. Sannsynligvis bare jeg siden jeg ikke har “invitert noen inn i min bildestrøm”. Hvor denne strømmen går er meg en gåte. Ikke til min iCloudkonto i allefall for der er det sørgelig fritt for bilder.

Men etter å ha logget meg inn i diverse iClouder og iTuneskontoer og Iphonekontoer både på telefon og PC ligger det av en eller annen grunn en mappe som heter Bildestrøm under favoritter i utforskeren. Dette er i følge ørten forskjellige nettsider første steg mot lykken.

Og etter å ha gjort ovenfornevnte ting en gang til så ligger søren meg dagens 12 bilder der også. Problemet er bare: JEG FÅR IKKE GJORT NOE MED DEM!! Pokker, pokker og pokker ta.

Å kopiere et bilde fra en mappe til en annen kan jo til og med jeg. Følte meg derfor rimelig dust da jeg søkte på “hvordan kopiere et bilde fra en bildestrøm over i en annen mappe”

Svaret som kom:

 1. Klikk på Skrivebord fra Start-skjermen i Windows 8.
 2. Åpne et Windows Utforsker-vindu i Windows 8, Windows 7 og Windows Vista.
 3. Gå til LibrariesPicturesPhoto StreamShared
 4. Finn bildet eller bildene du vil arkivere, og kopier dem til en annen mappe på harddisken.
 5. Husk å ta med denne mappen når du sikkerhetskopierer harddisken på PCen til en annen enhet eller tjeneste.

Akkurat som om det ikke er dette jeg har sittet og forsøkt å gjøre nå det siste kvarteret. Det er bare det at nr jeg høyreklikker kommer det ikke noe alternativ som heter kopier. Ikke kan jeg bare merke bildet og dra heller. “Bildestrømmer” oppfører seg slett ikke som en vanlig mappe med filer i det hele tatt. Helsikes iCloud og bildestrøm og hele pakka.

Nå kunne jeg gått opp og hentet den lille ledningen som kobler telefonen til Pc’en, men det er liksom prinsippet. Hvor vanskelig kan det være??

Det går i allefall ikke an å legge ut et bilde på bloggen fra mappa Bildestrøm. Da går nettleseren i svart. Tro meg, jeg har nå prøvd tre ganger.

Nei. Jeg får holde meg til min nye gamle metode. Laste opp til Picasa fra telefonen og så laste ned til bloggen. Problemet mitt er at jeg på ingen måte forstår hvor alle bildene jeg laster opp til Picasa befinner seg?? I Picasaland? Plutselig her en dag, eller rettere sagt kveld dukket de opp på min Google+ konto. Min Google+ konto er forøvrig også et kapittel jeg ikke forstår meg på. “Det er nesten som Facebook” “Et sosialt medium” sier Henning. Som Facebook?? Ligger alt som er på min Google+ konto fritt der ute? Kan alle se mine Picasabilder nå da? Riv i hår og fatter i allefall ingenting..

Det jeg egentlig skulle vise dere var jo bilder fra en fin dag. Isa har laget bursdagskort. På fremsiden var det bilde av en katt. På innsiden et bilde av en ku. Det var helt klart ei ku, til og med melk som sprutet ut av jurene. Da jeg roste henne høylytt for den fine kua ble hun dritsur. Det var jo ingen ku.. “MAMMA!! De e ein katt, mæn mæ litt runde øra i stedet førr spisse og så melkes dein! Katten på framsia ville ikke bli melka å derfør har dein spisse øra også!!” Hvorfor katten på fremsiden ikke vill bli melket har jeg ingen anelse om, men den var i allefall veldig fin, så jeg skulle jo legge ut bildet her.

Så har familien Didriksen gått minst to kilometer i dag. Isa gikk alle meterene og Yme gikk noen. Eir sprang halvparten i sin iver etter å komme i bursdag. Fantastisk vær gjorde at det rett og slett ikke var lov å være inne så da Isa kom tilbake fra sitt bursdagsselskap gikk vi for levere Eir i sitt. Eir med etterfølgende overnatting så ungen var i ekstase. Jeg har akkurat fått følgende melding ” Go att mamma” så jeg regner med det har vært hæla i taket der..
Turen endte hos svigers på middag med ferskfisk, lever og rogn og Yme måket verandaen med stor iver. Tur og verandamåking skulle det også vært et bilde av her.. Isa brøt seg på naboene som grillet i hagen og fikk pølser og kanelsnurrer i stedet. Nektet å bli med hjem så vi forlot henne der og hentet henne når Henning dro på nattevakt. Litt utslitt kan man si da hun sovnet i sofaen mens jeg la Yme. Bilde av en sliten og sovende Isa hadde jeg ikke tenkt å legge ut her. Dog en fantastisk begrunnelse til hvorfor hun sovnet. “Dæ har blitt dårlig med søvn i det siste mamma. Æ må jo tænk på alt æ skulle ha gjort!” Hva hun skal gjøre vet jeg ikke helt, men jeg har en misstanke om at det dreier seg om forberedelser til en viss bursdag..

Da jeg, Henning og Yme kom hjem var det sol og vakker utsikt på verandaen vår. Yme prøvesatt hagemøblene og fant dem godkjent. Koste vår veranda også og unngikk akkurat å knuse verandadøra med kosten. Detaljer, detaljer.. Kvelden endte med en fantastisk solnedgang som fikk meg til å huske hvorfor jeg bor i NordNorge. De siste ukene med snø kunne jo ha fått meg til å tvile på om landsdelen er verdt bryet, men solnedgangen i kveld levnet ingen tvil…Også verandasitting og solnedgang skulle det altså være bilder av.

Et riktig trivelig blogginnlegg skulle altså dette vært. Med god stemning og vakre bilder. Men nå er jeg bare sur! Pokkerta!

Men det er jo ikke deres feil, så her kommer, vakkert nedlastet fra Picasa og slett ikke fra iCloud bildestrøm, hvor enn den er, bilde av katt, tur, veranda og fugløya i all sin prakt!

3 Kommentarer on Pokker ta..

 1. Hihi, har gått den runden før deg og vil med hånden på hjertet si at jeg beundrer deg ditt tålmod. Jeg har i-greier over hele fjøla og der ordner alt seg der det skal helt på egen hånd. Må bare huske å importere bildene fra bildestrømmen og over til Mac-en. Men det er en knapp for det også. Godt det ble bilder i innlegget da – uansett hvor de kom fra. Flott kort forresten, og flott katt!

  Jeg vet at jeg ikke skal klage over snøen vår, har hørt rykte om at brøyteskavlene deres er høyere enn de har vært på over 90 år;) Men jeg er litt misunnelig på den sola som viser på bildene over her, må være lov det – ikke sant:)

  Nattaklem til deg,
  Hanne:)

 2. Jeg har fått invitasjoner til å laste ned bilder fra Skydrive. Regner med at du skal gjøre det på samme måten Jeg trykker på bildet. Da ser jeg at det kommer opp et Ikon i nederste venstre hjørne. Går videre til neste bilde. Ja – litt jobb, men du trenger ikke vente til hvert bilde er ferdig. Etterhvert vil det komme opp et dialogboks i nederste høyre: Nedlastinger. Trykk på den. Marker bildene og lagre dem i en mappa.

Stengt for kommentarer.