Hei.

Det skjer ikke så ofte, men det har skjedd i kveld. Hodet er helt tomt for noe å fylle dette innlegget med.

Til nå i kveld har jeg fundert over hva jeg skulle skrive mens jeg la Yme, mens jeg tellet diverse dyr og leste dyrenavn med Isa, feiret kardemommefesten som vi endelig kom til etter seks kapittel med Eir, ryddet kjøkkenet, spiste kveldsmat og døde foran TV. Intet sted på denne reisen kom inspirasjonen over meg..

Jeg kan jo berette at jeg er tilbake på kjøret.. Etter at jeg i helgen var tvunget flere ganger enn jeg vil tenke på til å se på meg selv på en skjerm mens jeg snakket med mitt eldste barn og min kjære mann innså jeg at vi ikke legre snakker om dobbelthaker, men trippel… Sjokoladen har tatt meg som et mer eller mindre villig offer siden lenge før jul og noe drastisk må gjøres før bukseknappene fyker som prosjektiler ut i rommet og tar livet av en tilfeldig forbipasserende.. At vektnåla nå stopper på samme sted som den gjorde i uke 38+3 gravid med Eir var vel det siste endelige bevis. Her kreves tiltak.

Nå kan man jo si at litt trim ikke ville skade.. Faktisk så ville det vel rett og slett gjøre godt for en gammel skrott. Meeeeeen, få tid til det da?? Joda, jeg vet, prioriteringer, slutte å blogge, la TV være TV, sett av tid og pell meg ut av døra. GÅ en tur, få opp pulsen, gjør hva som helst egentlig er bedre enn nåværende aktivitetsnivå.. Jeg lover, jeg skal prøve. Når bare Henning kommer hjem fra Dublin, når jeg bare ikke har vakt, når bare ungene legger seg før ni en kveld, når bare… Jepp dere ser at unnskyldningene er mange og serdeles gode!!

Nei, da er det bra man har lavkarbo å ty til! Allerede her på dag to sitter jeg siklende foran brødboksen. Aldri har vel en tørr brødskalk med brumost fristet som i kveld.. Men her skal det ikke tygges en karbohydrat må vite!! Jeg har kjøpt meg en slik smart tupperwaredings. En man kan lage omelett i mikroen med. Men etter tre omeletter på 1 1/2 døgn kjenner jeg at jeg allerede er litt lei.. I tillegg er legesekretæren svært bekymret for kolesterolet mitt..

I morgen blir det en avokado til lunch. To faktisk. Håper bare at de ikke er dårlige inni når jeg åpner dem…

Mamma hadde laget pannekaker til middag i dag.. Egentlig liker jeg ikke pannekaker noe særlig. Ungene får aldri pannekaker fordi jeg 1: ikke synes det er så veldig godt og 2: det er dørgende kjedelig å lage.. Så derfor får de sine pannekakebehov dekket av bestemødre som gidder slikt. Men HERREGUD SÅ LYST JEG HADDE PÅ PANNEKAKE I DAG!!!!!! Men jeg satt nå der da og spiste en tallerken bacon.. Det skal sies at ungene var gått fra bordet, de skånes for elendigheten..

Problemet med lavkarbokurer eller en endring av livsstilen til et kosthold med mindre karbohydrater er at jeg alltid starter når huset er kjemisk tomt for proteiner og karbohydratene bugner ut av hyller og kjøleskap.. Så jeg holder jo på å sulte ihjel før jeg kommer meg avgårde og får handlet.. Slik også denne gangen.. Matt av sult entret jeg Prix på Ørnes i dag. Man skal aldri handle når man er sulten.

Som dere forstår så har det vært runder før. Med fantastiske resultat forøvrig, bare at det kom et par tre graviditeter der i mellom der lavkarbo rett og slett ikke fungerte.. Men jeg er optimist og gyver glad løs på oppgaven…..

I morgen kveld har jeg en plan om å bake sånne knekkebrød. Sånne med 1 dl linfrø, 2 dl fuglefrø, 1,5 dl hamstermat og dekket til et marsvin i oppskriften. Så tørker man dem til sponplatekonsistens i ovnen før man har et herremåltid. Kjekt å ha å bytte ut omeletten med..

Men til forskjell fra tidligere har jeg altså nå offentliggjort min plan om en bedre hake. Eller det vil si min plan om EN hake. Og satser på å ha en heiagjeng i bakgrunnen her som kan rive pastaen ut av hendene på meg når lysten på carbonara blir overhengende..

Målet er på ingen måte bikinikroppene i Vi menn, mer det å føle seg vel i mine egne klær i stedet for i Henning sine.. Så jeg skal lage meg en fin graf der jeg kan følge meg selv i slak nedoverbakke mot neste jul.. Enda godt vi lærte på studiet ulike måter å trikse med slike grafer. Selv en vannrett linje kan få en viss helning bare enhetene på streken opp og streken bortover settes rett.. Viktig med langsiktige mål.. Realistiske mål. Å komme seg ut av Hennings fleecegensere bør være innen rekkevidde.. Kanskje til og med før sommeren. Ville vært ok å byttet til T-skjorene hans da.

Legesekretæren er støttende. Bamsemums som var et fantastisk belønningssystem for å skrive korrekte takster og diverse byttes nå ut med hasselnøtter og firkantete soyaputer og kikerter. Et og annet ruccolablad for smakens skyld. Evt så blir belønningssystemet fra nå av å slippe å spise belønningen dersom man har vært flink..

Så nå får dere ha meg unnskyldt, jeg skal gå på kjøkkenet og blande en delikat salat av 4 salatblader, en avokado og en tomat. Som dere ser skeier jeg ut allerede tredje dag med en hel tomat!! Matpakke til i morgen..  Tror jeg skal få unna mye jobb i lunchen fremover….

9 Kommentarer on Lavkarbo, here I come..

 1. Heia-heia!(Det er ikke mange som begynner før påske, alle venter til etter påske. Da har du et forsprang!)

 2. hehe:) kjenner meg godt igjen:) lykke til!
  – når det gjelder pannekakene: kjøp et pannekakejern. fikk til jul for et par år siden av min mor og tenkte dette var noe tull. men den er blitt mye brukt. fungerer som vaffelhjern.
  da kan jeg tilogmed lage pannekake til barna og noe annet til meg selv til middag, uten at jeg føler jeg står på kjøkkenet hele dagen. de blir også runde – noe jeg aldri får til i panna. 😛
  – pluss når de er gamle nok kan de steke selv

 3. Vi har pannekakedag på lørdager! Fest for kidsa, vi spiser senere og jeg slipper å steke mer enn 4-5 stk!

  Last med appen shape up, der kan du registrere vekt og mål!!!
  Jeg selv har vært så flink siden nyttår men sprakk for to uker siden! Skjerpings etter påske for min del!
  Jeg er ikke på lavkarbo men på Max 1200 kalorier og det funker for meg (7kg på 9 uker)
  Men nå opp 2:-( jaja fortsatt minus 5!
  Ceep up the good work!

 4. Brød er min akilleshæl og jeg hadde funket svært dårlig på lavkarbo tror jeg…
  Lykke til, jeg har heiet litt på min egen blogg i kveld så da fortsetter jeg like godt her! Heia du!

  (og en nattaklem;)

Stengt for kommentarer.