Hei.

Søndag. Deilige søndag, med absolutt ingen planer. Sånn bortsett fra å få ryddet huset såpass at det går an å slenge utover litt påskepynt…

Halv ni tikket det inn en tekstmelding. “litt sent, men dere er altså invitert i bursdag klokken 14. Håper dere kommer!” Vi er jo festglade mennesker i Casa Didriksen. Utstrakt sosiale. I allefall ungene. Men å treffe trivelige folk i avslappede former takker man ikke nei til.. Så jeg takket og bekreftet vårt oppmøte og tenkte at det er jo leeeeeeeeeenge til klokka to og snudde meg i senga og sov videre. Det var nemlig min tur til å sove i dag, jeg sto opp med solstålen Yme i går klokka seks..

Da jeg tuslet ned trappa klokka ti tenkte jeg at det var jo lurt at vi vasket den ene ungen i går.. Den andre har vært hos bestemor siden fredag ettermiddag og var sannsynligvis skitten (ikke på grunn av at hun var der på besøk, men fordi det er lenge siden de dusja på skola..) Den tredje trengte også sårt til et bad så jeg og Yme tok et bad sammen .Yme har utviklet vannskrekk etter de siste fellesbad med storesøstrene. Vet ikke helt hva som hendte, han brukte å elske det, men de siste gangene har det vært vræl som ikke er å beskrive. Men vi ble kurert i dag. Riktig hyggelig var det å leke med vann igjen og vi tolererte til og med dusj av håret! Men å vaske ører…. nei der går grensen..

Siste del av dusjen ble tatt med Isa trippende utenfor kabinettet. “Har du glemt at vi skal lage middag mamma???” Vi leste kokebøker i går.. Isa liker å lese kokebøker. Og vi fant en lekker gryte med svinekjøtt og diverse godsaker i.. Den skulle vi lage i dag..

Ikke riktig så god tid lengre. For det var helt uaktuelt å ikke lage den gryta. Og bursdagen startet jo som kjent klokka to. Tre barn skal pyntes, Henning skal dusjes…. Slett ikke god tid lengre.

Men Yme ble lagt i skuret for å sove hentet Henning Eir. Eir er en kunstnerisk sjel. Hun ble satt til å lage bursdagskort mens jeg og Isa kokkelerte.. Fint bursdagskort. Med påsketema. Gule stjerner og Jesus som hang på korset! Og bursdagsbarnet med vakker krone.

Isa lagde gryte!

Kjøtt skulle skjæres..

Linser skulle has i..

Gryta må saltes!

Og sist men ikke minst må det smakes!!

 

Og den ble akkurat ferdig til vi skulle dra. Satt sirlig til side i påvente av at vi skulle komme hjem å spise middag..

Pynting er et kapittel for seg. Mellom at Isa selvfølgelig også måtte lage et kort, vakker kreasjon med gul påskekylling med fjær, vi improviserte en bursdagsgave,( Heldigvis har jeg handlet mer tupperware enn jeg noen gang kommer til å bruke, så endel ubrukte ting utgjør et lite kriselager, samt at vi har mer sjokolade en noen ever kan spise ble det en riktig bra gave.) og vi rørte i gryta, ble altså tre barn og jeg selv pyntet.. Merkelig det der. Henning bruker like lang tid på å pynte seg selv som jeg gjør på meg selv og tre unger. Men resultatet ble bra.

Litt sånn fotografering er jo obligatrisk når man først har ferdigpyntede unger..

Men å få samlet tre unger og mor, OG få et bra bilde krevde litt mer tid enn vi nå hadde igjen før klokka slo 14..

Så tilbrakte vi tre serdeles hyggelige timer i selskap! Og da vi kom hjem sto Isas gryte og ventet på ovnen. Så i dag ble det svinegryte med linser til kvelds! Og trikset med at unger spiser når de selv har laget maten fungerer ypperlig på Isa! Hadde hun bare holdt munn om hva hun hadde puttet oppi der så hadde Eir antagelig spist hun også!!

6 Kommentarer on Multitasking på en søndag..

  1. Nå må jeg si jeg er imponert, det der hadde ALDRI gått hos oss!
    Og så er jeg litt nysgjerrig på den gryta til Isa – svinekjøtt og linser hørtes fristende ut:)

    Fin ny uke til dere,
    klem:)

  2. Imponert!! Bevares for en energi på formiddagen. Gryte er alltid godt, uansett når den blir spist. Nydelig bukett med pyntede barn!

Stengt for kommentarer.